choć widać że pogodanie rozpieszczała 👍
Wieści znad Narwi 2012
Sezon wędkarski 2012
choć widać że pogodanie rozpieszczała 👍
Rano pod mostami trokowałem troche i tez bez większych efektów... 2 okonie i nic wiecej... sporo ludzi było....
Wziął na 3 cm ripperka z przyciętym ogonkiem na 4 gr główce.
Na moim odcinku straszna kicha jest, nie pamiętam tak marnego sezonu. Bolki pojawiają się sporadycznie i tylko na kilka minut, sandacze pukają czasami ale bardzo delikatnie - ściągnięte gumy albo urwane ogonki. Trafiło się chłopakom kilka sztuk, ale to jak wygrać los na loterii... Trochę pukają okonki 30+... Kilka zdjęć poglądowych znad wody, na razie niestety bez ryb...
Dla Marka gratulacje za ładnego Bolca!
Pozdrawiam!
W międzyczasie z patrolu wrócił Paweł z Piotrkiem - nie można powiedzieć, że z pustymi rękami...
W niedzielę zachciało mi się porzucać trochę za klenikami, które wypatrzyłem ostatnio przy sandaczowaniu. Wyruszyliśmy ze Stanisławem na kilka godzin, na przemian nastawiając się na klenie, bolenie i sandacze. W ruch poszły gumy i kleniowe woblery Bonito. Udało mi się złowić małego klonka i rapkę. Sandacze jak zaklęte nie dotknęły żadnej gumy mimo obłowienia kilku dobrych miejscówek. :bezradny:
Na koniec jako bonus - ostatnia zdobycz Grześka 👏
Ostatnio również padł szczupak 93 cm, 6kg - z naciskiem na słowo padł :dobani: , więc fotki nie wstawiam.
Mam nadzieję, że pogoda wkrótce się ustabilizuje chociaż na parę dni i ryby nie będą takie chimeryczne....
Ostatnio również padł szczupak 93 cm, 6kg - z naciskiem na słowo padł :dobani: , więc fotki nie wstawiam.
ja mam odnośnie losów szczupaka zupełnie inne informacje... hm
a zdjęcie tego szczupaka jest u mnie w galerii...
ja mam odnośnie losów szczupaka zupełnie inne informacje... hm
a zdjęcie tego szczupaka jest u mnie w galerii...
Fakt - mój błąd - oceniłem po zdjęciu w MMSie... Dzwoniłem do Grześka rano (szczupaka złowił jego wujek) i faktycznie szczupak wrócił do wody 👏 👏 👏 Mea culpa 🤪
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.