Targi wędkarskie Expo 2010 czyli wiatr zamiast wędek...

Rozmaitości

@rapa Archiwum
12.03.2010 16:05
Za namową kolegi dziś o 10:30 melduje się pod halą. Korek jak w butelce, parking za 10 ale w końcu udało się dotrzeć do kas. Normalny za 20.
Na dzień dobry wita nas kapitan i piosenka o wielorybie. Dzieciom się podoba 😎

W hali jak okiem sięgnął łodzie, pontony, kajaki, jachty i cały możliwy osprzęt.
Wpadła mi ta w oko ze względu na żółte wstawki.

Duży wybór silników. Marki chyba wszystkie..

Na prąd również ;)

Echosondy wszelakiej maści. Mi podobał się ten model. Ikonki ryb z wytrzeszczem.

Kolega Robert nabył sznur, cena wg. długiej kolejki była okazyjna.

Na drugiej hali jachty z wyższej półki.

Ceny okazyjne....

Na spływ Kryskona jak znalazł.

Oczywiście pomyślano o wędkarzach milionerach, 500KM, dwie windy do trola i pierwsze wędki na targach :)

A teraz kulminacyjny punkt zwiedzania stoiska wędkarskie 👏👏👏👏👏👏
Firma Trofeum produkuje zanęty i różnego rodzaju dodatki. Bardzo dobra jakość za przystępną cenę.

W tym sezonie również kulki hand made o ciekawych kompozycjach robione na bazie naturalnych składników.

Rozmiar na przyszłoroczne spotkanie w Okoniu 😄

Drugie stoisko to woblery Harjus. Jest akwarium, można popatrzeć jak pracują. Troszkę ciasne ale od biedy może być.
Modele ciekawe, ładna kolorystyka. Weźmiemy je pod lupę team-rapy.

Następnie mamy stoisko z gumami z U.S.
Producenta cykad.
Prasa wędkarska i telewizja.
Zanęty i kulki.... Zaraz, zaraz czy ja tu nie byłem przed chwilą? No byłem obejście stoisk zajmuje ok minuty z oglądaniem 5 a z rozmową z dwoma wystawcami 15 :nerwus:
Gówno :dobani: to nawet nie powinno się nazywać wystawą a co dopiero targami. Dno dna i metr mułu.
Nawet Jaxona i Mikado nie było :bezradny:
Powinno być "dla wędkarzy wstęp gratis"!!!
No ale z drugiej strony wlazłem ja jacht za 1.500.000pln spotkany znajomy nuerk powiedział że okazyjnie butle kupił, Robert line do kotwic a ja cole z automatu i 2 blaszek mi nie zjadł także wypadł wychodzi w sumie na plus.
Wpaść warto ale nie nie pod hasłem targi wędkarskie. Taki plakaty powinni zdjąć bo to tylko wstyd dla branży jak to nazywają targami.

Pozdrawiam
IMG_0021.JPG
IMG_0004.JPG
IMG_0008.JPG
IMG_0016.JPG
IMG_0011.JPG
IMG_0031.JPG
IMG_0038.JPG
IMG_0039.JPG
IMG_0035.JPG
IMG_0045.JPG
IMG_0047.JPG
IMG_0051.JPG
IMG_0046.JPG
IMG_0048.JPG
IMG_0026.JPG
IMG_0027.JPG
IMG_0029.JPG
17300 wyświetleń 13 odpowiedzi

Odpowiedzi

13 odpowiedzi · 17,300 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
12.03.2010 16:16 · Odpowiedź #7143

A dlaczego mieli być?Nie wiem jak Jaxon ale Mikado wcale się nie wybierało i w przyszłości też raczej nie planuje.I podejrzewam że i Konger,i Robinson i Dragon też nie.
12.03.2010 16:35 · Odpowiedź #7145

A dlaczego mieli być?Nie wiem jak Jaxon ale Mikado wcale się nie wybierało i w przyszłości też raczej nie planuje.I podejrzewam że i Konger,i Robinson i Dragon też nie.

Darku a czemu mieli by nie być? Skoro nie byli na motocyklowych mogli na branżowych się pokazać jako potentaci polskiego rynku 😜
Ja wiem że dla firm to strata pieniędzy ale tak jakoś pusto i smutno było bez nich :beczy:
12.03.2010 16:53 · Odpowiedź #7147
Ja wiem że dla firm to strata pieniędzy ale tak jakoś pusto i smutno było bez nich

Ano właśnie,ale zauważ że nie tylko rodzime firmy olały.
Daiwa,Shakespeare,Shimano,pamiętam jakieś włoskie tyczki,Sensas i chyba kilka innych też było.
12.03.2010 17:03 · Odpowiedź #7148

Ja wiem że dla firm to strata pieniędzy ale tak jakoś pusto i smutno było bez nich

Ano właśnie,ale zauważ że nie tylko rodzime firmy olały.
Daiwa,Shakespeare,Shimano,pamiętam jakieś włoskie tyczki,Sensas i chyba kilka innych też było.

Daiwa robi swoje pokazy co roku. W zeszłym roku byłem z bysiorem nad Zegrzem na pokazach nowości na ten rok. Ktoś z kadry spławikowej tyczki pokazywał w akcji. Może im to taniej niż targi wychodzi może lepiej bo nie mają obok konkurencji....
Ale nie słyszałem żeby ktoś inny robił takie pokazy a szkoda :bezradny:
12.03.2010 16:31 · Odpowiedź #7144
Zapomniałem z tego przepychu o stoisku Vision gdzie można było podpatrzeć proces tworzenia muszek. Kamera ustawiona na imadełko i bardzo sprawnie wiążący pan były chyba najciekawszym stoiskiem targów sprzętu wędkarskiego 2010.

Może za rok się rozstawimy ze swoim stoiskiem🤔
12.03.2010 16:44 · Odpowiedź #7146
Jakoś wyczułem nosem, że nie warto tracić czasu ani tych 20pln na te "Targi", chociaż woblerki się ładnie prezentują.
13.03.2010 16:44 · Odpowiedź #7164
Z Rafałem wybraliśmy się dzisiaj raz jeszcze. Po relacji nie brałem nawet aparatu ze sobą, co okazało się słuszną w 100% decyzją. Muszę zgodzić się z opinią Rafałą... dno dna i parę metrów mułu. Targami wędkarskimi nazwać tego absolutnie nie można. Kilka stoisk zbudowanych na niedużym kwadracie w jednej z sal - i w 99% stoiska reklamujące wędkarskie media. Nic na co było by można zawiesić oko ( może poza paroma hostessami z Targów Wiatr i Woda ), żadnych nowości, żadnego sprzętu. Nic. Jeśli nie byliście - to możecie być z tego powodu naprawdę zadowoleni :)
13.03.2010 19:09 · Odpowiedź #7171
Ja tam nie żałuję, byłem, z kolegami się spotkałem, WMH odwiedziłem, no i z Tobą Bysiorku chwilkę pogawędziłem👋
13.03.2010 19:38 · Odpowiedź #7173
Troche lipa
14.03.2010 12:46 · Odpowiedź #7178
Piotruś to fakt, pod tym względem było sympatycznie :) Warto dodać jeszcze tą firmę o której mi mówiłeś do kanonu udanych rzeczy... Marcela Koźlika. Ten sandaczyk, który stał na stoisku zrobił na mnie niesamowite wrażenie...
14.03.2010 13:10 · Odpowiedź #7179
http://jimmie.rybobranie.pl/index.php/jak-powstaje-rze-ba/ - o tym pisałem wyżej - warto zerknąć bo naprawdę zachwycające... i tutaj jeszcze: http://www.rybobranie.pl/users/jimmie/galeria
14.03.2010 17:52 · Odpowiedź #7180
Fajna rybka , ciekawe jak by szczupola zrobił

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.