Daiwa procaster 2000 xi vs team dragon FD 1225iST

Kołowrotki, multiplikatory

@Grzechu Archiwum (edytowany 17 lat temu)
25.07.2009 11:54
Witam wszystkich.
Mam zamiar kupić coś do lekkiego spina. W ręku miałem daiwę i ładnie kręciła i wygląd ok lecz korci mnie też ten dragon ale z nim nie miałem żadnej styczności. Ceny mniej więcej te same lecz wykonanie inne.

p.s to będzie do kleniowo jaziowego spina 270 3-15
kocioł.JPG
kocioł2.JPG
24513 wyświetleń 22 odpowiedzi

Odpowiedzi

22 odpowiedzi · 24,513 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
@rapa (edytowany 17 lat temu)
25.07.2009 20:55 · Odpowiedź #3619
Procastery były u nas jakiś czas temu w promocyjnej ofercie dla forumowiczów i sporo ich trafiło do naszych kolegów. Napewno ktoś się wypowie ,ja swojego polubiłem po wypadzie na szwedzkie szczupaki - jest solidny😄
Najdłużej z tego co pamiętam używa Kaz..... do tablicy :plotki:
27.07.2009 15:32 · Odpowiedź #3645

Procastery były u nas jakiś czas temu w promocyjnej ofercie dla forumowiczów i sporo ich trafiło do naszych kolegów. Napewno ktoś się wypowie ,ja swojego polubiłem po wypadzie na szwedzkie szczupaki - jest solidny😄

Witam ! jeśli chodzi o młynek który posiadam-Procaster2500X,nie mam do niego żadnych zastrzeżeń.Po roku używania wygląda jak bym go kupił wczoraj i nie dlatego że pomyślaby ktoś że go mało używam , ale dlatego że jest bardzo mocny i wytrzymuje moje różne sprawdziany jakich jest podawany przez zemnie.Nie będe ukrywał że spinngista ze mnie żaden, poprostu jestem słaby w tej dziedzinie, ale staram się i już sam widzę lekką poprawę hihihihi.Mój młynek posiada 10 łożysk ,ABS,korbka jest odlewana i składa się poprzez naciśniecie spustu.Nawijanie plecionki jest naprawdę rewelacyjne , nie jeden kołowrotek karpiowy wyczynowy się kryje pod tym względem,nawój jest prosty i równy.Solidnie jest wykonany korpus i cała reszta , co do jego pracy niemam żdnych zastrzeżeń.
27.07.2009 15:35 · Odpowiedź #3646

Witam ! jeśli chodzi o młynek który posiadam-Procaster2500X,nie mam do niego żadnych zastrzeżeń.Po roku używania wygląda jak bym go kupił wczoraj i nie dlatego że pomyślaby ktoś że go mało używam , ale dlatego że jest bardzo mocny i wytrzymuje moje różne sprawdziany jakich jest podawany przez zemnie.Nie będe ukrywał że spinngista ze mnie żaden, poprostu jestem słaby w tej dziedzinie, ale staram się i już sam widzę lekką poprawę hihihihi.Mój młynek posiada 10 łożysk ,ABS,korbka jest odlewana i składa się poprzez naciśniecie spustu.Nawijanie plecionki jest naprawdę rewelacyjne , nie jeden kołowrotek karpiowy wyczynowy się kryje pod tym względem,nawój jest prosty i równy.Solidnie jest wykonany korpus i cała reszta , co do jego pracy niemam żdnych zastrzeżeń.

Ps.nie dostałem plastick-fantastic :beczy:
@rapa (edytowany 17 lat temu)
27.07.2009 17:05 · Odpowiedź #3648

[quote='rapa' pid='4714' dateline='1248555337']

Witam ! jeśli chodzi o młynek który posiadam-Procaster2500X,nie mam do niego żadnych zastrzeżeń.Po roku używania wygląda jak bym go kupił wczoraj i nie dlatego że pomyślaby ktoś że go mało używam , ale dlatego że jest bardzo mocny i wytrzymuje moje różne sprawdziany jakim jest podawany przez zemnie.Nie będe ukrywał że spinngista ze mnie żaden, poprostu jestem słaby w tej dziedzinie, ale staram się i już sam widzę lekką poprawę hihihihi.Mój młynek posiada 10 łożysk ,ABS,korbka jest odlewana i składa się poprzez naciśniecie spustu.Nawijanie plecionki jest naprawdę rewelacyjne , nie jeden kołowrotek karpiowy wyczynowy się kryje pod tym względem,nawój jest prosty i równy.Solidnie jest wykonany korpus i cała reszta , co do jego pracy niemam żdnych zastrzeżeń.

Ps.nie dostałem plastick-fantastic :beczy:
[/quote]

No bo w zeszłym roku nie było tej promocji ale postaram się poszukać może znajdę gdzieś jakiś zagubiony zegarek🤔
@Grzechu (edytowany 17 lat temu)
25.07.2009 21:14 · Odpowiedź #3620
Ponoć Daiwa ładnie żyłkę nawija i zawsze to Daiwa, firma z tradycjami ale ten team dragon posiada bogate wyposażenie

Korpus i rotor wykonane z superduralu
Duraluminiowa szpula
2 szpule zapasowe identyczne ze szpulą główną
System oscylacji szpuli napędzany przekładnią ślimakową
Główna przekładnia klasy HEG, frezowana w mosiądzu i superduralu
11 japońskich łożysk kulkowych + 1 łożysko oporowe
Korbka wycinana mechanicznie z pręta duralowego
Rurkowy kabłąk o supertwardej powierzchni
System blokady kabłąka w pozycji otwarcia
Tytanowa rolka kabłąka, zabezpieczająca przed skręcaniem żyłki
Multitarczowy, hermetyzowany hamulec przedni w szpuli
Pełne, dynamiczne wyważenie obracających się elementów.

Pomóżcie coś wybrać bo żona w każdej chwili może zdanie zmienić co do kupna młynka ;D
26.07.2009 16:05 · Odpowiedź #3625
Ja mam Procastera i jestem bardzo zadowolony. Kręciłem tym Dragonem w sklepie i również wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenia. Teraz, z uwagi na fakt, że mam już Procastera, z ciekawości wziął bym tego Dragona. Jest fajnie spasowany, solidnie zrobiony, generalnie, sądzę, że da radę. Gdymym jednak nie miał Procastera, to bez zastanowienia brał bym Daiwę :)
26.07.2009 17:45 · Odpowiedź #3627
Morouk długo już masz procastera? Nie czuć trybów? A jak ze sprężyną kabłąka? Dużo tych pytań ale to będą raz wydane pieniądze a po ostatnim Shimano super gt mam jakiś taki nie smak.
26.07.2009 20:13 · Odpowiedź #3629
A co Ty chcesz od shimano super? :)
@bysior (edytowany 17 lat temu)
27.07.2009 05:55 · Odpowiedź #3631
Kołowrotki mają taką samą wagę, TD ma przy tym trochę większą pojemność szpuli... Do tego ma dwie zapasowe szpule (duraluminiowe), Daiwa jedną aluminiową. Daiwa ma rok gwarancji - Dragon 5 lat 🤔 Wybór moim zdaniem dość trudny, gdyż według mnie są to bardzo bardzo podobne maszyny... Ale ja bym chyba ustrzelił z ten z naklejką Daiwa, bo choć lubię firmę Dragon, to akurat kołowrotek TD zagrał mi raz na nerwach ;)
27.07.2009 06:38 · Odpowiedź #3633
Mam kręciołka jakieś 2 miesiące dopiero, więc niezbyt długo. Ale kręci się cały czas fajnie.
27.07.2009 09:02 · Odpowiedź #3635
Ja mam 3 procastery i wszystkie mi dobrze śmigają, chociaż mam je też dopiero około pół roku.
27.07.2009 09:05 · Odpowiedź #3636
A Shimano też mam Symetre 1500 do spina lekkiego i już ze dwa lata mi śmiga super, pływał w wodzie i nic go nie boli i kręci się tak, że żaden inny mi tak nie lata do tej pory.
27.07.2009 10:59 · Odpowiedź #3637
Z tego co wystawiam to Daiwa ma 24 miesiace gwarancji 😄
Jak do 200 zł nic ciekawszego nie ma narazie na rynku, zależy jak wypadną testy Szalonej...
Nie zapominajmy o luksusowym plastick-fantastic zegarku team daiwa dołączonym do kolowrotka.
27.07.2009 12:28 · Odpowiedź #3638
Dzięki za odpowiedzi, dzisiaj brat jest w Wawie to porówna i coś mi ustrzeli. A co do zegareczka to pierwsza klasa :D
27.07.2009 13:04 · Odpowiedź #3640
Grzechu, z tym "pierwsza klasa" jednak bym polemizował... ;)
27.07.2009 15:16 · Odpowiedź #3643
Bo ty byś chciał żeby festine dawali za darmo a w życiu za darmo to tylko ..... można dostać i to też trzeba się nachodzić:dokuczacz:
Jak dla mnie to był strzał firmy w tą półkę cenową gdzie brakowało kołowrotków daiwy. Exceler i TD-D były za drogie a sweep i cross za tanie. Regal wypadł i trzeba było coś zrobić i powstał kołowrotek oparty na Regalu X co ciekawe w USA Procaster to dalej Regal X 🤔
27.07.2009 18:44 · Odpowiedź #3650
Właśnie to przemawia za Daiwą- dobre nawijanie na szpule. Jakoś inne młynki nie mogą sobie tak z tym poradzić. Ale jedno mnie ciągle nurtuje. Ponoć te tańsze Daiwy są na częściach cormorana, czy odwrotnie? Bo rużne opinie o Cormoranach biegają w światku wędkarskim.
27.07.2009 21:31 · Odpowiedź #3657
Aj, tam już się nie wygłupiaj. Masz to przeznaczyć pod żyłkę i to max 20 kę. Jeden i drugi pochodzą ze 3 lata. Jutro zobaczę. Majstrowi chodzi dobrze na PP 20 funtowej i kiju do 60g tylko rolka mu świszcze.
A Ty Rapa masz tam coś takiego? - bo to mój braciak nawołuje o pomoc :)
27.07.2009 22:14 · Odpowiedź #3660
Procastery hmmmm może jakiś 2500 albo 3000 by się znalazł resztę już drakersi rozebrali. Dragonów w tm roku nic nie brałem tak mi w zeszłym Bysior krwi napsuł :boisie:
28.07.2009 14:40 · Odpowiedź #3667
Dzięki Rapa za młynek. Mam nadzieję że nakręci kilometry żyłki.

do zobaczenia nad wodą. :D
28.07.2009 15:09 · Odpowiedź #3669

Dzięki Rapa za młynek. Mam nadzieję że nakręci kilometry żyłki.

do zobaczenia nad wodą. :D

Nie ma sprawy ostatni się ostał i przynajmniej w dobre ręce trafił 👍

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.