RECENZJA TEAM RAPA - Cormoran CORCAST Super Match 8 Pi

Kołowrotki, multiplikatory

Odpowiedzi

5 odpowiedzi · 9,003 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
10.09.2009 15:36 · Odpowiedź #4417
Ja mam Moniko do Ciebie jedno pytanie.Kołowrotek ten jak mniemam ma szpulki o niewielkiej średnicy i ciekawi mnie czy w czasie rzutów plecionką nie tworzyły się supły, brody i inne niespodzianki umilające nocne spiningowanie?🤔
10.09.2009 21:27 · Odpowiedź #4427

Ja mam Moniko do Ciebie jedno pytanie.Kołowrotek ten jak mniemam ma szpulki o niewielkiej średnicy i ciekawi mnie czy w czasie rzutów plecionką nie tworzyły się supły, brody i inne niespodzianki umilające nocne spiningowanie?🤔

Średnica szpuli właśnie jest wieksza niz kolowrotkow, z ktorymi dotychczas wspolpracowalam. W trakcie łowienia mialam 2 suply - w trakcie łowienia na duza obrotowke, zalaczona na przyponie z fluorocarbonu. Oba przypadki zdarzyly sie na poczatku testowania kręciołka i spowodowane byly raczej skrecaniem sie linki.
10.09.2009 21:26 · Odpowiedź #4426
Kurcze, marzenie każdego wędkarza. Uniwersalny kołowrotek.
Choć to chyba nie takie proste?
Jak sobie pomyślę, że mam chyba 7 kijków spinningowych i do każdego z nich oddzielny kołowrotek.....
Na ciekawą rzecz zwróciłaś uwagę. Wygląd tego kołowrotka. Rzeczywiście niezbyt nowoczesny.
I narzuca się spostrzeżenie. Jak wielu wędkarzy często wybierze chłam, ale w pięknej obudowie, a pominie coś rzeczywiście ciekawego, ale o wyglądzie... powiedzmy klasycznym?
Świetne, oryginalne fotki kołowrotka!
No i fajne rybki, choć szkoda, że bolenia brak, a wiem, że też ten kręciołek pomógł!
11.09.2009 15:58 · Odpowiedź #4433
Miałem kiedyś niezły kołowrotek ABU wielkości chyba 2000 z wąską szpulką long cast i dodatkowym posuwem szpuli, który to posów podobno miał ułatwiać nawijanie plecionki.I plecionkę nawijał ładnie tyle że ciągle robiły się jakieś supełki i zakleszczenia.Potem kupiłem Daiwę 2500, która ma szeroką szpulę ale nie ma dodatkowego posuwu i zapomniałem co to supełki ,brody i inne badziewie.Tak że do plecionki tylko kręcioły o szerokich szpulach a ten "Helmut" może być niezły w swojej klasie cenowej.

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.