1 maj

Wędkarstwo – ogólnie

@mario Archiwum
27.04.2009 17:44
Już za kilka dni 1 maj, rozpoczęcie sezonu szczupakowego i boleniowego .Pewnie większość z nas wybierze się w długi weekend majowy nad wodę ,może uda nam się spotkać gdzieś nad wodą , może jakieś wspólne ognisko? Ja w tym czasie będę nad Narwią między Pułtuskiem a Pogorzelcem, trzy dni na łódce 😄😄😄.Do zobaczenia nad wodą.👋
12214 wyświetleń 14 odpowiedzi

Odpowiedzi

14 odpowiedzi · 12,214 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
@Wozik77 (edytowany 17 lat temu)
27.04.2009 17:58 · Odpowiedź #2472
I ja Mario stawiam na Narew - choć nieco z konieczności. 1 maja zastanie mnie nad tą rzeką tuż poniżej Różana.
I choć jak zapowiadają z pogodą ma być różnie wszystkim Drakersom życzę przysłowiowego "połamania kija" - 😎 no może z wyjątkiem Szalonej, która limit "połamania" wyczerpała już nad Wkrą. Szalona - Tobie życzę aby kij "jedynie trzeszczał" pod ciężarem okazów
29.04.2009 06:06 · Odpowiedź #2477

I ja Mario stawiam na Narew - choć nieco z konieczności. 1 maja zastanie mnie nad tą rzeką tuż poniżej Różana.

Będę nad Narwią też ciut poniżej Różana konkretnie w Orłowie ale 2 maja.
1 maja, też Narew ale w okolicach Pułtuska😏
Połamania
29.04.2009 06:36 · Odpowiedź #2478
A ja w tym roku:)
Zacznę jak już dawno nie rozpoczynałem :) Na granicy Warmii i Mazur !!
Wieści które zebrałem na temat tego miejsca ..... napawają optymizmem...
Zdam relację :)

Również połamania:)
Ps Choć w Bolęcinie też złamałem szczytówkę... oby to był dobry znak:)
29.04.2009 06:41 · Odpowiedź #2480
Ja sobie jadę nad jez.Pluszne koło Olsztynka. W zeszłym roku trochę się połapało, zobaczę jak będzie teraz:)
29.04.2009 06:42 · Odpowiedź #2481
Ja będę próbował coś złowić w jez. Rajgrodzkim, chylę czoła przed Wozikiem, który dostarczył mi piękne mapki barymetryczne - dzięki temu może uda się złowić jakiegoś metrowego sielawowca :):)

A jeśli Pułtusk - to koniecznie Stara Narew, opaska za "starą plażą", okolice filarów obu mostów, wyższa część "księżej kempy", "rusek", okolice wloty pełty, POM... i więcej dnia już nie wystarczy:)
29.04.2009 07:02 · Odpowiedź #2483
lol, rozpiskę co najmniej na tydzień walnąłeś:).
29.04.2009 08:34 · Odpowiedź #2492
ja jeszcze nie wiem gdzie 1 maja
mam kilka pomyslow ale nie wiem gdzie pojechac bo odpadl mi towarzysz wyprawy
ciezki wybor szczupak czy bolen rzeka czy zalew a moze buzysko
2 maja buzyska w Woroblinie
3 maja wbijam sie na impreze do Wyszogrodu
29.04.2009 10:44 · Odpowiedź #2494
Andrew - daj koniecznie znac jak było na buzyskach ! Jestem ogromnie ciekaw, bo choć byłem raz to jakos z sentymentu mnie do tamtych stron ciągnie
29.04.2009 20:52 · Odpowiedź #2508

Andrew - daj koniecznie znac jak było na buzyskach ! Jestem ogromnie ciekaw, bo choć byłem raz to jakos z sentymentu mnie do tamtych stron ciągnie

wiem wiem pamietam nasza rozmowe w Bolecinie
dam znac na pewno, mysle ze tym roku moze byc ciekawie, mam nadzieje ze nie bedzue tylko problemow z dotarciem :bezradny:
@lawdzoj82 (edytowany 17 lat temu)
29.04.2009 12:11 · Odpowiedź #2496
Ja pojadę gdzieś za Włocławek może na dzika Wisłę 😏 Ale 1 maja atakuje swoje rejony za szczupakiem 😎
29.04.2009 14:49 · Odpowiedź #2497
1-Maja mamy zawody na zegrzu, a potem na mazurki odrazu jedziemy, i tam już zostaniemy do 4-go.Połamania kija koledzy i koleżanki.
29.04.2009 21:20 · Odpowiedź #2513
Ja z kolei weekend majowy mam rozplanowany w 66%.
Piątek to napewno Narew, gdzieś w okolicach może Wierzbicy, może Pogorzelca czy Karniewka, dokładnie nie wiem. I bardzo ciekaw jestem tego dnia bo robimy z kolegą zawody. Stawką jest dobry kołowrotek. Zimą, w wyniku dyskusji, wymyśiliśmy ciekawą formę. On nigdy nie jerkował, więc jego metoda to tylko i wyłącznie jerkowanie. Zakupił wszystko od A do Z, wszelkich jerków, sliderów, kijek 30-80 gram, multiplikator itd. Ja natomiast tylko i wyłącznie drop shot, w której to metodzie jestem całkowitym nowicjuszem. Dopuszczone ryby to szczupak i okoń, liczy się łączna długość wymiarowych ryb, przy czym długośc okonia dzielona przez 3. Ciekawe co z tego wyniknie.
Niedzielę zarezerwowałem z kolei na pierwszy spływ w tym roku Wisłą i szukanie boleni.
Natomiast sobota jeszcze w planach. Może jakieś bużysko, może przyujściowa Narew, a może jednak boleń wiślany już mnie przywoła?
30.04.2009 04:50 · Odpowiedź #2518
Paweł w piątek też będę w tej okolicy .wypływamy rano z Serocka i płyniemy w stronę Pułtuska,dokładnie dokąd to się jeszcze zobaczy.
Bondarenki jak byś mógł to wyślij esa z wynikami mój nr 501653594 .
pozdrawiam i życzę pudła .👍

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.