Zlot nad Wkrą 2013
Wędkarstwo – ogólnie
a to że będzie zmącona lub zimna woda jakie to ma znaczenie 😜
ważne żeby trzymała się w korycie :dokuczacz:
przecież wszyscy jedziemy w celach TOWARZYSKICH 😊
Równie dobrze zamiast wędek niech każdy weźmie napoje i możemy spotkać się byle gdzie nad wodą i to bliżej :P :) Na to samo wyjdzie :) A tu chyba nie o to tylko chodzi.
Poza tym dla wielu niespodzianka a raczej dwie a nawet trzy byłyby nie lada atrakcją :)
Ale oczywiście to tylko moja sugestia więc będzie jak będzie :)
Co do aspektów towarzyskich to lubię Was bardzo i oglądać i słuchać ale jak mam już jechać gdzieś dalej nad wodę i wygospodarowywać cały dzień to rybke chciałbym jakąś zobaczyć.
Gdybym chciał się spotkać tylko na kiełbaskę i piwko pewnie nie należałbym do forum wędkarskiego. (To co mnie kusi jeszcze to bigosik Bizoniku.)
Tylko bardzo proszę decyzyjnych o wypowiedź czy termin aktualny, bo ja nie jestem w stanie wygospodarować czasu na 5 min wcześniej, więc jeśli zmiana terminu to z jakimś wyprzedzeniem.
W maju może się już coś wyklaruje z wodą pogodą i rybami.
Tragiczny bo woda będzie wysoka i mętna, będzie utrudniony dostęp do koryta za pewne z powodu dużej ilości błota nad brzegami ( w tamtym roku w Sochocinie wpadłem w woderach po pas, Szoszon mnie wyciągał dłuższą chwilę, dobrze że był w pobliżu bo bym sterczał tam pół dnia :D), będzie problem również z parkowaniem samochodów. Do tego dochodzi temperatura - nie jesteśmy w stanie przewidzieć na dzień dzisiejszy co się będzie działo 20 kwietnia, a ze względu na to że to jest zlot - grillek, ognisko i inne przyjemności oprócz łowienia - lepiej by było żeby pogoda dopisała - chyba nikomu nie będzie się chciało siedzieć cały dzień na topniejącym śniegu i błocie przy temp. 10 stopni. Nie wygody wędkarskiego trudu odbijemy sobie na tegorocznym pucharze.
Tak więc wydaje się być rzeczą oczywistą, że trzeba zmienić termin, wina leży po stronie pogody :bezradny:
Biorąc pod uwagę, że w tym roku mamy dłuuuugi weekend majowy na pewno duża liczna osób ma już od dawna zaplanowane urlopy - więc weekendy w okolicach tego majowego odpadają - czyli wypada nam 27 kwietnia oraz 11 kwietnia.
[align=center]Tegoroczny Zlot nad Wkrą przekładamy na 18 maja![/align]
Plusów jest kilka - ustabilizowana pogoda, na pewno lepsze warunki wędkarskie, możliwość nastawienia się na szczupaka i bolenia, ciepło i zielono nad wodą. A i każdy będzie mógł sobie zaplanować kalendarz jeszcze raz. A Puchar przesuniemy troszeczkę, ale o tym info pod koniec kwietnia.
Żeby nie robić bałaganu z ponownymi zapisami i deklaracjami obecności na forum, prosiłbym o wysłanie maila potwierdzającego obecność, jeśli jesteście już na liście na adres kontakt@shrap.pl lub w prywatnej wiadomości na forum skierowanej do mnie.
Nowe osoby, którym nie pasował termin lub które nie zdecydowały się na uczestnictwo w zlocie a teraz zmieniły zdanie - poproszę o normalne zapisywanie się w wątku lub pod zaproszeniem na głównej.
Mam nadzieję, że tym razem uda nam się bez przeszkód spotkać nad wodą jeszcze w wiosennej aurze :)
[align=center]Tegoroczny Zlot nad Wkrą przekładamy na 18 maja![/align]
YEStem za !!!!!
Zrobię wszystko żeby przyjechać.😏[/u]
Pozdrawiam
Spodziewałem sie takiej decyzji.
Zrobię wszystko żeby przyjechać.😏[/u]
Pozdrawiam
Zrobię wszystko, aby być:boisie:
Hubert, pamiętaj o KOS-ie
Pozdrawiam...
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.