SPRO Red Arc 10400 Stukanie

Forum Wędkarskie · Kołowrotki, multiplikatory

Kołowrotki, multiplikatory

M9
@marvolo9 Archiwum
05.01.2014 14:45
Witam
Mam pewien problem około 2 dni temu zakupiłem wyżej wymieniony kołowrotek, dziś pierwszy raz odwiedził ze mną rzekę i na dzień dobry pojawił się problem, a mianowicie dziwne stukanie w środku przy niewielkim obciążeniu jakim jest obrotówka nr 1, na sucho działa płynnie, czy ktoś wie co może być przyczyną????
14384 wyświetleń 10 odpowiedzi

Odpowiedzi

10 odpowiedzi · 14,384 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
DN
05.01.2014 20:43 · Odpowiedź #52522
Ciężko tak powiedzieć nie mając kołowrotka w ręku ale generalnie nie powinno się tak dziać. Napewno nie ma to dobrych rokowań na funkcjonowanie kręciołka w przyszłości.
Moja rada - reklamuj!!! Kołowrotek nowy, dałeś za niego kasę i ma działać poprawnie. Samemu nie ma co grzebać bo póki jest na gwarancji niech się producent martwi.
M9
05.01.2014 20:49 · Odpowiedź #52523
Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
CK
05.01.2014 21:38 · Odpowiedź #52527
Nawet się nie zastanawiaj nad zwrotem jeśli faktycznie coś stuka.
KO
06.01.2014 07:28 · Odpowiedź #52533

Witam
Mam pewien problem około 2 dni temu zakupiłem wyżej wymieniony kołowrotek, dziś pierwszy raz odwiedził ze mną rzekę i na dzień dobry pojawił się problem, a mianowicie dziwne stukanie w środku przy niewielkim obciążeniu jakim jest obrotówka nr 1, na sucho działa płynnie, czy ktoś wie co może być przyczyną????

Bez obejrzenia kołowrotka, ciężko coś konkretnego powiedzieć.Prawdopodobnie monter w fabryce zaoszczędził lub zapomniał dołożyć smaru :bezradny:. Niestety takie rzeczy zdarzają się dość często.:bezradny:

PR
06.01.2014 09:51 · Odpowiedź #52536
Stykanie to po części urok tych kolowrotkow. Mam kolegę który ma ze 3 szt i jeden lub dwa mu stykają. Mało smaru, pierwsze edycje nie stukaly. Z tym, ze jeżeli on jest nowy to na gwarancje.
RW
06.02.2014 09:35 · Odpowiedź #53599
Rzeczywiście red-arc mają specyficzną pracę. Mechanizm ma taką charakterystykę, że co jakiś czas pojawia się ciche stuknięcie. Jednak jeżeli zaczyna ono być zbyt wyczuwalne to coś jest nie tak. Jestem od czerwca zeszłego roku posiadaczem red-a 10200 i pod koniec sezonu zaczął mocno pukać. Od razu wysłałem go na gwarancji. Wrócił po kilku dniach a informacja z serwisu brzmiała: odkręciła się śrubka trzymająca kosz. Dokręcili, obejrzeli i teraz kołowrotek chodzi jak złoto :ostr: Niestety taki jest urok dzisiejszego sprzętu montowanego taśmowo. Raz na jakiś czas trafi się zonk. W wielu przypadkach jest to totalny drobiazg. W takiej sytuacji należy korzystać z gwarancji chwilę poczekać i znowu cieszć się dobrym sprzętem.
M9
06.02.2014 11:08 · Odpowiedź #53600
W dniu wczorajszym odebrałem reda, z opisu wynika, że przekładnia została poddana regeneracji w weekend o ile warunki pozwolą przetestuję:)
Dzięki za wszelkie odpowiedzi:)
KO
06.02.2014 12:39 · Odpowiedź #53602

W dniu wczorajszym odebrałem reda, z opisu wynika, że przekładnia została poddana regeneracji w weekend o ile warunki pozwolą przetestuję:)
Dzięki za wszelkie odpowiedzi:)

Przerażenie mnie ogarnia kiedy czytam że ktoś regeneruje części w nowym kołowrotku.Regeneracja to jest naprawa zużytych części czy zespołów a tutaj pan serwisant co regenerował ?

OL
06.02.2014 18:39 · Odpowiedź #53608
Pytanie tylko czy kołowrotek trafił do serwisu czy do "pana Kazia". KIedyś reklamowałem kołowrotek pewnej firmy, sprzedawca zapewniał że wyśle do serwisu do Niemiec a tymczasem serwisował w Polsce u "pana Kazia".

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.