Wieści znad Wisły 2013
Sezon wędkarski 2013
długo nie wytrzymałeś bez Wisełki 😜
fajne fotki 👍
Koniec i początek😊
[align=center]
[/align]
Fakt, nasz kanał jest na prawdę w porządku, ale - tu nie będę oryginalny - za sprawą kłusoli z rybą jest coraz gorzej... I nie mówię tutaj o miejscowych "wędkarzach", ale o ludziach bezczelnie uprawiających "rybołówstwo". Wypływa drań wcześnie rano pontonem, montuje sprzęt i następnego dnia o tej samej porze, albo wieczorem zawija sieci. Nieraz widzę go jak zasuwa z taczkami po wale... Potem tradycyjne suszenie i rozplątywanie sieci... na ogrodzeniu przed domem! I z tego co mi wiadomo, nie jest jedynym gagatkiem uprawiającym ten proceder :yyyy: Wiem, że ciężko złapać za rękę takiego "starego lisa", ale w tym roku postaram się uwiecznić którąś z czynności opisywanych powyżej :nerwus: ;)
Dodam, że w sezonie 2012 przy średnio 3 dniach w tygodniu nad wodą, nie byłem kontrolowany ani raz... :boisie:
Ale koniec offtopa, nie czas na żale, nowy rok, nowe możliwości ;)
@Wozik77, tutaj trochę 2012, ale przygotowuję bloga-galerię stricte fishingową, tylko kurcze brak czasu :zmeczony:
[align=center]

[/align]Pozdrówki!
Ładne kolory i ostrość. Klenik z mepssikiem świetnie wygląda w tym świetle.
Z tego wszystkiego, aż mi się perspektywa wygięła :P
[align=center]
[/align]Trochę więcej zdjęć na www.mfik.pl
Ale tak piękny dziś był dzień, że żal byłoby go nie wykorzystać:):):)🎉👋
no Pawełku, ale ta kiełbaska na pewno smakowała wiosennie :) dziś z Radkiem mówiliśmy o pewnym pomyśle powitania wiosny :) na wzór ostatniego spotkania :)
Pomysł przedni🎉
Tylko jest mały problem z terminem - za parę dni ma nam to wszystko od nowa zasypać śniegiem i zmrozić na twardo:bezradny:
Niestety wg mojego nosa ostatni podmuch zimy jeszcze przed nami ( choć już mniej znaczący) i dopiero po nim będzie można myśleć o lekkiej spławikówce ;)
Tak czy siak. Wiosna coraz bliżej 👍 👍 i SUPER !!!
było tak milutko że nie chciało sie wracać do pracy 👍
niestety są sprawy ważne i mniej ważne ale dające korzyści majątkowe :)
już snułem plany na sobote lub niedzielę ale matka natura jest nieobliczlna :bezradny:
tak więc przyjdzie poczekać na POWITANIE Wisły 😜 😜 😜
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.