Kaczy - dziekujemy za ogarnięcie zamówień i rozliczeń :kwiatek::kwiatek:
DarekP - dzięki jeszcze raz. W końcu jestem dumnym członkiem okręgu Ciechanów 🎉🎉🎉
Morouk- dzięki za podwózkę :kwiatek:
Wędkarstwo – ogólnie
I ja ze swej strony dziękuje wszystkim za kolejne miłe spotkanie 👍 Tak jak napisał Andzia - klimat i atmosfera jak zawsze wspaniała.
DarekP - dzięki jeszcze raz. W końcu jestem dumnym członkiem okręgu Ciechanów 🎉🎉🎉
I ja ze swej strony dziękuje wszystkim za kolejne miłe spotkanie 👍 Tak jak napisał Andzia - klimat i atmosfera jak zawsze wspaniała.
Dzięki za miłe spotkanie i przegadane godziny:)
Ja niestety trochę zburzę ten idylliczny obraz spotkania.
Według mnie na Wigilii było widać doskonale to co się dzieje na forum, tj: użytkownicy sami się dogadują i działają, ale brak jest jakiejkolwiek inicjatywy odgórnej. Kierownictwa brak!
Osobiście poczułem się olany przez Ciebie Tomku, twoim późnym dotarciem na miejsce w stanie nazwijmy to "średnio-odpowiednim"(wiem z rozmów, że to nie tylko moje odczucie). Cały czas liczyłem na to, że staniesz na wysokości zadania- niestety tak się nie stało(znowu) :(
Nie chcę wyliczać po kolei co było nie tak jak powinno być, ale chociażby przekazane Ci przez Maćka gifty dla userów od Powerbox'a wypadałoby jednak rozdać- byłby to miły akcent, a tak został niesmak.
Pewnie niektórzy odbiorą mój wpis jako sianie zamętu i robienie dymu, ale mam już dość zamiatania brudów pod dywan, bo ta technika doprowadziła nas jako portal w miejsce w którym właśnie jesteśmy.
Ja osobiście jestem bardzo zniesmaczony i jest mi tak po ludzku przykro. Zawiodłem się na Tomku nie po raz pierwszy, ale chyba już ostatni...
Nie wiem jeszcze, czy całkiem usunę swoje konto, czy jednak będę tu zaglądał. Wiem natomiast, że na pewno nie będę się już tutaj angażował- czara goryczy została przelana!
Kaczy to ja się poczułem olany przez Ciebie :) Bizonik załatwił knajpę - super :) Coś tam nie wyszło zrzucił na Ciebie. Ogarnąłeś jakoś tam - gitara :) Przyjechałem z Pułtuska, sorry za 45 spóźnienia, komunikacja jest jaka jest.
Przekazane mi przez Maćka gifty? A płaciłeś za nie? Za serwer? Domene? Za prace nad portalem? Chyba nie więc się nie rządź.
Posiałeś zamęt, widać był potrzebny dla Ciebie. Lubię Cię Grzesiek jestes fajny chłopak, ale trochę przesadzacie.
Jak ktoś tak odbiera to wszystko to przykro mi, nie musi tu być, jest innych portali jeszcze sto.
(...)
Tomek, takie rzeczy możesz mówić ludziom, którzy są nowi na forum. Kilka lat się znamy, więc proszę Cię nie czaruj mnie jaki to jesteś zarobiony.
Nie raz i nie dwa otrzymałeś pomoc(w tym również ode mnie) i niestety jej nie doceniłeś. Wszystkie akcje oddolne ogarnięcia tego portalu storpedowałeś, ludzi do siebie zraziłeś!
Nie płaciłem żeby teraz odbierać. Zrobiłem to, żeby mieć wspólny zakątek w sieci z fajnymi ludźmi. Właśnie dlatego nie mogę patrzeć jak ten zakątek się rozsypuje.
Mógłbym odejść bez słowa, tak jak zrobiło wielu bardzo wartościowych użytkowników, którzy wielokrotnie wyciągali z opresji zarówno Portal jak i Ciebie samego.
Zastanowiłeś się chociaż przez chwilę, dlaczego niektórzy ludzie już nie piszą artykułów, a nawet postów na forum, mimo tego, że kiedyś Shrap był ich domem?
Wiem, że nic tu nie zmienię(wiem bo próbowałem), ale nie potrafię napisać, że wszystko jest ok, jeśli aż w oczy bije, że tak nie jest.
Ja niestety trochę zburzę ten idylliczny obraz spotkania.
Według mnie na Wigilii było widać doskonale to co się dzieje na forum, tj: użytkownicy sami się dogadują i działają, ale brak jest jakiejkolwiek inicjatywy odgórnej. Kierownictwa brak!
Osobiście poczułem się olany przez Ciebie Tomku, twoim późnym dotarciem na miejsce w stanie nazwijmy to "średnio-odpowiednim"(wiem z rozmów, że to nie tylko moje odczucie). Cały czas liczyłem na to, że staniesz na wysokości zadania- niestety tak się nie stało(znowu) :(
Nie chcę wyliczać po kolei co było nie tak jak powinno być, ale chociażby przekazane Ci przez Maćka gifty dla userów od Powerbox'a wypadałoby jednak rozdać- byłby to miły akcent, a tak został niesmak.
Pewnie niektórzy odbiorą mój wpis jako sianie zamętu i robienie dymu, ale mam już dość zamiatania brudów pod dywan, bo ta technika doprowadziła nas jako portal w miejsce w którym właśnie jesteśmy.
Ja osobiście jestem bardzo zniesmaczony i jest mi tak po ludzku przykro. Zawiodłem się na Tomku nie po raz pierwszy, ale chyba już ostatni...
Nie wiem jeszcze, czy całkiem usunę swoje konto, czy jednak będę tu zaglądał. Wiem natomiast, że na pewno nie będę się już tutaj angażował- czara goryczy została przelana!
Królu :) Ja rozumiem że nie wszystko wiem bo jak sam pisałem Drakers ze mnie okazyjny. Nie znaczy to jednak że nie mam prawa wyrażać swojej opinii. Często w przeszłości działałem za pochopnie i tylko szkody to przynosiło więc tera patrzę na wiele spraw stonowanie. Uważam że ten dzień nie powinien być pretekstem do wylewania żali. To jest Wigilia. Nie zapominajcie o tym. Wszystkie problemy idzie rozwiązać nie mieszając do tego właśnie tego dnia.
Królu :) Ja rozumiem że nie wszystko wiem bo jak sam pisałem Drakers ze mnie okazyjny. Nie znaczy to jednak że nie mam prawa wyrażać swojej opinii. Często w przeszłości działałem za pochopnie i tylko szkody to przynosiło więc tera patrzę na wiele spraw stonowanie. Uważam że ten dzień nie powinien być pretekstem do wylewania żali. To jest Wigilia. Nie zapominajcie o tym. Wszystkie problemy idzie rozwiązać nie mieszając do tego właśnie tego dnia.
Lepiej przemilczeć i patrzeć jak ekipa się wykrusza z roku na rok? To już było i są efekty!
Naprawdę długo zastanawiałem się czy napisać, to co napisałem, ale doszedłem do wniosku, że mam już dość zakłamania i robienia dobrej miny do złej gry.
Nie obraź się, ale na temat Shrapa nie wiesz nic, może Ci się co najmniej wydawać, że coś wiesz.
Skoro @bysior nie ogarnia tematów to przecież jest wielu innych starych drakersów, którzy
w małym palcu mają tematy organizacyjne, może powinniście wybrać z pomiędzy siebie (mowa o starych drakersach ze stażem) jakiś zarząd, np. 3 osoby, które będą odpowiedzialne za organizację imprez.
Skoro @bysior nie ogarnia tematów to przecież jest wielu innych starych drakersów, którzy
w małym palcu mają tematy organizacyjne, może powinniście wybrać z pomiędzy siebie (mowa o starych drakersach ze stażem) jakiś zarząd, np. 3 osoby, które będą odpowiedzialne za organizację imprez.
Nie ogarnąłeś tematu dogłębnie, podobne struktury już istniały, były podziały i funkcje i ...., wielki uj z tego wyszedł. Nawet były próby ustalenia co się stało i w sumie temat ucichł - LINK
Ja sam nie wiem co trzeba by było zrobić żeby było dobrze bo nie znam problemu :bezradny:.
Ciągnąc dalej temat z cyklu organizacja to taki portal i forum nie ma prawa istnieć bez sekcji składających się z:
- Zarząd forum podejmujący ważne decyzje
- Grupa organizacyjna trzymająca w garści organizację spotkań/imprez, jak i gadżetów z których można pozyskać fundusze na utrzymanie forum (opłata serwera)
- Moderatorzy trzymający w garści forum i portal, dobrze żeby była osoba "opiekująca" się dodawanymi wpisami w portalu jak i samym forum
- Ktoś kto ogarnia temat programowania/aktualizacji
To jest takie mini-mini portalu i forum i jedna osoba choćby nie wiem co robiła to rady sobie sama z tym nie da.
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.