Nowe zasady wędkowania w OM 2017

Forum Wędkarskie · Wędkarstwo – ogólnie

Wędkarstwo – ogólnie

bysior
@bysior Archiwum
09.11.2016 23:01
Najważnieższe zmiany to:

[font=Helvetica, Arial, sans-serif]Zakazano połowu metodą trollingu na wszystkich wodach dzierżawionych przez Okręg Mazowiecki PZW.[/font]

[font=Helvetica, Arial, sans-serif][font=Helvetica, Arial, sans-serif]Wprowadzono zakaz połowu z jednostek pływających od 1 stycznia do 30 kwietnia oraz zakaz połowu metodą martwej rybki i żywej rybki w tymże okresie.[/font][/font]

[font=Helvetica, Arial, sans-serif][font=Helvetica, Arial, sans-serif]źródło: [color=#365899]http://ompzw.pl/modules…/files/4793_uchwaa_2017_77mm7han.pdf[/font][/font][/color]

[font=Helvetica, Arial, sans-serif]Moje zdanie co do trolla jest takie, że jestem bardzo zadowolony. Co do drugiej zmiany też jestem bardzo zadowolony i popieram - ALE  - wiosenne płocie odpadają. A to trochę szkoda....Z drugiej strony, z brzegu też można płocie połowić. Kwestia przyzwyczajenia.

Zmiany zaskakujące  :okokok:  
 [/font]
8344 wyświetleń 5 odpowiedzi

Odpowiedzi

5 odpowiedzi · 8,344 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
LN
10.11.2016 07:58 · Odpowiedź #65159
Bysior, w nowych zakazach  na 2017 r. nie znalazłem tego: Na odcinku Kanału Żerańskiego od mostu w Aleksandrowie do Zb. Zegrzyńskiego w okresie od 1 listopada do 31 marca obowiązuje zasada „złów i wypuść” i okoń już nie do 18 cm?

Najważnieższe zmiany to:

[font=Helvetica, Arial, sans-serif]Zakazano połowu metodą trollingu na wszystkich wodach dzierżawionych przez Okręg Mazowiecki PZW.[/font]

[font=Helvetica, Arial, sans-serif][font=Helvetica, Arial, sans-serif]Wprowadzono zakaz połowu z jednostek pływających od 1 stycznia do 30 kwietnia oraz zakaz połowu metodą martwej rybki i żywej rybki w tymże okresie.[/font][/font]

[font=Helvetica, Arial, sans-serif][font=Helvetica, Arial, sans-serif]źródło: [color=#365899]http://ompzw.pl/modules…/files/4793_uchwaa_2017_77mm7han.pdf[/font][/font][/color]

[font=Helvetica, Arial, sans-serif]Moje zdanie co do trolla jest takie, że jestem bardzo zadowolony. Co do drugiej zmiany też jestem bardzo zadowolony i popieram - ALE  - wiosenne płocie odpadają. A to trochę szkoda....Z drugiej strony, z brzegu też można płocie połowić. Kwestia przyzwyczajenia.

Zmiany zaskakujące  :okokok:  
 [/font]

bysior
10.11.2016 22:21 · Odpowiedź #65161
Lin, wiem że nie obowiązuje już, znaczy nie będzie tego odcinka NO KILL na Żeraniu, ale to nie moje wody, więc nie wiem dokładnie gdzie to jest :bezradny:  Zapewne Ty Lin wiesz pewnie o który odcinek chodzi :)
KO
11.11.2016 14:35 · Odpowiedź #65162
No i bardzo dobrze ;)
bysior
12.11.2016 00:47 · Odpowiedź #65167
Dell dobrze, ale według mnie powinien ten zakaz być bardziej rozwinięty - tak żeby można było np. łowić wiosenne płotki z łódki. Czyli zakaz łowienia na spinning, żywca, na grunt z użyciem martwej rybki. A pozwolone łowienie na przepływankę na robaka. Wiadomo,  że łatwiej jak jest całkowity zakaz - mniej opcji do kombinowania przez cfaniaków - ale są też przecież normalni wędkarze. Cóż, lepiej tak niż w ogóle. Ja popieram.

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.