Kupię Ryobi Applause 5000,Penn Slammer 460 lub Ryobi Arctica 5000
Kupię
Uderzaj do tego gościa. http://allegro.pl/penn-slammer-460-nowy-gwarancja-serwis-i2740741987.html Ma dobre ceny i prowadzi serwis Penna. Ja swoje brałem od niego. Często ma też jakieś używki. Jeżeli kołowrotek pod typowe ciężkie łowienie, to z tej trójki zdecydowanie Slammer. Applausy, Redy itp. to świetny sprzęt, ale do ciężkiego / bardzo ciężkiego łowienia mają gorszą konstrukcję niż Slammer. Np. kabłąk od strony rolki mocowany do kosza za pomocą wsuwanej blaszki to jakieś nieporozumienie. Hamulec w Pennie jest rewelacyjny. Sporo osób narzeka na brody schodzące ze Slammera. W szczególności w przypadku plecionek. Faktycznie tak jest jeżeli wypełnimy mocno szpulę. Wypełnienie do nitów znajdujących się po wewnętrznej stronie szpuli, albo niewiele ponad wyklucza ten problem w 100%. Applausy, Zaubery i inne klony oraz Slammery są w tym przedziale cenowym chyba najlepszymi kołowrotkami.
Mogę tylko potwierdzić powyższe- zgadzam się w 100%.
Pamiętaj kolego że Slamer ma nietypową stopkę i nie do wszystkich uchwytów pasuję,z tego względu w przyszłym tyg,kupuję Salinę 55
Bardzo słuszna uwaga. Zupełnie o tym zapomniałem. Do moich wędek pasował, a akurat do tej do której go kupiłem wszedł ledwo ledwo. Bałem się, że może wypaść z mocowania. Znajomy spiłował mi trochę stopkę i po problemie.
Mam właśnie do sprzedania nieużywanego Ryobi Applausa 5000 + szpula zapas.
Pudełko oryginalne.
Jak jesteś zainteresowany, pisz na prv.
Pzdr
Paweł
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.