Targi "Na Ryby 2009"

Targi "Na Ryby 2009"

Forum Wędkarskie · Rozmaitości

Targi "Na Ryby 2009"

Rozmaitości

← Poprzednia
Strona 1 z 2
NS
@Novis Archiwum
02.12.2008 20:04
Nie będę zaczynał nowego wątku, ale skądinąd wiadomo, iż najbliższe Targi "Na Ryby" odbędą się w Wawce. Oczywiście planuję być i nie sam. Na miejscu będzie na pewno mnóstwo kumpli i i jakieś sprawy się może w Wawce załatwi. Kto planuje być, i Rafcio masz jakieś wieści, kto się będzie wystawiał?😏
30589 wyświetleń 30 odpowiedzi

Odpowiedzi

30 odpowiedzi · 30,589 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
bysior
03.12.2008 07:51 · Odpowiedź #433
Targi w końcu w Warszawie - pod dwóch latach Poznania - to cieszy! :) W poprzednim roku, kiedy Rafał pojechał w "delegacji", mieliśmy na shrapie relację jako pierwsi w Polsce :) Mam nadzieję, że powtórzymy to w 2009! Mam nadzieję, że uda nam się zgrać terminy i wybierzemy się całą grupą :) A tak poza tym, nie wiem czy wiecie, na targach będzie się wystawiał nasz kolega Witek :)

Pozwolę sobie zacytować:

"Po trzech latach Targi Sprzętu Wędkarskiego NA RYBY powracają do Warszawy. Od piątku do niedzieli (30.01-01.02. 2009) na warszawskim Torwarze trwać będzie IX edycja imprezy środowisk firm wędkarskich. Targi Sprzętu Wędkarskiego NA RYBY - to największe targi wędkarskie w Polsce, organizowane od lat z inspiracji i przy współudziale Stowarzyszenia Polskich Producentów i Importerów Sprzętu Wędkarskiego. Organizatorem wykonawczym IX już edycji imprezy jest spółka Murator EXPO – znany i ceniony organizator targów dla szerokiej publiczności.

Targi Sprzętu Wędkarskiego NA RYBY są ogólnopolską imprezą wystawienniczą środowisk firm wędkarskich adresowaną zarówno do specjalistów z branży, jak i amatorów wędkarstwa. Zarówno profesjonaliści, jak i początkujący wędkarze znajdą tutaj najnowszy sprzęt i akcesoria wędkarskie, bogatą kolekcję wędek, kołowrotków, spławików, przynęty i zanęty w tym również na ryby drapieżne, odzież i akcesoria, sprzęt turystyczny, łodzie, pontony, sprzęt do połowów morskich oraz ofertę biur turystycznych organizujących wyprawy wędkarskie a także wydawnictwa poświęcone tej dziedzinie.

Część wystawienniczą imprezy uzupełnia bogaty program wydarzeń towarzyszących. Dla wszystkich, którzy targi wędkarskie odwiedzą w weekend organizowane są pokazy, prelekcje i dyskusje poświęcone tajnikom wędkarstwa, nowym trendom w konstrukcji sprzętu i ekologii. Spotkania i prezentacje prowadzą znani wędkarze i dziennikarze prasy wędkarskiej. Odbędą się również konkursy z cennymi nagrodami oraz pokazy filmów o tematyce wędkarskiej. Na targach nie zabraknie okazji do spotkań ze znanymi postaciami - zapalonymi wędkarzami ze świata kultury, biznesu czy polityki, których łączy wspólna pasja - wędkowanie. W roku ubiegłym gościem specjalnym był Bob Nudd, czterokrotny mistrz świata w wędkarstwie spławikowym.

Jak co roku i w 2009 odbędzie się aukcja sprzętu wędkarskiego. Biorący udział w licytacji, będą mogli kupić wędkarski ekwipunek po korzystnych cenach i przyczynić się do akcji zarybiania polskich rzek. Firmy mające swoje ekspozycje wystawiennicze przekazują sprzęt wędkarski na aukcję, a uzyskane tą drogą środki przekazywane są na dwa cele: na zarybienie wybranych polskich łowisk (dotychczas zarybiane były rzeki rybami z rodziny łososiowatych) oraz na cele charytatywne. W ostatnich dwóch latach przekazano środki na dofinansowanie Stowarzyszenia Aktywnej Rehabilitacji i Turystyki SART, dzięki czemu polscy wędkarze niepełnosprawni mogli wziąć udział w 10. Mistrzostwach Świata Wędkarzy Niepełnosprawnych, zawody odbyły się w Niemczech.

W czasie IX edycji Targów organizowanych przez Murator EXPO na warszawskim Torwarze można będzie także obejrzeć wystawę prac plastycznych warszawskich gimnazjalistów nadesłanych na Konkurs „Weekend na rybach”.

Dotychczas odbyło się osiem edycji Targów Sprzętu Wędkarskiego NA RYBY w następujących miastach Polski: Wrocławiu, Gdańsku, Poznaniu i w Warszawie. Każdorazowo swoją ofertę prezentuje ponad 50 wystawców na powierzchni prawie 3000 m2. Z roku na rok rośnie liczba odwiedzających Targi, w 2008 roku odwiedziło je blisko 12 tys. osób.

Pierwszy dzień targów jest tradycyjnie dniem branżowym i targi odbywają się bez udziału publiczności. W tym dniu handlowcy mają niepowtarzalną okazję do nawiązania bezpośrednich kontaktów z producentami i importerami, omówienia najważniejszych tematów nurtujących branżę oraz poznania nowości.

IX edycja Targów Sprzętu Wędkarskiego NA RYBY odbędzie się w Warszawie, w COS Torwar, przy ulicy Łazienkowskiej 6a. Targi można zwiedzać:
• 30 stycznia 2009 roku (piątek) - w godz. 10.00-17.00 DZIEŃ BRANŻOWY
• 31 stycznia 2009 roku (sobota) - w godz. 10.00-18.00
• 1 lutego 2009 roku (niedziela) - w godz. 10.00-16.00 "
HE
03.12.2008 09:05 · Odpowiedź #434
Ja się wybieram ;)
W7
03.12.2008 10:52 · Odpowiedź #438
Ja także sie cieszę że Targi bedą w WAW. W okresie bądź co badź wędkarskiej posuchy to fajna imprezka i miód na wędkarskie serca.
SN
03.12.2008 12:37 · Odpowiedź #443
Jak ktoś chce to chyba mam jescze w domu jeden druczek który upoważnia do zakupu biletu na dzień branżowy. moge oddać w dobe ręce.
KZ
03.12.2008 18:07 · Odpowiedź #452
Ja też , ja też, ja też chcę proszę zabieżcie mnie ze sobą!!!:krzyk:
bysior
03.12.2008 18:32 · Odpowiedź #453
Kaziu może Rapa da radę jeszcze... a jak nie to spotykamy się w sobotę :) Od siebie masz rzut beretem praktycznie przecież!
RA
03.12.2008 19:47 · Odpowiedź #455
Ja chyba pójdę na normalny dzień bo katalogi handlowe dostanę w hurtowni a poza tym nic się tam nie dzieje. Kiedy wy tak i ja się dostosuję. Chyba że koniecznie chcesz Kaziu na handlowy to się postaram bo zwykle zostaje mi wolny jeden czy dwa. W zeszłym roku nikt nie sprawdzał, zlewka totalna.
Natomiast nie wiem czy nie będzie nudno bo dla ludu zawsze jakieś atrakcje są a tam tylko cenniki producenci dają, zaleta może być mniejszy tłum ale znowu łodziaki i reszta znajomych pewnie na sobotę będzie.
Jak pisałem dostosuję się :)
SN
@Stizostedion (edytowany 17 lat temu)
03.12.2008 20:05 · Odpowiedź #456
Olo jak sie spotkamy to dam Ci ten kwitek. Ja wole dzień handlowy bo jest dużo mniej ludzi i można w spokoju sobie wszystko pomacać, w te normalne dni denerwuje mnie troszke ścisk :(
KZ
03.12.2008 20:16 · Odpowiedź #457
Ok! Ja jak wszyscy chciałem razem z wami się wybrać i wspólnie popatrzeć ,porozmawiać i spędzić czas.Jak mnie zabierzesz Rafalku to jestem za każdą formą wspólnego spędzenia mile czas na targach i mam nadzieję że przy was dowiem się więcej niż bym był sam .Jeśli nie będę Ci kulą u nogi to piszę się do twojego towarzystwa Kaz.👋
RA
03.12.2008 21:31 · Odpowiedź #463

Ok! Ja jak wszyscy chciałem razem z wami się wybrać i wspólnie popatrzeć ,porozmawiać i spędzić czas.Jak mnie zabierzesz Rafalku to jestem za każdą formą wspólnego spędzenia mile czas na targach i mam nadzieję że przy was dowiem się więcej niż bym był sam .Jeśli nie będę Ci kulą u nogi to piszę się do twojego towarzystwa Kaz.👋

Kaziu za tą kulę to się mogę obrazić więc uważaj😜
Postaramy się co nieco zorganizować 😏
MO
23.12.2008 08:30 · Odpowiedź #606
Chyba też pójdę bo będzie ciekawie :)
BI
23.12.2008 20:47 · Odpowiedź #612
No jak wypalą w tym roku to się spotkamy , tylko żeby nie było jak rok temu też się umawialiśmy
B7
25.12.2008 08:48 · Odpowiedź #630
Nie wykluczam obecności ,ale nocleg jakiś by się przydał!?!?
bysior
@bysior (edytowany 17 lat temu)
24.01.2009 01:27 · Odpowiedź #984
Nie wiem czy widzieliście już listę wystawców na tegorocznych Targach, jeśli nie to proszę:

Lista firm uczestniczących w Targach NA RYBY w roku 2009

» ABRAMIS SP. Z O.O.
» ACTIVE HOLIDAYS
» STOCZNIA JACHTOWA „ANCORA” ZBIGNIEW OLEJNIK
» ANGEL ART SP. Z O.O.
» PRACOWNIA ART-ROD MAŃCZAK I MYTKO
» FPHU BEST TOMASZ PADYK EDWARD WASILEWSKI
» PPHU "BOLAND" BOGUSŁAW BRUD
» CATFISH
» CENTRUM PROMOCJI I INFORMACJI TURYSTYCZNEJ
» ELMECH – FISHING KATARZYNA BUDEK - FALARZ
» ENERGIZER GROUP POLSKA
» SALON WĘDKARSKI ESOX
» EUROMET SP. Z O.O.
» EVENTUR FISHING
» FIRMA PRODUKCYJNO - HANDLOWA "EXPERT" SP. Z O.O
» FISHING CENTER- PRACOWNIA BUDOWY WĘDZISK IRENEUSZ MATUSZEWSKI
» GNIAZDO PIRATA Z.MĘCFELD
» F.H.U. "GOODMEN"
» PPH GUT-MIX EDMUND GUTKIEWICZ
» JAXON ANDRZEJ PODESZWA
» WWW.JEDZIEMYNARYBY.PL PW PAWEŁ KRZYŻOŚ
» KARP MAX
» LEXPO
» LOVEC – RAPY
» LOZKO FISHING
» M-ELEKTROSTATYK
» P.H. MEDUZA SYLWIA RYCHLIK, MARIUSZ RYCHLIK SP.J.
» MELONAIR SVEA Sp. zo.o.

» MIRAGE HOBBY
» PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE „NAKO” JAN NAKONIECZNY
» NOWOSTAR - GRZEGORZ HAŁAT
» ODEON BOATS MICHAŁ MAZUREK
» PARKER POLAND SP. Z O.O
» PPHU"PRO-MARIS"S.C.
» PPH PROMACO SP. Z O.O.
» PRZEWODNICY WĘDKARSCY.PL
» RENIFER
» ROBINSON EUROPE Sp. z o.o.
» ROCKWORLD
» PRACOWNIA WĘDKARSKA „SAKS”
» SALIX ALBA WOJCIECH ŁOPATKA
» SENSAS POLSKA SP. Z O.O.
» P.P.H.U. SPECJALISTA SC. ROMAN PIETRZAK
» SPIN MAD
» P.H.U. SQUAD QUAD MARCIN WOJDYŁA
» FPU SYRIUSZ JAROSŁAW HACIUK
» TAURUS SEA POWER
» THINK BIG POLSKA SP. Z O.O.
» P.P.H.-U. "TIM" MACIEJ SKRZETUSKI
» TOKAREX PONTONY
» PRZEDSIEBIORSTWO PRODUKCYJNO HANDLOWO USŁUGOWE "TROFEUM" ARTUR KORDYACZNY
» PRACOWNIA RZEŹBY "TWARDY KORZEŃ"
LATOSZEWSKI WALDEMAR
» TWIN POWER
» VIDEOTRONIC S.C.
» WEDKARSTWO MORSKIE,
WYPRAWY WĘDKARSKIE DO NORWEGII
» WĘDKARSKI ŚWIAT
» WEDKUJE.PL
» WĘDKARSTWO MOJE HOBBY
» WIADOMOŚCI WĘDKARSKIE
» WILD LAKE GROUP
» WIREK
» YAMAHA MOTOR POLSKA SP. Z O.O.

Wyróżniona firma to oczywiście MelonAir - zachęcam do odwiedzenia chłopaków i Kasi jak będzie! :)

Tylko brakuje mi tu Stefana :(
RA
24.01.2009 10:32 · Odpowiedź #987
Mi tu brakuje chyba najważniejszych firm na rynku ....
BI
24.01.2009 15:50 · Odpowiedź #991
Czyżby brakowało Rapa-Sklep?????
RA
24.01.2009 16:23 · Odpowiedź #992

Czyżby brakowało Rapa-Sklep?????

A nie wiem co ja miałbym promować jako swój produkt, chyba że zrobimy spółkę Cytrynówka z o.o. 😄

Miałem na myśli Dragon, Konger, Shimano, Mikado itd.
Daiwa-Cormoran robi wystawę u siebie.
Firm niby dużo ale jakoś nie wydaje mi się żeby te targi były lepsze od zeszłorocznych w Poznaniu :dobani:
W7
25.01.2009 15:51 · Odpowiedź #1023
Cholercia - no wlasnie na nowe spiny Kongera chciałem popatrzeć a tu klops.
BI
25.01.2009 16:03 · Odpowiedź #1025
Lepiej tych dobroci nie pokazywać tylu osobą bo nie nadąrze produkować.
NS
25.01.2009 18:11 · Odpowiedź #1030
Rafcio, o ile się nie mylę to Abramis jest na liście wystawców, a więc Mikado raczej będzie!
SK
@Szwagierek (edytowany 17 lat temu)
25.01.2009 19:32 · Odpowiedź #1040
Widze ze większość w piątek się już spotka a kto będzie w sobotę albo w niedziele ja niestety mam sobotę :dobani: pracującą wiec jak już to dopiero po 15 mogę wpaść :bezradny:

P.S. No i jakieś pogawędki po targach by się przydały
RA
25.01.2009 19:42 · Odpowiedź #1042
Rzeczywiście nie zauważyłem szukałem pod "M" 😛
Ja proponuję uzgodnić może kiedy i gdzie się spotkamy i wspólnie wparować na targi 😄
@ Novis kiedy łódzka ekipa przyjeżdża?

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.

← Poprzednia
Strona 1 z 2