RECENZJA TEAM-RAPA MITCHELL PRIVILEGE 2,7m 15-50g
Wędki
Stare Catany może nie wyglądały ekstra w porównaniu do dzisiejszych, ale były dobre, solidne.
BeastMastery również według mnie są dobre, użytkowałem jednego i szczerze, to kupiłbym nowego, tylko nie wiem jak ta najnowsza seria leży w łapie.
Pozdrawiam
Salmo
Mam i starą i nową wersję 2,4 i 2,7 ,stara seria leżała lepiej, w nowej spier...i uchwyt , co do reszty blank i wykonanie jest ok (mi pasuje)
Każdy z nas ma inne preferencje do do kijków.
Mi najlepiej w ręku leży antares ale cena mi nie leży.
Poszedłem na kompromis i obecnie mam jednego Diaflexa i 2 Daiwy Infinity i nie zamieniłbym ich nawet na antaresa.
Moim zdaniem lepiej zamiast 2 tanich kijków kupić jeden z wyższej półki i mieć go na dłużej.
Jak zwykle przy takiej okazji nasówa sie pytanie ile procent w takim korporacyjnym produkcie jest przemyslanych rozwiązań a ile tak zwanego korporacyjnego OEM - u ( wędka z chińskiej fabryki + naklejka znanego niegdyś "brendu")
http://www.alibaba.com/product-gs/355768492/Mitchell_fishing_rods.html
Dla Mitchella tą serię produkuje firma: Yiwu Sheran Fishing z prowincji Zhejiang
Większość "producentów" dostaje 20 wzorów z chin i z nich wybiera swoje topowe modele :bezradny: zamawia 1000szt na sezon i jest zadowolona. Koszta praktycznie żadne 😏 trzeba tylko naklejki swoje nakleić i wymyślić nazwę dla wędki.
Są na rynku perełki jak whisker i shogun ręcznie montowane w Szkocji wg ichniejszego projektu ale takie seryjne kije można policzyć na palcach jednej ręki :dobani:
@ Camry kołowrotki takie jak Chronos i Black Star różnią się od topowego Jaxona tylko naklejką :bezradny: Ciężko powiedzieć czy to specjalnie czy się nie dogadali i zamówili ten sam model w chińskiej manufakturze 🤔
Nie wiem jak jest z Shimano ale w tym sezonie kilka sobie kupie i sprawdzę. Co do Ryobi i klonów to się zgadzam z tobą w swojej cenie ok 300zł nie mają równych 👏
Co do Daiwy to w moim przypadku MASAKRA KUpiłem Infinity q 2,70 7-28 z pierwszej serii i miała ładne wykonanie (choć twierdzę że beastmaster i tak jest lepiej zrobiony) ale krzywą szczytówkę i źle załorzone przelotki oddałem
Kupiłem Shoguna 2,80 10-40 Made in UK za dwa razy większą kasę i jeszcze większa klapa
ten miał jakieś odstające natryski na lakierze a przelotki były krzywe jak w wędce za 30 zł z bazaru czekam aż mi odeślą z naprawy gwarancyjnej lub wymienią i chyba sprzedam bo akcja jest kluchowata w porównaniu do Shimano
Jeszcze jedna sprawa jak się rzuca beastmasterem to pod ciężarem przynęty wygina się tak samo do dołu i przy zamachu do tyłu a wędkach daiwy do dołu bardziej się ugina niż przy zamachu do tyłu co mnie drażni
Jak już pisałem chyba shoguna sprzedam prawdopodobnie wymienią na nowego tyle im usterek wypisałem sprzedam i zamienię na dwa kije shimano
starego beastmastera ax 2,70 M lub ML i tez starego techniuma ax z takim samym cw Jak ktoś jest zainteresowany kupnem Shoguna w cenie około 700zł (jest to jakieś 150zł taniej niż sprzedają nowe na allegro) to niech pisze marcinpiaski@poczta.fm
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.