Puchar Dragona 2010

Wędkarstwo – ogólnie

@Killerek Archiwum (edytowany 16 lat temu)
17.08.2010 12:46
Kolega , który niedługo dołączy do naszego forum, poprosił o zamieszczenie pewnej informacji :

Klub Spinningowy DRAGON i Koło nr 4 Bydgoszcz zapraszają na ogólnopolskie zawody spinningowe o puchar DRAGONA, przy okazji 50 rocznicy powstania koła.
Zawody odbędą się w niedzielę 10 października 2010 na Wiśle w miejscowości Borówno ( na prawym brzegu Wisły między Kokockiem a Bieńkówką) kilka kilometrów na południowy zachód od Chełmna. Zawody rozegrane będą w formule C&R.
Głównym sponsorem jest firma Design-Fishing, pula nagród dla najlepszych zawodników wynosić będzie około 5 tys. złotych. Wpisowe 50zł. od osoby.
Organizatorzy zapewniają ciepły posiłek oraz miłą atmosferę.

Więcej informacji na http://www.firmadragon.pl/strony/puchar-dragona2010.html oraz pod adresem mailowym : centrala@firmadragon.pl

Ja się wybieram hairy również z tego co wiem :)
14822 wyświetleń 12 odpowiedzi

Odpowiedzi

12 odpowiedzi · 14,822 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
17.08.2010 12:58 · Odpowiedź #9841
Poleciało również jako news... natomiast trochę szkoda bo chyba puchar pokrywa się z planowanym wstępnie wyjazdem na Wersminie... :(

Kolega , który niedługo dołączy do naszego forum, poprosił o zamieszczenie pewnej informacji :

Klub Spinningowy DRAGON i Koło nr 4 Bydgoszcz zapraszają na ogólnopolskie zawody spinningowe o puchar DRAGONA, przy okazji 50 rocznicy powstania koła.
Zawody odbędą się w niedzielę 10 października 2010 na Wiśle w miejscowości Borówno ( na prawym brzegu Wisły między Kokockiem a Bieńkówką) kilka kilometrów na południowy zachód od Chełmna. Zawody rozegrane będą w formule C&R.
Głównym sponsorem jest firma Design-Fishing, pula nagród dla najlepszych zawodników wynosić będzie około 5 tys. złotych. Wpisowe 50zł. od osoby.
Organizatorzy zapewniają ciepły posiłek oraz miłą atmosferę.

Więcej informacji pojawi się wkrótce na stronie www.firmadragon.pl oraz pod adresem mailowym : centrala@firmadragon.pl

Ja się wybieram hairy również z tego co wiem :)
17.08.2010 13:03 · Odpowiedź #9842
podziekował :))
09.09.2010 08:20 · Odpowiedź #10082
Przez kolejną już w tym roku falę powodziową i sytuacji jaką dolna Wisła zawdzięcza zbiornikowi włocławskiemu Puchar Dragona może się nie odbyć w zaplanowanym czasie/miejscu. Póki co jako organizatorzy wierzymy, że w ciągu miesiąca poziom wody się ustabilizuje i opadnie do wartości umożliwiającej swobodne rozgrywanie zawodów.
Jeśli (oby) zawody się odbędą, to sędziowie, w tym pewnie i ja, będą mieli sporo pracy - naprawdę spore ilości niebrzydkich drapieżników "pokazały" się w okolicy, na jednym popołudniowym wypadziku nad Wisłę przed dwoma tygodniami, zanim łowienie było już niemożliwe z uwagi na powodziową wodę padł szczupak 80tka ;) , dzień wcześniej tuż obok padł zębaty powyżej 70cm. Z relacji okolicznych wędkarzy też wynika, że drapieżnika po wielkiej wodzie nadzwyczaj dużo.
09.09.2010 08:28 · Odpowiedź #10084
Coraz bardziej zastanawiam się nad przyjazdem... jeśli czas i blondyna pozwoli.... tylko Wisła ciągle mnie przeraża ;)
27.09.2010 06:39 · Odpowiedź #10382
a ja mam pytanie z innej beczki.
Czy zna ktoś z was wodę w tych okolicach i moze coś podpowiedzieć jak tam wygląda rybostan i czego mozna się spodziewać?
27.09.2010 17:48 · Odpowiedź #10394
Mam najświeższe informacje.
Boimy się, czy tegoroczna bardzo wysoka woda na Wiśle pozwoli na rozegranie zawodów. Póki co optymistycznie zakładamy, że tak i pracujemy nad organizacją aby wszystko było na tip-top.
Wybraliśmy również zapasowy termin, 7 listopada, w razie gdyby do 10 października woda nie opadła, ale kolejna fala na południu i podnoszące się ponownie rzeki nie wróżą nic dobrego niestety.
Jest jeszcze dosłownie kilka wolnych miejsc na liście startowej. Jeśli ktoś się zgłosił a nie zostawił swojego numeru telefonu to proszony jest o kontakt, gdyż w razie przełożenia terminu lub co gorsza odwołania zawodów będziemy każdego informować. Ekipa warszawska pod egidą Killerka i wielkopolska z Adziem na czele są w stałym kontakcie ze mną i na bieżąco informuję zainteresowanych o tym co i jak się dzieje.

Hairy, jest okoń, całkiem sporo szczupaka, bolenie sandacze i klenio-jazie. Myślę, że o tej porze o wyniku decydować będą szczupaki, ale po powodziach w tym sezonie różnie może być tak naprawdę.
07.10.2010 19:35 · Odpowiedź #10557
Niestety zgodnie z czarnym scenariuszem wysoka woda na Wiśle i złe prognozy uniemożliwiają rozegranie zawodów w pierwotnym terminie.
W związku z tym jak wspominałem wcześniej termin zawodów zostaje przeniesiony na 7 listopada 2010. Miejsce i pozostałe szczegóły nie ulegają zmianie.
Pozostaje trzymać kciuki, by przez najbliższy miesiąc Wisła opadła do normalnego poziomu.
@morrum (edytowany 15 lat temu)
09.11.2010 09:13 · Odpowiedź #11346
Krótkie podsumowanie imprezy.

Miło mi było gościć znajome twarze na Pucharze Dragona, szczególnie "Szczupaków" w osobach Adama, Piotra, Marcina i Marka. Bardzo dziękuję za to, że nie grymasiliście i w pełnym składzie zawitaliście na zawody, mam nadzieję, że spotkamy się w szerszym gronie za rok. :D
Na kilka dni przed zawodami Wisła była podwyższona i przewidywano kolejne zrzuty z włocławskiej zapory, ale na szczęście od piątkowego wieczora woda powolutku zaczęła opadać, zapewniając chyba idealny poziom dla spokojnego rozegrania zawodów. Również pogoda dopisała, było pochmurno, z delikatnym tylko wiatrem ale nie padało, więc warunki atmosferyczne dopisały - ciekawe, że w sobotę i dziś, w poniedziałek siąpi od samego rana, tak więc możemy w tym przypadku mówić o sporym szczęściu.
Dopisały też ryby. Zgodnie z moimi przewidywaniami i zapewnieniami brały w zdecydowanej większości szczupaki. Na ponad 40 zawodników sędziowie zmierzyli i przyznali punkty za 39 ryb tego gatunku. Poza nimi padły zaledwie 2 okonie i jeden kleń. Zdziwił mnie tylko całkowity brak sandaczy. Najbardziej cieszy mnie to, że łowiono spore jak na zawody szczupaki a nie ledwo wymiarowe kikuty. Padło kilka ryb powyżej 70cm a największy szczupak zawodów mierzył 84cm. Nie byle jaki był również kleń złowiony przez Marcina, bo 53cm. "Zawodofcy" wyznający boczny trok nie połowili, co muszę przyznać dało mi pewną satysfakcję. Szczupaki padały przede wszystkim na przynęty od 5 cm. w górę. Decydujące było dobre, sumienne obławianie obiecujących miejscówek. Bywało, że z jednego miejsca zawodnik wyjmował 2-3 wymiarowe ryby w przeciągu 30 minut. Trzeba było jednak wykazać się cierpliwością. Sam byłem świadkiem, jak po bezowocnym obławianiu główki przez około godzinę zawodnik zszedł z niej ustępując miejsca innemu, a ten w pierwszych rzutach wyjął szczupaka. Co ciekawe większość ryb brała delikatnie, rzadko które branie czuć było jako typowe uderzenie, raczej delikatne podskubywanie i zassanie. Dużo ryb zapiętych było płytko (co akurat w formule zawodów C&R jest wskazane ;) ) sporo też ryb wędkarze "gubili" podczas holu.
By zająć miejsce w czołówce trzeba było zdobyć powyżej 2500 punktów. Zwycięzca o ile pamiętam z 4 szczupakami miał ich chyba grubo ponad 4 tys. Zwycięzcy otrzymali okazałe statuetki, wartościowe nagrody rzeczowe i dyplomy. Nasz Adzio zajął 4 miejsce łowiąc 2 szczupaki (52 i 75cm) zaś BLUE CHEER otrzymał nagrodę za największą "białą rybę" czyli wspomnianego klenia 53cm. Każdy zawodnik otrzymał od sponsora drobne upominki a dodatkowo osoby, którym nie udało się nic do miary złowić brały udział w losowaniu dodatkowych nagród pocieszenia. Nie zabrakło też upominków dla najstarszego i najmłodszego zawodnika a także dla ekipy, która przyjechała na zawody z najodleglejszej okolicy. Panowała bardzo przyjazna i luźna atmosfera i myślę, że nawet zawodnicy, którym nie dopisało szczęście odjeżdżali od nas z uśmiechem i na pewno nie głodni, chyba, ze sukcesu ;)
Ze strony Klubu Spinningowego "Dragon" przy kole PZW numer 4 w Bydgoszczy pragnę wstępnie zaprosić na kolejną edycję zawodów w przyszłym roku. Być może na innym odcinku Wisły, z nieco lepszą organizacją, przede wszystkim sektorów sędziowskich. Jesteśmy bogatsi o doświadczenia tego roku i w przyszłości na pewno wszystko pójdzie sprawniej.
09.11.2010 19:02 · Odpowiedź #11371
Bravo Morroum. Gratulujemy imprezy i życzymy jeszcze lepszej za rok. Może Shrap-Drakers wystawi swoją reprezentację 😎 ... kto wie..
09.11.2010 22:05 · Odpowiedź #11380
No wiesz Wozik, zapisanych było 4 Drakersów ale każdy miał jakąś wymówkę. Co i tak nie było tak najgorzej, bo kilka osób z bliska nawet nie pokwapiło się zadzwonić i odwołać swój udział.
12.11.2010 21:58 · Odpowiedź #11480
Morum ja się publicznie wytłumaczę, w związku z restrukturyzacją w mojej firmie zmuszony byłem jechać na targi do Szczecina :(

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.