[S] Ryobi Applause 4000, podbierak pstrągowy, plecionki

Sprzedam

@czermin Archiwum
17.06.2012 12:42
Hejka!

Pretekstem do napisania tego tematu był podbierak, także zacznę od niego.

1) Podbierak muchowy korek konger 60x30 cm. Cena 30 zł.

Kupiłem go z myślą, żeby przypiąć go sobie do kamizelki na miejsce jaxona soft mesh. Niestety, okazało się, że konstrukcja jest mocniejsza niż podejrzewam i co za tym idzie przekłada się to na wagę całej konstrukcji dlatego też chętnie odsprzedam po cenie zakupu. 30 zł, nówka. Wykonanie naprawdę budzi podziw, bardzo fajna siatka. Myślę, że może się sprawdzić do podbierania średniej wielkości szczupaków. Jest wystarczająco głęboki.
Przesyłka 10 zł w paczce.

2. Ryobi Applause 4000. Cena 90 zł.
Kiedyś napisałem w ecenzji, że to kołowrotek który obrywa u mnie najbardziej. Nie odwołuję tego. Wytrzymał sandacze, mocne szczupaki i wytrzyma jeszcze trochę. Tyle tylko, że po moich wyprzedażach sprzętu nie bardzo mam go do czego podpiąć. Najmocniejsza infinity już jest spasowana z RA 10300 i póki co nieźle się dogadują.
Cena myślę że bardzo uczciwa. Aluminiowa konstrukcja, kilka rysek na obudowie. Warto przesmarować i skleić korbkę jakimś super glue w miejscu one touch. Przy gruntóweczce posłuży jeszcze kupę czasu, w spinningu też powinien odpowiednio zakonserwowany.
Przesyłka 8 zł

3. Główki do kogutów. 10 zł.

9x 6 g; 8 x 3,5 g. Ja piórka przywiązuję do trochę innych rzeczy teraz. Taniej nie będzie. Łącznie 17 sztuk za 10 zł daje 59 groszy.

4. Plecionki.

Ostatnia sprawa. W szafce mam jeszcze troszkę plecionek. W tym sezonie spokojnie mogą komuś posłużyć. Najstarsza kupiona we wrześniu zeszłego roku.
- Spiderwire 0,10- myślę, że około 70 metrów- 10 zł
- Power Pro 0,19 moss green- spokojnie myślę, że 80-90 metrów jak nie więcej. Cena 20 zł
- Daiwa Shinobi 0,20 Fluo- 70-80 metrów. 15 zł
Plecionki przyjdą do Was na jakiś szpulkach po żyłkach lub innych plecionkach. Nawinięte tak, żeby ta bardziej zmęczona strona była pod spodem. Shinobi straciła kolor na pierwszych metrach, potem jest elegancko.

Przesyłka 5 zł.

Oczywiście za przesyłkę płacimy raz. Teraz narzekam na lekki niedoczas więc wolałbym, żeby wszystko odbywało się w wątku. Dane do przelewu przesyłam zaraz po tym jak zobaczę ofertę kupna w wątku. Stali klienci mogą przelewać od razu- numer konta się nie zmienił 😜

Aha, żeby było fajnie- jeśli ktoś kupi kołowrotek albo podbierak, to może sobie dobrać plecionkę za połowę ceny z tych, które mam. Nie ma sensu, żeby u mnie to leżało, albo robiło za podkład pod sznur muchowy. Zostawiłem sobie Daiwę Tournamenta 0,08 i PP 0,15 i jest okej ;)

Wysyłka w przeciągu 2 dni od zaksięgowania przelewu.
4226 wyświetleń 4 odpowiedzi

Odpowiedzi

4 odpowiedzi · 4,226 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
17.06.2012 12:46 · Odpowiedź #34688
Wedle przeprowadzonych rozmów, z chęcią obejrzę Ryobiego👍
18.06.2012 17:13 · Odpowiedź #34719
Nie mogę edytować więc najłatwiej będzie, jeżeli po prostu jakiś mod skasuje poprzedniego posta a ja wkleję do tego to, co napisałem tam ;)

Ryobi się spodobał krzykaczowi Już go nie ma

Troszkę nowe ceny.

Podbierak 28 zł + ewentualna przesyłka 7 zł = 35 Polskich nowych złotych, ewentualnie odbiór osobisty pod Warszawą (ok. Starych Babic) 10-18 w tygodniu (odbiór po przedpłacie, niestety nie mogę inaczej).

Plecionki:
Spiderwire- 8 zł
Power Pro- 17 zł
Shinobi- 13 zł

Główki 8 zł (taniej nie będzie).

Przesyłka bez zmian 5.
18.06.2012 20:05 · Odpowiedź #34721
Serwus !

Ale, że krzykacz ze mnie to nie wiedziałem🤐

Applause wg. mnie był bardzo zadbany, jak na 2 lata użytkowania.

Zrobiłem mały tuning. Dołożyłem łożysko na drugą strony korbki zamiast tulejki, podkładką zniwelowałem luz na korbce, uzupełniłem kołowrotek brakującymi śrubkami kontrującymi, dorzuciłem podkładkę pod szpulę, nałożyłem świeży smar i kołowrotek kręci się przyzwoicie👍

Dziękuję Kamil za deal !;)

Pozdrawiam

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.