Wieści z Japonii 2015

Rozmaitości

@rapa Archiwum
01.05.2015 18:10
Tegoroczny wyjazd do Osaki miał charakter czysto biznesowy. Wsiadając do samolotu mieliśmy jasno określony cel i udało się go zrealizować w 100%.
Nasza oferta oprócz produktów Varivas powiększyła się o kolejne marki dedykowane dotychczas japońskim wędkarzom.
Pierwsze spotkanie odbyło się w siedzibie firmy FUJI TOKI producenta latarek marki ZEXUS.

Obejrzeliśmy wszystkie latarki i podjęliśmy decyzję o rozpoczęciu współpracy.
Pierwsza dostawa jest przewidziana na koniec maja :zakupy:
Kolejny dzień to spotkanie w siedzibie Olimpic Co Ltd producenta wędek Graphiteleader. Mieliśmy wcześniej przygotowaną listę modeli jakie chcemy sprawdzić ale oczywiście było nam mało i obejrzeliśmy prawie wszystko 🎵
Co najbardziej nam się spodobało? Właściwie wszystko 😂 każdy kij jest dopracowany w 100% Koncern produkuje wędki w dwóch fabrykach. Oczywiście nie jest możliwe odróżnienie które są składane w Chinach a które w Japonii ponieważ zanim trafią na japoński rynek są poddawane dwóm kontrolom jakości. W fabryce i na miejscu w Japonii. Wędkarze w Japonii są bardzo wymagający jeżeli chodzi o jakość.

Pierwsza dostawa powinna być u nas pod koniec maja. W sumie wybraliśmy 12 serii wędek czyli ok 30 modeli zawita na nasz rynek.
Poszukując ciekawych produktów trafiłem na blog wędkarski
http://www.henry-gilbey.com/blog/slash-lamya-thief-lmt-862l-lure-rod-review-4-28g-86-179
Zainteresowałem się tym producentem, jak okazało się mają swoją siedzibę w Osace, także był to kolejny punkt naszej wizyty.

Obejrzeliśmy całą ofertę i znowu spotkaliśmy się z niesamowitą dbałością o szczegóły wykończenia wędki. Marka wydaje mi się całkiem nieznana w Europie jest bardzo popularna wśród wędkarzy z Osaki i okolic. Taki JAPAN LOCAL MARKET 😂 W standardzie FUJI K SiC w każdym modelu.
Na dzień dobry na nasz rynek wprowadzimy 6 serii wędek ok 15 modeli wędek. Termin dostawy jest przewidziany w czerwcu.
Weekend mieliśmy wolny i w końcu udało mi się odwiedzić sklep wędkarski ale ostatecznie nie dostałem tego co chciałem :wnerw: ktoś mi wykupił sprzed nosa a nie miałem czasu by zamówić i czekać na przedstawiciela Shimano z nową dostawą. Musiałem się pocieszyć torebką nowych woblerów 😄

Przed nami dużo pracy ale w końcu robimy to co lubimy więc będzie to czysta przyjemność 🎵

Pozdrawiam
ZX-700.jpg
sp_bellezza.jpg
LAMYA-THIEF-OL_V10-更新済み.jpg
4920 wyświetleń 4 odpowiedzi

Odpowiedzi

4 odpowiedzi · 4,920 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
01.05.2015 19:30 · Odpowiedź #63222
Rafał, sprowadź latarkę która ma DWA guziki. Jeden odpowiadający za ledwo co świecące światełko - ale takie naprawdę jak na wyładowanych bateriach i jednej tandetnej diodzie, a drugi guzik mocne światło. Bez żadnego zooma. Bez wyboru trybu świecenia (10,50 lub 100%), żadnego mrygania, ani nic. Po prostu włącz/wyłącz na dwóch guzikach. Lekka, płaska, nie wystająca, a wróżę Ci sukces 👍
01.05.2015 21:11 · Odpowiedź #63224

Rafał, sprowadź latarkę która ma DWA guziki. Jeden odpowiadający za ledwo co świecące światełko - ale takie naprawdę jak na wyładowanych bateriach i jednej tandetnej diodzie, a drugi guzik mocne światło. Bez żadnego zooma. Bez wyboru trybu świecenia (10,50 lub 100%), żadnego mrygania, ani nic. Po prostu włącz/wyłącz na dwóch guzikach. Lekka, płaska, nie wystająca, a wróżę Ci sukces 👍

Takie sub ledy ma każda 😏 ale mają też regulację natężenia światła i inne "bajery" 🤔 mrygania nie zauważyłem chyba że bateria słaba 😂
05.05.2015 19:48 · Odpowiedź #63264
Świetne info.Ciesze się,że coraz więcej produktów będzie dostępnych.

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.