Paweł zakończył swój długoterminowy test nowego Black Stara Distance Power
TEST
A jaka jest wasza opinia o tych wędkach?
TEST
A jaka jest wasza opinia o tych wędkach?
Wędki
A ja jestem ciekaw czy ktoś mnie "wyśmieje" w temacie tego "odbijania się" boleni od plecionki.
Nie dam się sprowokować ☝️😜
Z tym korkiem nie da się już nic zrobić, albo w nowej wędce zastosować jakieś ulepszenie żeby korek nie pękał?.
Mam znajomego u którego w wędce też jest podobnie pęknięty korek tylko muszę dopytać czy to też kij Cormorana 🤔.
Żeby ten korek nie pękał Marcinie , musi być krótszy lub o innej konstrukcji . Mając na myśli krótszy chodzi mi o to że jeśli korek ma w całości 10 cm , a jest w niego wklejona tuleja , która nakręca się na uchwyt i ona ma powiedzmy 4-5cm , to to jest ta sztywna , wzmocniona część foregripu . Pozostała część korka jest tylko korkiem i jest elastyczna . Zatem jeśli chwycimy za tą część nieusztywnioną i będziemy dokręcać , a dokręcimy do końca i będziemy chcieli dociągnąć siłowo , to za którymś razem ( co widac na fotkach Pawła ) korek się ukręci . Czyli korek musi być krótszy , lub sklejony np z plastrów pomiędzy które zostanie wstawiony mocniejszy tzw gumokorek co wzmocni konstrukcje samego korka . Ewentualnie można skleic taki foregrip z cieńszych plastrów , wtenczas wieksza liczba klejeń zwiększy sztywność i zapobiegnie podobnym przypadkom :) .
Paweł ale masz się w łapie hoho 😜 albo bierzesz przykład z góry 😛
Odnosząc się do tematu z pewnością stwierdzam - na wiślany uniwersał wędka z pewnością się nie nadaje.
Ja mam podobne odczucia co Lulek - choć nie mam tego samego modelu.
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.