-Stradic 2500FH
-Penn Battle 2000
-Twin Power 2500
Młynek będzie wykorzystywany do przynęt max 8-9cm i główek 20g.
Cenowo wyglądaja podobnie,tylko co wybrać???Ewentualnie wpiszcie swoje oferty,z góry dziękuje:)
Kołowrotki, multiplikatory
Mariusz,wszystkie trzy wyglądają zachęcająco:)
Czyżby nowy zestaw kompletujesz pod bolki?
Nosze się z zmiarem zakupu młynka tej wielkości.Będzie współpracował z patykiem do 21g.Na horyzoncie takie;
-Stradic 2500FH
-Penn Battle 2000
-Twin Power 2500
Młynek będzie wykorzystywany do przynęt max 8-9cm i główek 20g.
Cenowo wyglądaja podobnie,tylko co wybrać???Ewentualnie wpiszcie swoje oferty,z góry dziękuje:)
Mam stradica 2500fh i na dłuższą metę na 20g główki raczej bym nim nie łowił... Wg mnie trochę przymały ale specem od kołowrotków to ja nie jestem...:) może i dałby radę. Mam go 2 sezony ale mało nim łowiłem więc do końca nie wiem ...
Choć z drugiej strony wiem że wielkość wielkości nie równa i być może te modele są "większe" i mocniejsze.
Mam stradica 2500fh i na dłuższą metę na 20g główki raczej bym nim nie łowił... Wg mnie trochę przymały ale specem od kołowrotków to ja nie jestem...:) może i dałby radę. Mam go 2 sezony ale mało nim łowiłem więc do końca nie wiem ...
No i kij 21 gr i główka 20 gr jakoś mi nie pasują :bezradny:
No i kij 21 gr i główka 20 gr jakoś mi nie pasują :bezradny:
(...) bysiora zaraz z lasu wywołasz 🥺
Myślisz,ż żaden z tych modeli nieda rady Wiślanym bolkom???
Mam TP 3000 ale to maszynka ważąca ponad 320g więc szukam czegos lżejszego i trwałego.
Dlatego tez czekam na Wasze ewentualne propozycje.Pozatym chciałbym zgrać cały zestaw.Masz Krzyko jakąś ciekawą alternatywe do podanych??
Chyba w "pękaniu" blanków masz największe doświadczenie na forum więc nie wypada się z tobą spierać 😄
Tez tak Adam uważam ale liczę na jakies dodatkowe info,może ktoś cos podpowie ciekawego albo zmieni moich potencjalnych faworytów.
Do kijka 28g mam TP 3000 i uważam,że to dobre połaczenie.
Piotrek te gumy bedą naprawde rzadko.Pozostańmy na max 15g i wobkach.Przeciez to konstrukcja made in japan,korba podparta z obu stron na łozyskach.Nie jest to lipa która pierdnie po sezonie,tak mi się wydaje.
Nie oszukujmy się ale stradic 2500 za 900zł to jest żenada. Rozmawiałem w WMH i są takiego samego zdania. Wytrzymują tyle samo co konstrukcje za mniejsze pieniądze(4 miesiące dobrego łowienia). Wiele pozytywnych opini słyszałem o modelu technium. Stradic ma tylko wysoką cenę bo to jeden z flagowych kołowrotków shimano. Technium Kosztuje chyba 400 mniej. Jak się nie myle to Krzysztof używa tego młynka i go chwali. ogólnie wielkośc 2500 do przynęt 20gr to słabe rozwiązanie. 3000 mają już większe bebechy i nie są wcale wielkie (spro, shimano, ryobi) daiwa to już będzie kloc.
Nie oszukujmy się ale stradic 2500 za 900zł to jest żenada. Rozmawiałem w WMH i są takiego samego zdania. Wytrzymują tyle samo co konstrukcje za mniejsze pieniądze(4 miesiące dobrego łowienia). Wiele pozytywnych opini słyszałem o modelu technium. Stradic ma tylko wysoką cenę bo to jeden z flagowych kołowrotków shimano. Technium Kosztuje chyba 400 mniej. Jak się nie myle to Krzysztof używa tego młynka i go chwali. ogólnie wielkośc 2500 do przynęt 20gr to słabe rozwiązanie. 3000 mają już większe bebechy i nie są wcale wielkie (spro, shimano, ryobi) daiwa to już będzie kloc.
EXAGE..Cztery miesiące..🤔Może ja co dzień nad wodą nie bywam,ale to chyba nieco zbyt negatywna opinia..No chyba że na Wąsatego go używasz:bezradny:
Ja wcale niemam zamiaryu wydawać 900zł na młynek 2500........
Cały czas czekam na kontruktywne ofert innych ciekawych,wytrzymałych młynków 2500.
A może wspomniany TP dałby radę🤔
takie okazje , niedawno na allegro był Shimano aero 3010 gt bodajże za 400pln w stanie "sklepowym" w pudełku
Ludzie używają ich po kilkanaście lat i nic się nie dzieje...
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.