silnik honda 5 km

silnik honda 5 km

Forum Wędkarskie · Łódki, pontony, silniki

silnik honda 5 km

Łódki, pontony, silniki

R3
@radek233 Archiwum
05.01.2015 17:34
Witam

Prosze o opinie silnika honda 5km czterosuwa i lodki marchwianki.

pozdr
6541 wyświetleń 8 odpowiedzi

Odpowiedzi

8 odpowiedzi · 6,541 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
MN
05.01.2015 19:04 · Odpowiedź #61950
Tu chyba nie ma czego opiniować. Silnik jak silnik, lejesz paliwo i bez większych problemów popływasz kilka lat o ile silnik zakupisz nowy. To nie jest chińczyk w którym jak się coś stanie to albo brak serwisu, albo brak części. Plus że mając nawet mgliste pojęcie o mechanice będziesz w stanie taki silnik sam naprawić.
5KM do marchwianki, nawet tej najmniejszej jest nieco za mało. Pływać się da bez problemu ale przy tej wielkości łódki i tej mocy silnika to takie raczej parkotanie z punktu A do punktu B przy czym te parkotanie będzie dość głośne.

PS: wiem że pewnie cena gra rolę, jednak brałbym 9,9KM ;).
R3
05.01.2015 20:16 · Odpowiedź #61953
Silnik nie jest nowy,sprzedajacy ma go od nowosci i twierdzi ze marchwianka radzi sobie dobrze,chodzi mi o sam silnik o eksploatacje,czy lepiej zaiwestowac w inny firme
PR
@Peter (edytowany 11 lat temu)
05.01.2015 21:38 · Odpowiedź #61957
W ślizgu i tak nie poleci. Jedni sa zdania ze jedynie słuszna jest yamaha. Ja mam Suze i jest ok, znowu Hondę (tez 5ke) ma mój dobry kolega i tez nie narzekał ani razu ( z tym ze ma na od nowości i serwisowal co roku).

Budowa silnika zaburtowego nie jest jakos mocno sklomplikowana a wszystkie z wymienionych firm specjalizują sie w silnikach i to duzo bardziej zaawansowanych - wystarczy spojrzeć na motocykle.

A w silniku zaburtowym to lejesz paliwo, wymieniasz oleje i pompę wody a reszta wlasciwie sie nie psuje. Do markowych silników (w tym Hondy) czesci w razie co nie beda problemem.
bysior
06.01.2015 06:47 · Odpowiedź #61961

W ślizgu i tak nie poleci.(...)

Nie poleci, ale różnica jest zdecydowana. Jak pływam na 5KM Mercury a zapnę czasami 9.9 Yamahe to niebo a ziemia...
UY
06.01.2015 08:03 · Odpowiedź #61962
Jak kupisz japońca,czy to będzie Honda,Yamaha,Suzuki będziesz zadowolony. Warunek kupić z dobrej ręki.Jak kupisz nowy i będziesz dbał przepływa Ciebie. Mam Suzuki 25hp którą kupiłem w 2007 r w salonie jak do tej pory nic się nie dzieje. Tylko trzeba dbać,co roku wymiana oleju w silniku i spodzinie,filtry + wirnik wody obowiązkowo.Koszt 250zł i będzie Pan zadowolony.

Co do marchwianki to sprawdzone konstrukcje,pływałem kilka razy. Ale 5 km w 4takcie zdecudowanie za mało. Szukaj 8,9,10 km
R3
06.01.2015 08:55 · Odpowiedź #61963

W slisk nie wejdzie nawet przy nie duzej masie,ogladalem ta lodke i nie jest zbyt ciezka a laminat z ktorego jest zrobiona jest gruby?
UY
06.01.2015 09:11 · Odpowiedź #61964
"nie jest zbyt ciężka a laminat z którego jest zrobiona jest gruby" 🤪🤪

Jedno wyklucza drugie.

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.