Przypomniało mi się że kiedyś jadąc nad wodę zauważyłem jak osobówka stoi na poboczu i obok worki ze śmieciami. Pomyślałem sobie że gość chce śmieci wyrzucić do rowu. Chwyciłem za tel i już chciałem dzwoinić na policje gdy po przejechaniu około kilometra za zakrętem stoi ciężarówka i pracownicy ładują takie worki na pakę. Skojarzyłem fakty i wywnioskowałem że osobówka jadąca przed nimi zbiera kilka worków w jednym miejscu po to żeby co chwilę się nie zatrzymywał ten duży. Dobrze że nie zadzwoniłem 😲 😂
Wieści znad Wisły 2013
Sezon wędkarski 2013
Przypomniało mi się że kiedyś jadąc nad wodę zauważyłem jak osobówka stoi na poboczu i obok worki ze śmieciami. Pomyślałem sobie że gość chce śmieci wyrzucić do rowu. Chwyciłem za tel i już chciałem dzwoinić na policje gdy po przejechaniu około kilometra za zakrętem stoi ciężarówka i pracownicy ładują takie worki na pakę. Skojarzyłem fakty i wywnioskowałem że osobówka jadąca przed nimi zbiera kilka worków w jednym miejscu po to żeby co chwilę się nie zatrzymywał ten duży. Dobrze że nie zadzwoniłem 😲 😂
Pocieszające jest to, że spotkałem znajomych policjantów patrolujących Wiślane brzegi. Z tego co mówili, od jakiegoś czasu "czają się" na tego gnoja, więc mam nadzieję, że uda im się go trafić...
Ja porobiłem zdjęcia i będę jutro dzwonił po urzędach w Konstancinie i G.Kalwarii - zobaczymy, czy przyślą kogoś do sprzątania...
To kawałek wody między Gassami, a G.Kalwarią - z tego co doczytałem, to kojarzysz te okolice ;)
Pocieszające jest to, że spotkałem znajomych policjantów patrolujących Wiślane brzegi. Z tego co mówili, od jakiegoś czasu "czają się" na tego gnoja, więc mam nadzieję, że uda im się go trafić...
Ja porobiłem zdjęcia i będę jutro dzwonił po urzędach w Konstancinie i G.Kalwarii - zobaczymy, czy przyślą kogoś do sprzątania...
Zdarzyło mi się odwiedzić te rejony kilka razy, z Maciekiem (kojoto) i Dominikiem (domin)zapuszczaliśmy się w te okolice aż do granicy okręgu maz. czyli ujścia Pilicy.
Na takich ludzi to porządny bat by się przydał :yyyy:
Z tego co widzę, to w tych śmieciach na próżno szukać rachunków czy jakiś innych świstków które naprowadziły by na właściciela. Gdyby mi się kiedyś zdarzyło natrafić na taką zwałkę i dojść z adresem kto tak robi z odpadami, to zarzekam się że jeszcze tego samego dnia miał by te wszystkie śmieci porozrzucane u siebie na posesji. Bydło i tyle nie obrażając zwierząt :wnerw:
Ale już niedługo się zacznie 👍
[video=youtube]http://youtu.be/Lnmglbu0LsM[/video]
Panowie już niedługo ruszamy 🎉
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iYel2hcu03Q&feature=share&list=UUFQA6mzCSuljHvTIYTCoihw[/video]
Już niedługo, już za momencik się zacznie to co lubimy. Nasza pasja, nasze rekordy. Adrenalina będzie nam rosnąć podczas holowania dużych ryb. Na ten rok jestem pozytywnie nastawiony, w tym sezonie biję rekordy życiowe.
Wygiętych patyków Wam życzę drakersi 🎉
a ja życzę wszystkim wiślakom dostępu do takich miejscówek, bo na to trochę trzeba będzie poczekać:dokuczacz:
@malcz takich holi życzę 👍
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iYel2hcu03Q&feature=share&list=UUFQA6mzCSuljHvTIYTCoihw[/video]
Już niedługo, już za momencik się zacznie to co lubimy. Nasza pasja, nasze rekordy. Adrenalina będzie nam rosnąć podczas holowania dużych ryb. Na ten rok jestem pozytywnie nastawiony, w tym sezonie biję rekordy życiowe.
Wygiętych patyków Wam życzę drakersi 🎉
Etyczni wędkarze powinni zacząć sezon gdzieś w połowie lipca ;)
Lawdzoj82 a nie da się czegoś utopić na tym zimowisku? Jakaś linka mocna z kamieniami? Linka i dwie kotwice powinny załatwić sprawę. Na środku butelka plastikowa która unosi linkę nad dnem i skończy się szarpanie.
Pomysł jest dobry lecz na razie nie wykonalny z tego powodu ze trzeba by było odpłynąć na ileś metrów łódka żeby zatopić ten patent. Łodki moich znajomych są wszystkie powyciągane na brzeg jeszcze i oczekują przyjścia sezonu :bezradny: Z brzegu jest to nie wykonalne bo postawi się blisko i jest łatwe do wyciągnięcia poza tym nie ma jak przeciągnąć linkę dobrze jakby to było gdzieś na główce to by się przeciągało od główki do główki a to jest na opasce :bezradny:
http://www.legio24.pl/modlinski-spichlerz-w-remoncie/
Z jednej strony fajnie, że coś się zacznie dziać na Wiśle, jednak dla łowiących w tym rejonie może to oznaczać podobne atrakcje motoro-wodne jak na Zalewie Zegrzyńskim(czytaj masa szalejących motorówkami i skuterami oszołomów, nie zważających na nic) :(
Mała zmiana tematu. Ciekawe info:
Z jednej strony fajnie, że coś się zacznie dziać na Wiśle, jednak dla łowiących w tym rejonie może to oznaczać podobne atrakcje motoro-wodne jak na Zalewie Zegrzyńskim(czytaj masa szalejących motorówkami i skuterami oszołomów, nie zważających na nic) :(
:beczy: o w mordę, moje rejony :beczy:
Mała zmiana tematu. Ciekawe info:
:beczy: o w mordę, moje rejony :beczy:
Krystek , pamiętasz wspominał nam o tym ten policjant, który odbił nas 😄z rąk ochroniarzy.
Krystek , pamiętasz wspominał nam o tym ten policjant, który odbił nas 😄z rąk ochroniarzy.
🤔 Faktycznie 👍
Ochrona, kałaszniki, aresztowanie, policja 😂 będzie o czym wspominać :D
Wody sporo, główki gruuuubo pod wodą, dostępu do nich z brzegu brak (to mnie oczywiście na tym etapie wiosny cieszy bardzo😏). Wszelkie nadwodne krzaki... pod wodą😄
Rozmawiałem z Władkiem - idzie w zaparte, nie przyznaje się do krwiożerczych ataków na wędkarzy:nie:
Informacje dla Adama:
Dzików w tym roku będzie jeszcze bardziej pod dostatkiem niż w poprzednim😄
a dołek w woderach da się pokonać (skoro ja dałem radę rowerem😄)
Ogólnie super, ptaszki śpiewają, po południu przejdę się chyba z bacikiem za wiślaną ukleją🎉
Paweł, dzięki za info. Z dzikami jestem za pan brat, a i tajne przejścia nie są mi obce😄
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.