SHIMANO BAITRUNNER AERO GTE B 6000

Forum Wędkarskie · Kołowrotki, multiplikatory

Kołowrotki, multiplikatory

S3
@sikor_1983 Archiwum
22.12.2008 16:29
Zastanawiam sie nad kupnem tego krecioła i czytalem duzo opini. Sa rożne choc zlego slowa malo znalazlem. Chcial bym was zapytac czy moze ktos z was mial stycznosc z tym sprzetem.
Potrzebuje go glownie do polowu suma z gruntu.wazna jest duza pojemnosc szpuli no i oczywiscie moc :) kolowtorek mozna kupic za okolo 350zl. Nie ukrywam ze chcial bym tez czasmi podpiac go i pod ciezki spining na "wymiarowe" gumy.
moze ktos z was mial kiedys albo jescze ma taki kolowrotek.
Jesli uwazacie ze to lipa to co innego moglbym kupic w przedziale cenowym 300-400zl z przeznaczeniem jak napisalem wyzej?
18513 wyświetleń 16 odpowiedzi

Odpowiedzi

16 odpowiedzi · 18,513 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
S3
@sikor_1983 (edytowany 17 lat temu)
22.12.2008 16:56 · Odpowiedź #594
ai zapomnialem jeszcze zapytac :czy w rolce jest lozysko...bo z tego co wiem to jak jest rolka teflonowa to porazka na maxa....niby dobra bo mocna ale reszta nie wytrzymuje...to tak jak bym zalozyl kółka od malucha do mustanga ;/

Sikor, poprawiłem pisownię. Staraj się bardziej następnym razem ;)
PR
22.12.2008 17:54 · Odpowiedź #596
Specjalnie dla Ciebie proponuję poniższy model. Przełożenie 1:1 i piekielnie mocna przekładnia - zero luzów. Przy zakupie ode mnie tego kołowrotka za 400zł otrzymasz pisemną gwarancję, że go nie zajedziesz chociaż byś się zesrał 😄

Swoją drogą znam wędkarzy którzy posługują się takimi kręciołami o wiele lepiej niż ja kołowrotkiem o szpuli stałej. Nie chcę tu obrazić użytkowników takowych.
talerz1.jpeg
talerz2.jpg
KZ
22.12.2008 17:57 · Odpowiedź #597
Najlepiej na tym się zna nasz kolega Rapa😏.Więc on powinien Ci najlepiej powiedziec , co i jak .Ale i inni koledzy ktorzy, budowę i ich działanie mają w jednym palcu zapewne tobie pomogą👋
PR
22.12.2008 20:52 · Odpowiedź #599
Poważnie to mas dwa rodzaje baitrunerów.
SUPER BAITRUNNER6000 XTE-A (pierwszy) i
BIG BAITRUNNER LC (drugi)
Drugi miałem w ręku i sprawiał wrażenie nie do zaje.... :D Cały metalowy (chociaż nie wiem jak pierwszy)
shi1.jpeg
shi2.jpeg
PR
@Peter (edytowany 17 lat temu)
22.12.2008 20:54 · Odpowiedź #600
Ale jak dla mnie to za dużo kasy, żeby stał całą noc w podpórkach i raz na rok - daj Boże - ciągnął suma.
A na spina zapomnij każdy dobrze ponad pół kg. Dla porównania mój 2500 waży ok 300 g, Twoje spro chyba 315 g, Majstra 3000 pewnie ze 400g, ta Daiwa 4000 425 g a różnica nielicha jak się macha, co dopiero tym czymś! 629g ten drugi na zdjęciu
BN
22.12.2008 21:16 · Odpowiedź #601
A ja bym polecił młynek Penn Slammer 460, w tym kołowrotku masz wszystko co jest potrzebne: ogromna moc, duża pojemność szpuli, niezawodność w każdych warunkach. Jeśli się zdecydujesz to znam kolegę co ściąga z USA takie młynki, myślę że w tej cenie co podałeś powyżej,powinieneś się "wyrobić".
S3
22.12.2008 22:17 · Odpowiedź #602
do peter: to po co chcesz kup[ic blue arca czy dajwe...kup goldena z rynku i bedziesz tez adowolony...chce mocny kolowrotek zebym nie mial porblemu tak jak z red arckie ze na sredniej wielkosci sumie przy cholu kilka minut albo i nie zaczelem czuc tryby...te baitrunery sa jeszcze wersi RE sa sporo tansze ale i sporo okrojone...ale nie zaoze kolowrotka wilkosci moego spro do gruntowy co ma 300 wyrzutu :) troche czytalem i pare osob polecalo multika..ale tu znowu trzeba troche wprawy bo po kazdym rzucie siedziec i kolty rozplatywac to zadna radocha .... poczekam jescze na inne opinie i wstrzymam sie do konca roku... moze w styczniu ktoras z firm dopadnie kryzys i bedzie wyprzaedawa towar po pare zlo :)
RA
22.12.2008 22:50 · Odpowiedź #603
Ja to widzę jedno rozwiązanie: multik. Konstrukcja nie do zajechania a po godzinnym treningu nawet ja się nauczyłem, tym bardziej że jak napisałeś ciężki spinn i grunt to nie widzę sensu kupować kołowrotka o stałej szpuli. Machanie kijem z pół kilowym młynkiem to pomyłka chyba że nastawiasz się na kilka celnych rzutów dziennie.
Myślę że coś o konstrukcji np San Juan albo Bayarda nada się niskoprofilowy na gruntówce tak jakoś niezręcznie wygląda 😛
PR
22.12.2008 22:54 · Odpowiedź #604
Mam goldena 4ty rok :D
RA
23.12.2008 12:01 · Odpowiedź #609
Tak sobie pomyślałem że jak masz duże opory przed multikiem to morskie kręciołki jeszcze mogą się nadać za 400zł znajdziesz już jakiś....
NS
26.12.2008 02:27 · Odpowiedź #637
Rafcio, nie to że nie masz racji, ( sam jestem zwolennikiem multika) ale za cholerę nie widziałem nigdy u kogoś multika na gruncie ( nie to, że się nie nadaje), widocznie za rzadko nad wodą bywam, ale a propos, zdaje się że Wieszak coś mi ostatnio napomknął o chęci wyprzedaży swojego sprzętu karpiowego ( kije Prologica, młynki Baitrunnera Shimano, bodajże o wspomnianej wielkości). Sprzęt ten był widziany na żywo na Domaniowie przez Kaza i Blanka. I nie jest to na pewno badziew z pierwszej łapanki. ( Wieszak swojego czasu był kiedyś dobrym i namiętnym karpiarzem)😜
ML
26.12.2008 09:23 · Odpowiedź #645

Rafcio, nie to że nie masz racji, ( sam jestem zwolennikiem multika) ale za cholerę nie widziałem nigdy u kogoś multika na gruncie ( nie to, że się nie nadaje), widocznie za rzadko nad wodą bywam,

No co Ty Piotrek :yyyy: przecież chociażby Sołtys łowi z gruntu na multiki. A na multiplikator.pl odkąd jesteś już wiele razy wątek gruntowania był poruszany.
KZ
26.12.2008 08:31 · Odpowiedź #640
Jestem za kupnem jednego młynka i jednego kijka od wieszaka - oczywiście jeśli cena będzie dostępna dla mnie.😏
NS
26.12.2008 11:10 · Odpowiedź #648
Piszę, że nie widziałem, a nie że nikt nie łowi. W totolotka ludzie trafiają szóstki, ale ja osobiście nikogo takiego nie znam😏
RA
26.12.2008 11:47 · Odpowiedź #649

Piszę, że nie widziałem, a nie że nikt nie łowi. W totolotka ludzie trafiają szóstki, ale ja osobiście nikogo takiego nie znam😏

Ja widziałem tak zmontowaną żywcówkę postawioną na Wiśle na suma praktycznie w centrum miasta 😜

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.