Kaczy, jeśli chodzi o 3-ego to jedziecie na Drwęcę i na jeden dzień?
Ekspedycja: Zimowa Troć 2010
Wędkarstwo – ogólnie
Kaczy, jeśli chodzi o 3-ego to jedziecie na Drwęcę i na jeden dzień?
W zeszlym roku na pcozatku stycznia dalo sie lowic mimo wiekszych mrozow. Koryto zarmazlo w drugim tygodniu stycznia tuz przez Shrapowym spotkaniem....
My byliśmy 2 czy 3 stycznia w Złotorii. Przy moście był lód brzegowy, ale dało się miejscami łowić. Poszliśmy więc powyżej poszukać lepszych miejsc a tam niespodzianka - lód po całości.
Wesołych świąt :)
Z tego ci widzę chętnie póki co:
1. Andrew
2. Domin
3.Ryba1981
Kto jeszcze chętny?
A tak z innej beczki, byłem przed chwilą w sklepie na Twardej po smar do kołowrotka i agrafki z krętlikami na styczeń, ale nie mogłem się powstrzymać:)
Wiele osób chodzi w neoprenach(na pewno jest ciepło).
Na pewno weź ciepłe ubranie, bo trzeba się liczyć z możliwością łowienia nawet w okolicach -10C(choć bywało i zimniej).
Ciepła czapka i rękawiczki to podstawa.
Ja biorę duży podbierak, wiele osób chodzi z osęką, bo jest wygodniej(ale nie mamy możliwości wtedy wypuścić ryby). Łowi się zazwyczaj z dość wysokich brzegów i nie zawsze jest możliwość podebrania ryby wyślizgiem czy ręką.
Żeby było się czym rozgrzać, warto zabrać termos z czymś ciepłym(według upodobań).
Konieczna kiełbasa na ognisko i coś do rozpalenia (dużo papieru) bo mokre wszystko.
Ciuchy na zmianę !!!!! Bo w razie kąpieli koniec łapania.
Jak kogoś nogi bolą to może zabrać stołeczek.
"Że tak powiem jest przej.....e Kolega mnie poprosił co by mu pomóc mebel na działkę wywieźć.A że działka pod Rypinem nad jez.Długim to skoczymy na okonie,decyzja zapadła że działamy w weekend 08/09.01.Mebel się zawiezie,zrzuci i 2 dni na rybach
taki ch.... jak słonia nos Dzwoniłem do okręgu w Toruniu i bardzo sympatyczna osoba z żalem poinformowała mnie że nie ma możliowości opłaty za dzień czy dwa przelewem,muszę do nich przyjechać.Zaproponowałem że będę w sobotę 08.01 gdzieś tak między 6 a 7 rano i co mnie jakoś nie dziwi w tych godzinach nie pracują.
Być może gdyby pojechał do ZR Grzmięca to ktoś będzie ale też nie o tych godzinach a później to loteria-"będzię albo nie będzie" jak powiedział Hamlet
Droga Redakcjo-CO ROBIĆ
1.Łowić bez zezwolenia?
2.Nie łowić wcale?
Wasz stały czytelnik
ps.Taki mam q....a mać wisielczy humor i jestem odrobinę wq....ny."
Cyt:
"§ 9.
4. Opłaty za amatorski połów ryb w obwodach rybackich nieposiadających użytkowników dokonuje się na druku przelewu w banku bądź na poczcie na podany niżej adres i nr konta:
Regionalny Zarząd Gospodarki Wodnej w Gdańsku
ul Fr. Rogaczewskiego 9/19
80-804 Gdańsk
nr konta 42 1010 1140 0068 2622 3100 0000 (NBP O/O Gdańsk)
z określeniem w tytule przelewu, jakiego obwodu rybackiego dotyczy amatorski połów oraz z określeniem okresu korzystania z zezwolenia.
Jako identyfikacja obwodu rybackiego może zostać użyta jego pełna nazwa lub numer czy pozycja z Rozporządzenia nr 5/2004 Dyrektora Regionalnego Zarządu Gospodarki Wodnej w Gdańsku z dnia 15 kwietnia 2004 r. w sprawie zmiany rozporządzenia nr 1/2003 Dyrektora Regionalnego Zarządu Gospodarki Wodnej w Gdańsku z dnia 5 listopada 2003 r. w sprawie ustanowienia obwodów rybackich.
5. Jeśli przelew jest wykonywany drogą elektroniczną na potwierdzeniu dokonania przelewu – duplikacie dokonania przelewu – konieczny jest czytelny podpis dokonującego przelew wraz z adnotacją „potwierdzam dokonanie przelewu”. Potwierdzenie elektroniczne winno posiadać dane je identyfikujące, w tym numer konta nadawcy i odbiorcy, datę dokonania przelewu oraz numer referencyjny wykonanego przelewu."
Pełne info:
http://www.rzgw.gda.pl/?mod=content&path=2,10,76
@sacha rozumiem twoje rozgoryczenie, ale sprawa nie bardzo tyczy się wyjazdu nad Drwęcę z takiego prostego powodu, że Drwęca nie jest pod władaniem PZW Toruń tylko RZGW Gdańsk, a oni honorują przelewy:)
Cyt:
"§ 9.
...
Ja nie mam nic przeciwko aby dalej pojechać, tylko muszą znaleźć się chętni :)
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.