Na Narwi też widziałem akcję z ważkami :) Byliśmy na boleniach na przelanej takiej główce i klenie wyskakiwały po kilka razy w jednym przelocie, skakały nawet do motylków - super widok :)
Muchowe łowy 2018
Wędkarstwo Muchowe
Na Narwi też widziałem akcję z ważkami :) Byliśmy na boleniach na przelanej takiej główce i klenie wyskakiwały po kilka razy w jednym przelocie, skakały nawet do motylków - super widok :)
Tak więc po ponad dwutygodniowej rozłące Rzeka przywitała mnie ciepło ;)
Widziałem widowiskowe ataki boleni ale próba zbliżenia się do nich na odległość rzutu muchówką sprawiała że odpływały .Profesory.W czystej wodzie nie tak łatwo się do nich dobrać co sprawia że gdy się czasem uda radość jest tym większa.
Piękny Ryb. Gratki Darek. Fajne emocje pewnie towarzyszyły temu spotkaniu. Super
Kurczę Piotrek!Trafiłeś w sedno!Rzeka żyje .Mimo zatruć jakie co chwila mają miejsce w dopływach Rzeka dźwiga to.
W dodatku ta jaźwica wzięła w oczku 1 metr na 1,5metra i nie mogłem dać ani odrobiny luzu.Frajdę miałem taką że śmiałem się w głos :)
Tego dnia ryby były wyjątkowo aktywne. Bolki ganiały aż miło a jelce brały jak szalone. Nie mam zbyt wielkich wymagań więc i takie rybki sprawiają frajdę. Ilościowo było bardzo dobrze a że nie było dużych?Cóż zrobić, w końcu to był wypad na plażę ;)
Zdjęcia nie zawsze wychodzą tak jak byśmy chcieli ;)
Niewiarygodne ile tam jest ryb i od razu napiszę, -wcale nie są łatwe do złowienia.Dzięki radom Adama kilka fajnych ryb udało się wyholować .Przegrałem za to potyczkę z pstrągiem na 70cm.Już bym chciał tam wrócić. . .
A powiedz Darek - jak jest z pozwoleniami na łowienie? Załatwiałeś w Polsce, na miejscu, w ogóle gdzie trzeba się udać, żeby takie pozwolenia uzyskać?
Fajne foty underwater :) 👏
https://www.ribiska-druzina-bled.si/sava-bohinjka/
Te brzany to miałem 3 w 30 minut.Silne rybony ale najlepsze walczaki to te tęczowe wariaty :) Czasem w trakcie holu ma się wrażenie że ryba jest więcej czasu w powietrzu niż w wodzie!
Sajgon był w wodzie i nad głową ale rybki wypracowane cieszą no i to zawsze dzień na rybach a nie w pracy :)
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.