Zawody spławikowe 01.05.2011r.

Wędkarstwo – ogólnie

@huberto Archiwum
02.05.2011 06:55
[align=center]Cześć !

1 maja odbyły się zawody wędkarskie (spławikowe) na kanale Jeglińskim.

Kanał ten mieści się za miejscowością Pisz.

No to po kolei :)
Wstaliśmy o 3:20, kawka, herbatka i w drogę :) Gdy dojechaliśmy na ten kanał, nikogo nie było, zadzwoniliśmy do chłopaków z koła nr. 80 w Łomży gdzie tutaj trzeba skręcił, wytłumaczyli i dojechaliśmy :)
Była gdzieś godzina po 4 rano. Kanał bardzo ładny :)
Bardzo szybko odbyły się losowania stanowisk.
Rozkładanie sprzętu, wyrobienie zanęty i czekanie na gwizdek, po którym można było nęcić. I tak zaczeły się zawody.
Uczestników było 11.

Kanał bardzo czyściutki bez zaczepów.
Założyłem robaczka i wyciągałem te ukleje :P Obok mnie sąsiad łowił z pod drugiego brzegu i wyciągał płoć za płocią, leszcz :O byłem w szoku :P

Po kilku godzinach założyłem kukurydze i próbowałem :P Podszedł do mnie jakiś starszy wędkarz i mówi żebym rzucał pod drugi brzeg, bo tutaj nic nie złowię. Ja łowiłem gdzieś 1m od brzegu :P Gdy tylko odszedł wyciągnąłem bardzo ładną płoć. Po kilku minutach również wyciągnąłem płoć i jeszcze jedną :) Potem były tylko takie delikatne brania, a uklei nie chciało mi się łowić.

A za plecami mieliśmy bardzo ładne jeziorko :)

Nadszedł czas na grilla i wyniki zawodów :)

Ja zająłem 9 :P Ale było bardzo fajnie :) Tylko to się liczy.

PS: Może nie opisałem tego za ładnie ale jest :)
Za tydzień w niedziele prawdopodobnie odbędą się zawody spinningowe ! Również ukarzą się zdjęcia :) Spinning najlepsza metoda :P Pozdrawiam [/align]
6000 wyświetleń 6 odpowiedzi

Odpowiedzi

6 odpowiedzi · 6,000 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
02.05.2011 07:44 · Odpowiedź #16602
Brawo Hubert za wytrwałość, szczegółowy opis zawodów i zacięcie do naszego hobby👏
A za tydzień życzę Ci wieeelkiego szczupala na zawodach spinningowych🎉
02.05.2011 08:44 · Odpowiedź #16605
Ja również dołączam się do gratulacji ,no i pamiętai ,że na zawodach łowi się wszystko od uklei po jazgarza .Powodzenia na zawodach spiningowych.
02.05.2011 10:01 · Odpowiedź #16607
Moje gratulacje Hubert 👏 życzę dalszych sukcesów . Moja przygoda z wędkarstwem zaczęła się właśnie za Piszem w tamtych okolicach a dokładnie w miejscowości Kwik nad Jeziorem Białoławki , kanał Jegliński również pamiętam ;) . Powodzenia na zawodach spiningowych 👍
02.05.2011 11:32 · Odpowiedź #16614
Moje gratulacje Hubert 👏
03.05.2011 18:00 · Odpowiedź #16658
Gratki Hubert. Znam to jezioro bo tam złowiłem swojego pierwszego w życiu szczupaka 😎 I właśnie GODNEGO zębatego życzę Ci podczas zawodów spinningowych. 😎 Pozdr!

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.