@BartekP, twój czas nadejdzie :) Musisz w to uwierzyć
@biosteron, no póki mogę, rybkom skutecznie nie odpuszczam
@Paweł, nie wiem co napisać, ale jak to jest ze mną - mam silną wolę, determinację i cierpliwość - wczoraj dzień zapowiadał się pięknie - od grubaśnego bolesława a potem już kiszka - ZERO aktywnych ryb (aż trudno w to uwierzyć, jednak tak było) to jednak silna wola, nadzieja i cierpliwość pozwoliły mi przetrwać wczorajszy dzień - całodniowe łowienie nad Odrą od 4:30 do 23:00, wiele przebytych kilometrów, przedzieranie się przez Odrzański Sajgon dało porządnie w kość + komary niemiłosiernie wkręcały swoje wiertła... ech, co to był za dzień... Z perspektywy czasu powiem tak: warto było, nawet dla jednego brania i pięknego bolenia, że zapominam o tym całym sajgonie...
Powiem tak - ostatnie sukcesy to zasługa gum, uklei pana Roberta Hamera - w skrócie RH8, RH10 czy RH12, na które obecnie łowię 95 % czasu nad wodą - jest to moim zdaniem przynęta bardzo skuteczna na denne łowienie i nie tylko - trzeba tylko wiedzieć gdzie taką przynętę wrzucić oraz jak ją poprowadzić - tyle od siebie - specem tu nie jestem i dopiero się uczę Prawdę mówiąc, ostatnie wyniki mnie zaskoczyły - nie sądziłem że tak szybko w chociaż częściowo przyswoję łowienie na te przynęty - teraz pozostaje kombinować, próbować, próbować i próbować oraz szukać nowych miejscówek :)
@bysior, rok bardzo udany :) Za bolenia dziękuję ale większego o te 10 cm nie obiecuję :)