Bysior to w 2015 cała Polska ruszy mordować to co Ciechanów wywalczył. Ja nie jestem przeciwny tej akcji ale pokazuję co może wtedy zrobić ZCpzw. Ja za Danielem po raz kolejny napiszę . Bierzcie udział w zebraniach. I zakładajcie koła.
Zaraz ktoś naplisze że był........raz i dupa. Każdy woli iść na ryby niż na zebranie. Więc najłatwiej tam gdzie już po nas posprzątają a smaczne kęski będą leżały na stole . OM wykarmi się bez was. Będzie miał jedynie mniej roboty.
[quote='niszczu' pid='71665' dateline='1385493647']
Z całym szacunkiem dla Adama i świetnej roborty, którą robi w OC, dalej nie rozumiem co mój warszawski odcinek Wisły będzie miał z tego, że opłacę składki w OC.
Nic, bo i nie o to tutaj chodzi. Twoje pieniądze w OC będą zdecydowanie lepiej wykorzystane niż Twoje pieniądze wpłacone w OM. OC tak czy siak musi zapłacić OM za porozumienie i jak fama głosi w 2014 będzie to jeszcze kwota do przełknięcia ale w 2015 będzie to już kwota dużo wyższa. OM zaszantażował OC i tyle.
żaden ościenny okręg z OM porozumienia nie podpisze bo OM dąży do przejęcia tych okręgów tak jak zrobił z Ostrołeką i Pł-Włocławskim. Jeszcze bym rozumiał gdyby byli dobrym gospodarzem na swoich wodach ale wszyscy wiedzą jak jest i że okręgi właśnie takie jak Ciechanów, Siedlce czy Radom radzą sobie zdecydowanie lepiej. Wychodzi na to że w moim przypadku NIE będę mógł łowić w W-wie na Wiśle do której mam 400 czy 500m :bezradny:, no chyba że pogodzę się z płaceniem mandatów za łowienie bez skłądki okręgowej :bezradny: no, to chyba nie jest taki zły pomysł 🎉 przynajmniej pieniądze z mandatów nie trafią do działaczy z OM 😜
I to jest kolejny, CHOLERNIE WAŻNY argument przemawiający za inicjatywą hlehle. Dla mnie to byłby dramat, gdyby doszło do przejęcia OC przez OM, biorąc pod uwagę jakość działania każdego z tych okręgów. Dlatego nie można na to pozwolić, przede wszystkim ze względu na dobro wód i ich mieszkańców (mowa o OC). Nie można również pozwolić, by tak pozytywne inicjatywy i zmiany jakie zachodzą w OC (nie będzie określeniem na wyrost nazwanie ich postępowymi) mogły być zniweczone celowym działaniem OM (kto zna temat szerzej, wie o czym mowa i jaki jest mechanizm przejmowania przez OM innych okręgów). Gdyby do tego doszło to kurde ... wypisuje się z PZW, zakładam swoje towarzystwo wędkarskie, albo wyprowadzam się stąd tam, gdzie normalnie czyli do Skandynawi.
Bądźmy świadomymi wędkarzami, również wówczas, gdy podejmujemy decyzje o opłaceniu składki.
Kiedyś będzie normalnie, dobijemy do Europy, ale dziś musimy się jeszcze szarpać z reliktem przeszłości jakim jest ZG PZW i jego (bliźniacze pod każdym względem) dziecię - OM.
[/quote]
Michał!Nie musisz zakładać towarzystwa!Będziesz mógł się zapisać do tego,które ja założę ;P Byłem pierwszy ;P 😂
Coś dużo czarnowidztwa w tym pożytecznym wątku.Myślę,że do najgorszego nie dojdzie.