[split] Wieści znad Narwi 2012

Rozmaitości

Strona 2 z 2
Następna →

Odpowiedzi

30 odpowiedzi · 31,902 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
11.06.2012 19:19 · Odpowiedź #34516
Wiesz Andrew, jakoś te zarybienia do mnie nie przemawiają; 20 kilo karpia, 20 kilo karasia, 5 kilo lina.... do Bugu....:boisie: jeżeli nawet ,to znam kolesi, którzy dziennie więcej łowią, a zarybianie Bugu sumem czy sandaczem??? Dziwne że w to wierzysz- papier wszystko przyjmie. Natomiast co do ładunków wybuchowych na tej rzece i lowienia ryb trotylem, to zadna tajemnica- były wyroki, nazwiska, ludzie byli złapani, winę udowodniono, podano do publicznej wiadomości... wiec nie wiem o co Ci chodzi, i co tu chcesz prostować?
Ps. Myślalem, że zaczeliśmy się już dogadywać.
11.06.2012 19:22 · Odpowiedź #34517
Ale to bylo 15 lat temu. A szczupaka to pol tony wrzucili[/align]
11.06.2012 19:34 · Odpowiedź #34518

Ale to bylo 15 lat temu. A szczupaka to pol tony wrzucili[/align]

Tak, te wydarzenia miały miejsce około 15 lat temu, co nie zmienia faktu, że miały miejsce, co do zarybienia, to nie wiem ile szczupaka wpuścili do Bugu, i czy wogóle, ale wiem ze Kazik ze Zbychem na tarle za jeden dzień przywozili po tonie szczupłego, więc te zarybienia nie działają na mnie (rzekę) w ogóle.
@maniek72 (edytowany 14 lat temu)
11.06.2012 20:09 · Odpowiedź #34521
Nie zarybia, tylko wciąż im uciekają, tak samo jak i nam, rok w rok Bug wypłukuje masę różnych stawów po obu stronach. A to ze Ukraina ma połączone -zasilane przez Bug kilkutysięcznohektarowe zbiorniki rentencyjne to wie każdy, a to, Salmo, że ich nie znalazłeś to już Twój problem. Poza tym jeziora nie mają połączenia z Bugiem, tak jak Salmo napisałeś, ale nie dotyczy to wiosennych wylewów, a to właśnie wtedy są największe "zarybienia" Bugu.
Jeszcze dodam coś o tym "zdrowym rozsądku" Przyjedźcie, zobaczcie, popytajcie, nie wierzcie mi na słowo, Salmo ma racje.

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.

Strona 2 z 2
Następna →