Muchowe łowy - 2013
Wędkarstwo Muchowe
Nawigacja
S9
10.06.2013 06:12 · Odpowiedź #46297
Kilka fotek z weekendowego wypadu nad ukochaną rzeczkę. Trafiliśmy w rójkę jętki majowej (na co liczyliśmy) dzięki czemu wyjazd można zaliczyć do udanych. Dominowały lipienie, ale i kilka ładnych pstrągów udało się złowić. Wszystkie ryby wróciły do wody.
Kurczę zazdroszczę Wam panowie możliwości łowienia w takich okolicznościach, czysta woda nadająca się do brodzenia i rybki współpracujące, to w tych dniach w Mazowieckim chyba nieosiągalna sprawa.Wszędzie ta duża woda :bezradny:
Okoliczności przyrody faktycznie cudne. Niestety żeby tam trafić musieliśmy tłuc sie prawie 400km. ale było warto.
Trochę głupio tak porównywać choćby do lipieni, czy kleni, ale jak się nie ma co się lubi...

Sucha Mucha na #8, żyłka 0,16 na końcu, kijek #4 i kilka minut zabawy.

Sucha Mucha na #8, żyłka 0,16 na końcu, kijek #4 i kilka minut zabawy.
buahaha :):) niezłe! graty :) Chyba muszę się z Tobą na takie łowienie wybrać :)
Nie dochodzą do Ciebie smsy i dzwonienie? ;) Już w zasadzie nieaktualne :)
Nie dochodzą do Ciebie smsy i dzwonienie? ;) Już w zasadzie nieaktualne :)
Haha, spoko, zapraszam :)
Jeśli idzie o dzwonienie... przytopiłem tel ostatnio i średnio idzie mi przez niego rozmawiać czy też czytać, chociaż teraz już jakby kapkę lepiej z nim :-)
Jeśli idzie o dzwonienie... przytopiłem tel ostatnio i średnio idzie mi przez niego rozmawiać czy też czytać, chociaż teraz już jakby kapkę lepiej z nim :-)
Haha, spoko, zapraszam :)
to ładnie Cię ten karpiszon przez wodę przeciągnął jak przytopiłeś telefon :P ;)
Fajne ryby i przyroda Jalek, jak dla mnie to było warto się te 400 km tłuc :)

jutro powtórka. ta wysoka woda ma swoje plusy. estetyka łowienia zupełnie inna, ale emocje jak walnie takie same, albo i większe :-)
@czermin - te karpie to z rzeki czy komercji w Piorunowie ? 🤔
Do Piorunowa nie jeżdżę, piwo wolę wypić sobie w domu :-) Ryby z glinianek nieopodal mnie, i Ciebie z resztą też :-)
To i ja coś wstawię w tym wątku
więcej szczęścia niż umiejętności :P
podziękowania dla przewodnika i nauczyciela 👏 👏 👏
oraz dla współuczestnika naszych wypraw 👏 👏 👏
więcej szczęścia niż umiejętności :P
podziękowania dla przewodnika i nauczyciela 👏 👏 👏
oraz dla współuczestnika naszych wypraw 👏 👏 👏
tydzień temu był czterdziestak tylko zdjęcie nie wyszło a wczoraj 36 i ten drugi nie mierzony 😊
Fajnie kluski Marcin. Teraz po takich rybkach to już wpadłeś, jak śliwka w kompot! ;)
Marcin masz po prostu nosa do kleni.Jedna ryba może być z przypadku ale Ty co wyprawa masz minimum dwie fajne ryby.Jeszcze raz gratulacje 👏.

takich dziś się nałowiłem DO BÓLU, NARESZCIE! :-)
I teraz łamigłówka :-)
Jeżeli kleń prezentowany poniżej mierzy sobie równe 40 cm to ile mierzy i waży karp znajdujący się pod nim? Podbierak jest punktem odniesienia :-)

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.