Gratulacje Darku. Podnosisz ciśnienie :) Kawał kluska 👏 👏
Muchowe łowy 2018
Wędkarstwo Muchowe
Nawigacja
Gratulacje Darku. Podnosisz ciśnienie :) Kawał kluska 👏 👏
Bucuś, było rezygnować z łowienia na muchę? ;) Dzisiaj sam pewnie targałbyś podobne kluchy ;)
Dzisiaj też był fajny dzień. Zaczęło się od pogonienia kłusola który chciał chwytać ryby jakim wymyślnym rodzajem pułapki, a potem zmuszony do zmiany miejsca, odwiedziłem odcinek rzeki, który dotychczas omijałem. Rozległe płycizny i czysta woda wymuszały powolne chodzenie i dalekie rzuty. Po jednym z takich około 20-metrowych rzutów suchą muszkę zebrał pan klenio :)
Po nim złowiłem jeszcze jednego około 40cm tym razem już na mokrą muchę i dwa mniejsze. Rzeka piękna jak zwykle.
Po nim złowiłem jeszcze jednego około 40cm tym razem już na mokrą muchę i dwa mniejsze. Rzeka piękna jak zwykle.
Tak się złożyło że akurat miałem trochę czasu a pogoda jak złoto i szkoda było nie skorzystać. Już niedługo się skończy ...
Dzisiaj przed pracą wyskoczyłem na chwilę pomachać muchówką. Kilka rybek udało się złowić ,kilka w ostatniej chwili zrezygnowało ze zjedzenia mojej muchy , pozostawiając na wodzie konkretny wir.Nad wodą pusto i cicho.Nareszcie.
Muchowa Środa :)Tym razem w sympatycznym towarzystwie Smerfika. Nowa miejscówka okazała się trafnym wyborem. Widzieliśmy sporo ryb ale tych największych jak zwykle nie udało się złowić. Klenie wciąż jeszcze zbierają z powierzchni .
[align=left]Dla mnie bomba, szkoda, żem kontuzjowany :([/align]
Piękna sprawa, fanie było i fajnie finszujemy na końcówce! Dzięki Darek z wspólny wypad.
Pogratulować Pany pięknych kleksów. Ja w weekend mam zamiar odwiedzić Wkrunię za zębatym 😏
Kawa rano z takim zdjęciami - super 👏 Brawo Smerfik, brawo Dareczku :)
Po ostatnim zarybieniu zostałem 3 godzinki nad rzeką i trochę połowiłem. Wiatr hulał przeokrutnie więc zdecydowałem się użyć trochę cięższy zestaw. Najpierw zameldował się niewielki szczupak a potem w tę samą szczupakową muchę huknął kleń.
Całe 52 centy
Całe 52 centy
Darek jest w gazie, czekamy na kolejne wieści w muchowym wątku 🎣
Czołem. Przytafiło się ostatnio kilka rybek.Rozmiar mógłby być większy ale nie wybrzydzam.
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
Drapieżniki złego wujka Darka :D 😊 Okoń to chyba już taki ładniejszy? :) Brawo Darek!
Wyskoczyłem przetestować nową wędkę. Pogoda sprzyjająca więc postanowiłem poszukać kleni. Większość miejscówek już pusta ale w końcu udało się je znaleźć i skusić do brania.
Niestety nie tylko ja namierzyłem. Wychodząc z wody na brzegu znalazłem łuski wielkiego klenia. Stanowisko grunciarza ze świeżą podpórką z gałęzi. Może to ten, który kilka tygodni temu zerwał mi się?
Niestety nie tylko ja namierzyłem. Wychodząc z wody na brzegu znalazłem łuski wielkiego klenia. Stanowisko grunciarza ze świeżą podpórką z gałęzi. Może to ten, który kilka tygodni temu zerwał mi się?
Jakiś dziad zakuty już pulpety zrobił na zimę... ech...
Mówisz, że miejscówki puste Dareczku - to teraz na zimę gdzie się pochowały kluski?
Mówisz, że miejscówki puste Dareczku - to teraz na zimę gdzie się pochowały kluski?
Jakiś dziad zakuty już pulpety zrobił na zimę... ech...
Na odcinku gdzie byłem wymiotło ryby z płytkich kamienisk z szybkim nurtem. Letnie bankówki świecą teraz pustką. Trzeba przejść kawałek rzeki żeby je znaleźć. Stoją sobie teraz, pogrupowane w spokojnych rynnach, gdzieś za zwałką. O dziwo wcale nie w najgłębszych miejscach.
Brania wczoraj też już były delikatne, takie jak zimą. Każdego holowanego klenia odprowadzało stadko ryb.
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.