Szczupaki 2010
Ryby
Przy długości ponad 90 cm waga 4 kg to wyjątkowa niedowaga.
na rzece i jeszcze o tej porze roku to taka waga szczupaka to norma, później ważą trochę więcej, ale szczupaki rzeczne do grubasów nie należą, choć oczywiście zdarzają się też wyjątki.
Krzysztof, ten raczej przy tej długości należał do wyjątku. Łowiłem szczupaki z rzeki po 70+ i wagowo dochodziły do 3.5kg. I nie były jakieś wielkie spaślaki. Takie normalne karczycho :D
No tak Tomeczku wiślane szczupłe tak ważą. Myślałem że takie anorektyki pływają tylko w Szwecji a tu się okazuję że i w Narwi głodzą szczupaki😄.
Mój największy z Wisły 2 lata temu miał 78 cm i ważył dokładnie 3,35 kg.Miesiąc później złowiłem 72 cm szczupaka tez na Wiśle i ważył 2,5 kg.Kolega tez złowił 80 cm i ważył dokładnie 3,55 kg wiec chyba te rzeczne tak maja że są długie a mało ważą ;)
. Łowiłem szczupaki z rzeki po 70+ i wagowo dochodziły do 3.5kg. I nie były jakieś wielkie spaślaki. Takie normalne karczycho :D
Andrew, gratuluję połowu. Piękna mamuśka :)
Musze się pochwalić, odkąd zafascynowały mnie bolenie i klenie, (czyli parę lat już) nie złapałem przez ten okres szczupaka większego niż 40cm. Praktycznie nie nastawiałem się już na połów tej rybki, były to zawsze jakieś przyłowy (o max. długości do 40cm) gdy chciałem złowić klenia,jazia czy bolka. W sobotę wydłubałem chyba największego od paru lat, mierzył 55,5cm. I w ten sposób przypomniałem sobie jak wygląda szczupak :)
pozdrawiam
Co to za wobler bo na komórce nic nie widzę?

oraz złowiony 19 września 2010 r. na zalewie nieopodal Przasnysza 52 cm:

Obydwa wróciły do domu w świetnej kondycji.
Pozdrowienia!
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.