Nie wiem co ma wspólnego pompka paliwowa z paliwem w oleju 🤔, bo samo paliwo w oleju jest najczęściej oznaką zużycia pierścieni.
Tak czy inaczej nie pływaj na tak rozrzedzonym oleju bo do nowych pierścieni dojdzie Ci jeszcze tuleja czy tam szlif cylindra choć myślę że i tak bez tego się nie obejdzie.
A, może na koniec dopiszę że ja się nie znam na takich silnikach a mam tylko mgliste pojęcie z grzebania przy samochodach ;). Nie mniej pierwsze co bym zrobił to zaczął od pierścieni i sprawdzenia stanu tłoka z pierścieniami.
Marcin troszkę masz rację z tymi pierścionkami ale jak pompka będzie miała pękniętą membranę w sobie to też będzie paliwo przeciekało do oleju np. tak jak w starych polonezach
Nie jest tak że grawitacyjnie paliwo ze zbiornika opada w gaźnik do momentu zamknięcia dyszy przez pływak i nawet w przypadku przepuszczającej membrany paliwa nie powinno przeciekać w cylinder (muszę zajrzeć w jakiś gaźnik bo błądzę jak dziecko we mgle). Wybrałem takie rozwiązanie bo pisał że odpala normalnie - przy zalewaniu cylindra paliwem przy nieszczelności świeca powinna też być ciągle zalana więc powinien występować problem z odpaleniem
Tak jak pisałem wcześniej, strzelam z odpowiedzią ;). W samochodach sprawdzałbym czujniki (temperatury, ssania) czy przez to nie przelewają wtryski, później kompresję i same tłoki z pierścieniami. Niby konstrukcja trudniejsza ale jakoś łatwiej mi to ogarnąć ;).