Land Rover Freelander 2.0 diesel td4 (2004)
Rozmaitości
ja mam landka z silnikiem 2.0 Di jest to silnik starszej konstrukcji używany miedzy innymi w roverze 400 lu 75 oraz w hondach. Celowo szukałem tego silnika gdyż jest on mniej awaryjny nie przegrzewa się. Co do samego samochodu do generalnie po zakupie zrobiłem rozrząd sprzęgło oraz komplet tulei zawieszenia oraz łożyska podpory wału. Jak go kupowałem miał 160tys teraz ma prawie 250 tys i z napraw jakie mnie spotkaly to pompa wspomagania oraz pompa oraz przegub( uszkodziłem osłonę i nie chciało mi się jej zrobić co doprowadziło do uszkodzenia przegubu)
teraz po przejechaniu nim prawie 100tys zrobiłem ponownie sprzęgło oraz przydało by się wymienić już łożyska w kołach
oczywiście co 15 tys wymiana oleju po 50 tys wymiana oleju w skrzyni reduktorze i tylnym moście
generalnie nie mam do czego sie przyczepić samochód służy mi do jazdy w terenie, na grzyby ryby czy trudne dojazdy do klienta, ciąga przyczepy z lodka czy z innym obciążeniem
co do spalania to średnia to około 10 litrów ropy w cyklu mieszanym
ale tez swoje mankamenty
słabe ogrzewanie zimą bardzo wolno się rozgrzewa, parują szybki
no i trzeba pamiętać ze mój landek ma już troszkę czasu 2001 rocznik
I zajebiste ma przyspieszenie 👍 Paweł jak dałeś gazu na tym śniegu to się przeraziłem :boisie:
i pewnie nie buja tak jak na moim statku przy prędkości 120 węzłów 😂
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.