Coś o nim :
Waga : 300gr
Liczba łożysk: 5 ( 3 w środku tam gdzie być powinny i 2 w rolce)-łożyska konkret
Jeden obrót korbką : 86cm
Liczba szpul w zestawie : 5 :O
Idealny hamulec - nawet moja Daiwa się nie umywa z hamulcem
Przełożenie: 5,57 :1
Pojemność szpul:
2 x 0,24(150m) - 10lbs - 165yds
1 x 0,22(100m) - 8,4lbs - 110yds
1 x 0,26(140m) - 11,7lbs - 155yds
1 x 0,30(100m) - 14,5yds - 110yds
A teraz wady ;(
Odpadły mi gdzieś nad wodą dwa panele boczne, taki srebrny plastik. Ślady na stopce od montażu do spina. Jakieś tam ryski na obudowie, pościerały się również napisy.
Stan mechaniczny ok. Rolka dostała nowe życie jakiś czas temu poprzez polerkę przy 35tys. obr/min. Ja używałem i nic się nie dzieje. A czemu tak się stało - otóż sierotka ze mnie, bo zamiast nasmarować rolkę po jakby nie patrzeć 12 latach leżenia chodziłem z nią nad wodę. To nie był mądry pomysł. Łożyska potrzebowały smarowania, o czym się dowiedziałem, jak już były maleńkie rowki na rolce. Teraz jest już wszystko ok. Pracuje nawet przy delikatnym zwijaniu.
Oczywiście młynek był smarowny również w środku, łącznie z czyszczeniem oporówki. Używany smar to Mobilith.
A teraz to co najważniejsze, czyli cena :)
Oddam go za 180zł.
W komplecie ok. 150m żyłki Trabucco 0,16mm.
Możliwy odbiór w Warszawie w poniedziałek, w okolicach godziny 10. Mam kurs na modlińskie lotnisko, więc mógłbym w razie co podrzucić. Jak nie będzie chętnych to wysyłka w innym terminie i biorę ją na siebie, żeby nie było.