III Puchar Wisły-Otwarte Ogólnopolskie Zawody Spinningowe Wyszogród 2010

Wędkarstwo – ogólnie

Odpowiedzi

17 odpowiedzi · 15,339 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
@morouk (edytowany 16 lat temu)
08.04.2010 12:51 · Odpowiedź #7633
Ja na 99 procent się wybieram, jedynie kataklizm może mnie odwieść od tego zamiaru. Jadę bardziej po to, żeby zobaczyć jak inni wędkują na tym odcinku rzeki, poznać miejscówki i fajnych ludzi :) I podpatrzeć kogoś z mistrzów ;) Gdyby jednak nie było pogody w sobotę na wędkowanie we Wkrze, to będę rozważał wyjazd nad Wkrę rano w niedzielę. Wówczas w Wyszogrodzie mogę być dopiero około 11 powiedzmy.
@Krystek (edytowany 16 lat temu)
08.04.2010 13:14 · Odpowiedź #7634
Ja będę startował na 100%
Byłem w zeszłym roku pierwszy raz i torche zły plan obrałem, zamiast tylko na bolki się nastawić to szukałem też klenia i to był błąd. Też nie połowiłem bo zły młynek zabrałem na bolki, zamiast szybko krecącego to założyłem daiwe exceler 2500 o małym przełożeniu i to był błąd. Obrałem też złą strone Wisły zamias w góre to polazłem w dół.
W tym roku nastawiam się na same bolki. Mam młynek spro red arc i tylko biore boleniowe przynęty :) walczę do upadłego.
Co do zawodów to jedyny minus to to że zawody mają rozgłoś na cały kraj a posiłek podali jak w jakiejś melinie, był jakiś bigos z kiłbasą-ochyda.Nie wyglądało to na bigos i nie było smaczne. Same zawody były ok.

Niedługo na mojej stronie będzie ogłoszenie o zawodach w moim klubie, coś napisze na forum. Napewno będzie posiłek jak z królewskiego stołu :) w zeszłym roku była dziczyzna 😋

A który odcinek poleciłbyś na tych zawodach? W dół rzeki od bulwaru czy w góre?
W tym roku chcę sprawdzić odcinek w górę rzeki.
08.04.2010 13:32 · Odpowiedź #7636
My niestety w tym czasie będziemy łowić szczupaki na Syrsan... więc możemy tylko pokibicować duchem :) Startujesz Krystek?
08.04.2010 13:33 · Odpowiedź #7637
Wyprzedziłeś mnie :)
08.04.2010 17:13 · Odpowiedź #7641
:) startuje

zdam relacje na forum :)
08.04.2010 19:39 · Odpowiedź #7645
Krystek, ja nie znam dobrze tamtejszej Wisły, więc nie moge ci podpowiedzieć czy w górę, czy w dół będzie lepiej. W tym sezonie obiecałem sobie, że będe częściej odwiedzał Królową w tamtych rejonach i zamierzam słowa danego sobie dotrzymać. Stąd między innymi moje zainteresowanie m. in. Grochalami :)
09.04.2010 02:39 · Odpowiedź #7648
OK

A na Grochale możemy się kiedyś umówić na rybki

Ja staram się bywać tam co weekendy w sezonie.W tygodniu nie dam rady.Jak byś chciał powedkować w moim towarzystwie to tydzien wcześniej muszę wiedzieć, żeby sobie zaplanować weekend.

Także zapraszam na bolki :)
10.04.2010 11:00 · Odpowiedź #7728
Ja co prawda na odcinku w Wyszogrodzie nie łowiłem ale tam byłem popatrzeć :-) Ciekawa woda ale lata świetności ma za sobą... Za to znam odcinek Wisły w okolicy wioski Drwały (całkiem niedaleko Wyszogrodu) Na Drwałach są ciekawe ostrogi a wogóle ciekawe miejsca - presja w sezonie spora Oprócz białej ryby jest sporo bolenia, szczupaka, jazia, klenia i suma Sandacze dają się złowić w klatkach przeważnie na jesień
10.04.2010 11:49 · Odpowiedź #7734
@pafcio

mam rozumiec żeby iść jak najbardziej w góre rzeki ?

może coś podpowiesz na temat tych łowisk :)
@pafcio (edytowany 16 lat temu)
12.04.2010 14:43 · Odpowiedź #7831
@Krystek,

Nie wiem na ile pozwala wam regulamin zawodów, jeśli jest możliwe poruszanie się samochodem, pojechałbym na Drwały - jest tam jedyne miejsce w okolicy gdzie są ostrogi, opaski i wiele innych ciekawych miejsc Odpuściłbym odcinek "miejski" (koło Wyszogrodu), jak już to przeciwna strona -ujście Bzury (jakie tam kleniska stały w upale że SZOK ;) - tu może być problem jak będzie wysoka woda...i w wiele miejsc nie dojdziesz - brodzenie jest wskazane Z ryb to możesz spodziewać się wszystkiego co w Wiśle pływa Wogóle to ciężko może być jeśli będzie wysoka woda... wszystko będzie wtedy pod wodą No i w okolicy Drwałów mój najlepszy wynik to 5 boleni w 1,5 godziny z tego samego miejsca - kolega dorzucił 3 sztuki Harcowały wtedy jak nie wiem co :-) a z rana było pustawo i się nie zapowiadało że uczta będzie :)

Na poniższej fotce widać miejscowość Drwały, czerwona kropka to miejsce gdzie auto można zostawić przy wale przeciwpowodziowym no i zaznaczyłem miejsca...

UWAGA! Z tego co wiem, wiele terenów (łąki) są terenami prywatnymi i można się spodziewać właściciela z kijem :krzyk:

drwały1.JPG
12.04.2010 23:34 · Odpowiedź #7844
@ pafcio

W zeszłym roku tam ganiałem i bez kontaktu z rybą byłem, duża presja w tym miejscu.
W tym roku zamierzam w góre lecieć, mozna poruszać się tylko pieszo. Brodzenie tylko chyba do kolan.
20.04.2010 19:33 · Odpowiedź #8051
cosik mi się zdaje że na zawodach w wyszogrodzie będą sami "wyjadacze" którzy mają Wisłę w tamtym rejonie rozpracowaną :/
i co ja biedny żuczek mam tam robić ?
wędki za Wami nosić ?
20.04.2010 19:36 · Odpowiedź #8053
@radekg

ja biorę tylko jedną na zawody więc dużego ciężaru nie bedziesz miał do dźwigania :)
20.04.2010 19:36 · Odpowiedź #8054
Zawsze możesz się wykręcić jak piskorz i nad Wkrę przyjechać z Młodą ;P
09.05.2010 13:32 · Odpowiedź #8548
Jak wyniki??
09.05.2010 17:49 · Odpowiedź #8550
Robson ja na temat mojego uczestnictwa w tych zawodach nie będę się wypowiadał, totalna porażka z mojej strony spowodowana jakimś wirusem chyba grupą żołądkową :( a co to oznacza chyba wiesz :)

Ale kolega domin punktował, szczupaka dorwał chyba 52cm.

Największą rybą jaką złowiono był szczupły 70cm.

pozdrawiam

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.