Ku*wa jak mnie te pier**lone PZW wku*wia, dopiero co uciekłem do OC i znów muszę wracać do zasranego OM.
:beczy::beczy::beczy:
Wędkarstwo – ogólnie
Potwierdzam: w tym roku nie będzie żadnych porozumień OM z innymi okręgami.
Ku*wa jak mnie te pier**lone PZW wku*wia, dopiero co uciekłem do OC i znów muszę wracać do zasranego OM.
:beczy::beczy::beczy:
A tak poważniej, to skoro zdecydowałeś się na taką formę protestu (bez sensu moim zdaniem, jeśli łowisz na wodach OM, to trzeba było znaleźć koło w OM, które funkcjonuje normalnie - uwierz, są takie - i wspierać to koło swoją składką, a jeszcze lepiej działalnością), to ponoś teraz tego konsekwencje.
A tak poważniej, to skoro zdecydowałeś się na taką formę protestu (bez sensu moim zdaniem, jeśli łowisz na wodach OM, to trzeba było znaleźć koło w OM, które funkcjonuje normalnie - uwierz, są takie - i wspierać to koło swoją składką, a jeszcze lepiej działalnością), to ponoś teraz tego konsekwencje.
Ale będąc nawet w najlepiej działającym kole w OM nie ma się możliwości wędkowania w żadnym innym okręgu.
A to dlaczego? Przecież możesz opłacić składkę członkowską i okręgową w OM i dodatkowo zapłacić składkę okręgową w innym, interesującym Cię, okręgu.
I proszę mi tu nie walić argumentów o dodatkowych kosztach, bo nie wierzę, że większości nie stać na te dodatkowe ok. 120 pln za rok łowienia, bo podejrzewam, że na różne akcesoria (ot, choćby głupią pletkę) każdy bez wyjątku rocznie wydaje wielokrotność tej kwoty. Akurat w naszym hobby opłaty za wędkowanie to pikuś w porównaniu do tego, co wydajemy na sprzęt, akcesoria, przynęty, zanęty itd.
Ja to Wam powiem szczerze że nie za bardzo nadążam o co w tym chodzi.
To znaczy że teraz co jak chcę łowić w Pułtusku na Narwi to gdzie muszę opłacić? w OM a nie w OC?.
Ja naprawę tego nie rozumiem. Coś działa dobrze jak np. OC tak?, ale już sam okręg Mazowiecki tak dobrze nie działa. To gdzie są Ci co mają władzę taki okrąg zamknąć/zlikwidować bo skoro coś działa źle to się to reformuje/zamyka/likwiduje. Wszystkie grupy społeczne mają jakiś swój zawór bezpieczeństwa i jak coś się koło dupy dzieje to potrafią się zebrać i reagować walcząc o swoje. Tak było z górnikami, lekarzami, pielęgniarkami, nauczycielami a nawet ostatnio z pedałami a wędkarze co? nic.W szoku jestem na to co się dzieje.
Nie wiem co tak radykalnie fajnego może się dziać w OC. Słyszę tylko puste peany. To jest i będzie PZW. A jedyną skuteczną metodę na tę zarazę już odkryto, co nie było trudne w czasach rządów kapitału. Jednakże, jest mały problem z zastosowaniem "kuracji", jej powszechność. Mówią, że należy odizolować źródło choroby i nie wykupywać recept przez pewien czas.
Dobra to żeśmy się już pośmieli, pożartowali a co i jak wyszło w końcu z porozumieniami?.
Dobra to żeśmy się już pośmieli, pożartowali a co i jak wyszło w końcu z porozumieniami?.
Ja nie jestem ani w OM ani w OC ale fama głosi że w poniedziałek ZO Ciechanów będzie miał "burze mózgów" co zrobić. No i może się podłączyć pod OM ale równie dobrze może ich olać i podpisać porozumineia z Siedlcami, B-stokiem i kimkolwiek zechcą. Jeśli jednak zdecydują się na OM to będzie to jakiś koszt (raczej spory) i zero porozumień z kimkolwiek.
No ale wtedy jak ja jestem teraz w OC i tak opłacę w 2015 a OC podpisze porozumienie z Siedlcami i tym Białymstokiem to co mnie z tego jak w Pułtusku nie będę mógł łowić bo to będzie nadal OM.
Marcin, możesz zapłacić okręgową w OC i nizinną w OM.
Marcin, możesz zapłacić okręgową w OC i nizinną w OM.
Założenie stowarzyszenia nie jest jakąś strasznie ciężką sprawą, inne podobne stowarzyszenia bardzo chętnie pomogą i poprowadzą przez całą procedurę a później już tylko praca, praca i praca, której jak widać nie brak w OC.
Założenie stowarzyszenia nie jest jakąś strasznie ciężką sprawą, inne podobne stowarzyszenia bardzo chętnie pomogą i poprowadzą przez całą procedurę a później już tylko praca, praca i praca, której jak widać nie brak w OC.
Założenie czegokolwiek nie zmieni tego że Narew będzie w dzierżawie OM.
Możesz oplacic nawet w szczecinie kartę . Jak będziesz chętny do pomocy lub będziesz chciał coś zrobic społecznie dla OC to na pewno nikt Ci nie odmówi .
No właśnie w tym przyszym roku OC nie chce wejść w dupe OM . A jaka cenę zapłaci za to OC ? Nie wiadomo . Może zarząd OC wykombonuje coś żeby utrzymać członków w kole w Pultusku .
Takie pytanie to już chyba do zarządu .
Chcesz powiedzieć że jest taka możliwość aby zarząd OC dopłacał z własnych pieniędzy z kół tylko po to by obniżyć różnicę w ogólnym rachunku do zapłaty za dwie składki dajmy na to jakiegoś mieszkańca Pułtuska?.
Chcesz powiedzieć że jest taka możliwość aby zarząd OC dopłacał z własnych pieniędzy z kół tylko po to by obniżyć różnicę w ogólnym rachunku do zapłaty za dwie składki dajmy na to jakiegoś mieszkańca Pułtuska?.
Nie odprowadzając 120 (lub 180tys) do OM może o mniej więcej taką kwotę zebrać mniej od wędkarzy czyli np. zamiast brać za okręgową 100plz będzie brał 50 a różnicę dopłaci z tego co zostanie. I taki wędkarz z Pułtuska zapłaci do OC 50plz a do OM 118, czy ile tam potrzeba.
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.