1 maj
Wędkarstwo – ogólnie
I choć jak zapowiadają z pogodą ma być różnie wszystkim Drakersom życzę przysłowiowego "połamania kija" - 😎 no może z wyjątkiem Szalonej, która limit "połamania" wyczerpała już nad Wkrą. Szalona - Tobie życzę aby kij "jedynie trzeszczał" pod ciężarem okazów
Zacznę jak już dawno nie rozpoczynałem :) Na granicy Warmii i Mazur !!
Wieści które zebrałem na temat tego miejsca ..... napawają optymizmem...
Zdam relację :)
Również połamania:)
Ps Choć w Bolęcinie też złamałem szczytówkę... oby to był dobry znak:)
A jeśli Pułtusk - to koniecznie Stara Narew, opaska za "starą plażą", okolice filarów obu mostów, wyższa część "księżej kempy", "rusek", okolice wloty pełty, POM... i więcej dnia już nie wystarczy:)
mam kilka pomyslow ale nie wiem gdzie pojechac bo odpadl mi towarzysz wyprawy
ciezki wybor szczupak czy bolen rzeka czy zalew a moze buzysko
2 maja buzyska w Woroblinie
3 maja wbijam sie na impreze do Wyszogrodu
Andrew - daj koniecznie znac jak było na buzyskach ! Jestem ogromnie ciekaw, bo choć byłem raz to jakos z sentymentu mnie do tamtych stron ciągnie
wiem wiem pamietam nasza rozmowe w Bolecinie
dam znac na pewno, mysle ze tym roku moze byc ciekawie, mam nadzieje ze nie bedzue tylko problemow z dotarciem :bezradny:
Piątek to napewno Narew, gdzieś w okolicach może Wierzbicy, może Pogorzelca czy Karniewka, dokładnie nie wiem. I bardzo ciekaw jestem tego dnia bo robimy z kolegą zawody. Stawką jest dobry kołowrotek. Zimą, w wyniku dyskusji, wymyśiliśmy ciekawą formę. On nigdy nie jerkował, więc jego metoda to tylko i wyłącznie jerkowanie. Zakupił wszystko od A do Z, wszelkich jerków, sliderów, kijek 30-80 gram, multiplikator itd. Ja natomiast tylko i wyłącznie drop shot, w której to metodzie jestem całkowitym nowicjuszem. Dopuszczone ryby to szczupak i okoń, liczy się łączna długość wymiarowych ryb, przy czym długośc okonia dzielona przez 3. Ciekawe co z tego wyniknie.
Niedzielę zarezerwowałem z kolei na pierwszy spływ w tym roku Wisłą i szukanie boleni.
Natomiast sobota jeszcze w planach. Może jakieś bużysko, może przyujściowa Narew, a może jednak boleń wiślany już mnie przywoła?
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.