graty za klenia 👏
Muchowe łowy - 2013
Wędkarstwo Muchowe
Gratki 👏👏👏👏👏👏
Tak więc połamania na kolejnych pięknych Wkrzańskich rybach w owadach gustujących 👍
poprostu Morouk przechlapane jest z tym muszkarstwem. Ja chyba dostałem uczulenia na te futra i pióra. Co kręcenie to płuca wypluwam, ręce swędzą ,oczy pieką. Pewnie mnie znajdą kiedy rano sztywnego z gębą w pudle z materiałami. Muchowania nie odpuszczę.
Michał jeśli to alergia wziewna może jakaś maseczka pomoże , chociaż próbowałem sam szlifować balsę w masce chyba wiskozowej i przechlapane, bo się dusiłem z braku powietrza :dobani:
Co 😜?,ryba jest ryba a rozmiar podobno nie ma znaczenia 😄.Nawet pewnie nie zdawałeś sobie sprawy że jeszcze kiedyś złowienie uklei będzie cieszyło ;)
No co ty Krzysiu to nie bolenie 😂 a ja tak się cieszyłem :p
a figlelek to po prostu przemilczenie moich połowów 🤪 w porównaniu do kolegów.
A co do uklejek to naprawdę wielka a nawet WIELKA radość 🎉 to był pierwszy raz z muchówką
jakoś nie mogłem się zgadać z nikim kto może mi pokazać jak się łowi, :bezradny: więc wczoraj nie wytrzymałem i musiałem sam próbować 🎵

był jeszcze karpik, ale zwiał sprzed obiektywu :-) jak znajdę czas robię powtórkę bo mega emocje. Kij 9' #4, koniec przyponu z 0,18
ja uklejki łowię na 5/6 i już je czuć 😛
a tak przy okazji to strasznie podobny do moich uklejek tylko jakiś wyrośnięty :P :D 😂
👍 gratulacje 👏 👏 👏
Piękny...no na kiju #4... kozacko! :)
Gratyyy :)
Co do walki i innych- dziś boli mnie przedramię, wczoraj się z nimi siłowałem. Dziś chciałem powtórzyć ale wiatr zniechęcił je do żarcia na powierzchni i złowiłem jedynie kilka wzdrążek.
Ogólnie w sezonie mam już ponad 200 krasnopiórek, kilkadziesiąt płoci, kilka jazików i jazi no i właśnie tego amura i karpia. Czekam na pierwsze klenie. Bądź co bądź ale to moje ulubione ryby :-)

:-)
Pierwszy raz takie łowienie. Ryba z 6 metra. Były jeszcze 2 (obstawiam sporo wieksze) ale szybko nauczyły mnie, że rozpędzony pociąg bardzo ciężko zatrzymać :-)
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.