RECENZJA TEAM-RAPA MITCHELL PRIVILEGE 2,7m 15-50g

Forum Wędkarskie · Wędki

Wędki

RA
@rapa Archiwum
29.10.2010 16:51
Zapraszam do przeczytania najnowszego TESTU.
20363 wyświetleń 15 odpowiedzi

Odpowiedzi

15 odpowiedzi · 20,363 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
HY
29.10.2010 17:04 · Odpowiedź #11050
a można jakieś info o cenie prosić
RA
29.10.2010 17:22 · Odpowiedź #11052
Cena kija to ok 150zł
A.
02.11.2010 16:17 · Odpowiedź #11145
krzywe przelotki - typowe dla chińskiej taniej produkcji, to nie tylko w tym kiju się trafiło , widziałem już tego masę, w tanich Cormoranach też, chyba jednak Shimano w tej klasie cenowej jest jednak nie do pobicia pod kątem jakośc-cena, klasę wyżej zresztą też...
A.
03.11.2010 14:12 · Odpowiedź #11152
Dziwne, kilku znajomych ma Catany i użytkują bez problemów, ale jak widac kryzys dosięgł równiez shimano, dobry jest Beast Master, ale to półka wyżej , uzytkuje intensywnie 2 Beastmastery , dobre wykonanie , wędki nie do zakatowania
RA
03.11.2010 16:15 · Odpowiedź #11153
Mając kiedyś w ręku Catane i Mystery dragona wybrał bym Dragona. Cenowo ta sama półka chyba ale o niebo lepiej mi pasował do łapki.
A.
03.11.2010 17:32 · Odpowiedź #11154

Stare Catany może nie wyglądały ekstra w porównaniu do dzisiejszych, ale były dobre, solidne.

BeastMastery również według mnie są dobre, użytkowałem jednego i szczerze, to kupiłbym nowego, tylko nie wiem jak ta najnowsza seria leży w łapie.

Pozdrawiam

Salmo

Mam i starą i nową wersję 2,4 i 2,7 ,stara seria leżała lepiej, w nowej spier...i uchwyt , co do reszty blank i wykonanie jest ok (mi pasuje)
HY
03.11.2010 22:41 · Odpowiedź #11162
Powiem tek,
Każdy z nas ma inne preferencje do do kijków.
Mi najlepiej w ręku leży antares ale cena mi nie leży.
Poszedłem na kompromis i obecnie mam jednego Diaflexa i 2 Daiwy Infinity i nie zamieniłbym ich nawet na antaresa.
Moim zdaniem lepiej zamiast 2 tanich kijków kupić jeden z wyższej półki i mieć go na dłużej.
A.
04.11.2010 18:48 · Odpowiedź #11178
Poczytałem trochę o firmie Mitchell, firma powstał pod koniec lat 40-tych , zaczynajac od produkcji kołowrotków , na przełomie lat 70/80 połączyła się na krótko z AbU , w 2007 roku definitywnie obydwie firmy przejeła korporacja Jarden ( www.jarden.com , u dołu w zakładce fishing można zobaczyć że ta korporacja jest właścicielem wileu znanych marek ;Shakespeare, Berkley , abu, Fenwick, Penn, Pflueger)
Jak zwykle przy takiej okazji nasówa sie pytanie ile procent w takim korporacyjnym produkcie jest przemyslanych rozwiązań a ile tak zwanego korporacyjnego OEM - u ( wędka z chińskiej fabryki + naklejka znanego niegdyś "brendu")
A.
06.11.2010 08:44 · Odpowiedź #11207
Nawet udało się znależć producenta

http://www.alibaba.com/product-gs/355768492/Mitchell_fishing_rods.html

Dla Mitchella tą serię produkuje firma: Yiwu Sheran Fishing z prowincji Zhejiang
RA
06.11.2010 17:11 · Odpowiedź #11228
Tak naprawdę tylko giganci rynku wędkarskiego mają swoje pracownie gdzie inżynierzy projektują wędziska i kołowrotki. Później projekty trafiają do ich fabryk.
Większość "producentów" dostaje 20 wzorów z chin i z nich wybiera swoje topowe modele :bezradny: zamawia 1000szt na sezon i jest zadowolona. Koszta praktycznie żadne 😏 trzeba tylko naklejki swoje nakleić i wymyślić nazwę dla wędki.
Są na rynku perełki jak whisker i shogun ręcznie montowane w Szkocji wg ichniejszego projektu ale takie seryjne kije można policzyć na palcach jednej ręki :dobani:

@ Camry kołowrotki takie jak Chronos i Black Star różnią się od topowego Jaxona tylko naklejką :bezradny: Ciężko powiedzieć czy to specjalnie czy się nie dogadali i zamówili ten sam model w chińskiej manufakturze 🤔
RA
06.11.2010 18:53 · Odpowiedź #11248
Rnesse mam, morethana mam, certete 2010 mam, miałem Caldie X. Sprzedałem swoją GS 8 była świetna po 3 sezonach chodziła jak nowa. Dużo kupuje i często zmieniam. Na spinningu poniżej programu R4 już nie zejdę. Szkoda moich nerwów i panów z serwisu :dobani:
Nie wiem jak jest z Shimano ale w tym sezonie kilka sobie kupie i sprawdzę. Co do Ryobi i klonów to się zgadzam z tobą w swojej cenie ok 300zł nie mają równych 👏
CK
@colednik (edytowany 15 lat temu)
06.11.2010 19:12 · Odpowiedź #11249
r'nessa cudna jest:) co prawda narazie 2 razy byłem z nią nad wodą ale chwilami nie mogę skupić się na wędkowaniu tylko rozkoszuje się pracą kręciołka:P Jak narazie jako jedyny minus zauważyłem, że hamulec za mały zakres ma przy mocniejszym dokręceniu..., poza tym bajka:D
bysior
06.11.2010 19:13 · Odpowiedź #11250
A ja potwierdzam natomiast klasę RedArca - w tej cenie nie ma sobie równych - rewelacyjny kołowrotek! :)
WN
13.12.2010 09:51 · Odpowiedź #12314
Mam BeastMastera BX 2,70 MH i lepszego kija w łapie nie miałem wykonanie idealne nie widzę w nim żadnych niedoróbek choć uchwyt jak ktoś wcześniej wspomniał dobrze przekazuje brania jednak jakoś dziwnie jest wyważony ale ma w tylko miejsce na śrubę dociążającą M Concept to nazywają
Co do Daiwy to w moim przypadku MASAKRA KUpiłem Infinity q 2,70 7-28 z pierwszej serii i miała ładne wykonanie (choć twierdzę że beastmaster i tak jest lepiej zrobiony) ale krzywą szczytówkę i źle załorzone przelotki oddałem
Kupiłem Shoguna 2,80 10-40 Made in UK za dwa razy większą kasę i jeszcze większa klapa
ten miał jakieś odstające natryski na lakierze a przelotki były krzywe jak w wędce za 30 zł z bazaru czekam aż mi odeślą z naprawy gwarancyjnej lub wymienią i chyba sprzedam bo akcja jest kluchowata w porównaniu do Shimano
Jeszcze jedna sprawa jak się rzuca beastmasterem to pod ciężarem przynęty wygina się tak samo do dołu i przy zamachu do tyłu a wędkach daiwy do dołu bardziej się ugina niż przy zamachu do tyłu co mnie drażni
Jak już pisałem chyba shoguna sprzedam prawdopodobnie wymienią na nowego tyle im usterek wypisałem sprzedam i zamienię na dwa kije shimano
starego beastmastera ax 2,70 M lub ML i tez starego techniuma ax z takim samym cw Jak ktoś jest zainteresowany kupnem Shoguna w cenie około 700zł (jest to jakieś 150zł taniej niż sprzedają nowe na allegro) to niech pisze marcinpiaski@poczta.fm

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.