Ja właśnie siedze sobie z gruntówkami nad Wisłą. Godzinę temu miałem piękną brzanę na kiju, ale pospieszyłem się z holem i została w wodzie z haczykiem :-(
Wieści znad Wisły 2013
Sezon wędkarski 2013
Ja właśnie siedze sobie z gruntówkami nad Wisłą. Godzinę temu miałem piękną brzanę na kiju, ale pospieszyłem się z holem i została w wodzie z haczykiem :-(
Ja także upolowałem "potfora" :
... a na Suma przez duże "S" się nie zasadzasz w tych Twoich miejscówkach?
Sandacz Bogdana PIĘKNY!!!
Gratulacje Panowie. 👏 👏 👏
Gratulacje Paweł 👏9 boleni w jeden dzień,a ja w tym sezonie 0 nawet brania rapy
Ale masz dziewiątkę z przodu w centymetrażu Sandacza w tym roku😄🎉😏👋
Takiego to trzeba wychodzić konsekwentnie, skusić do brania i jeszcze wyciągnąć z wody🎉
A ja tylko wrzucałem przynęty do wody, a rapki z jakichś, sobie tylko znanych powodów, je zagryzały😄
Jedynie na swój plus mogę policzyć to fakt, że wiedziałem gdzie wrzucać🎉
Tak jak napisałeś, klucz to wiedzieć gdzie tego wobka wrzucić a to już doświadczenie i lata spędzone nad wodą, także "byle wędkarzowi" taki dzień się nie zdarzy - co potwierdza Twoją klasę👍
Pawle był jakiś szczególny killer czy brały "na wszystko"?🤔
p.s. co to za wobek na fotce, bo nie znam🤔
pozdrawiam,
malcz
Fakt, że zmieniłem taktykę (dwa wybrane miejsca zamiast traperki) i sprzęt (kij do 35 gr, żyłka 0,22 i większe przynęty), nastawiając się na punktowo wczoraj wypatrzone grubsze bolenie. Wszystkie mnie zlekceważyły, ale zamierzam wieczorkiem do nich wrócić🎉. Pod warunkiem oczywiście, że wiatr się uspokoi bo dziś wieje mocno pod prąd wzdłuż Wisły co utrudnia bardzo wędkowanie...:bezradny:
Natomiast zanotowałem jedną powtórkę z wczoraj. Otóż poznałem kolejnego miłego Drakersa. Pogadalim, wymienilim spostrzeżenia. On był dziś skuteczniejszy ode mnie - bolenia wyholował 👏
Kuba - pozdrawiam i mam nadzieje, że coś jeszcze dołowiłeś:):):)
A co do wczorajszego killera. Na fotce pokazałem woblerka, który skusił do brania... wszystkie wczorajsze bolenie🎉! To DL Slim 6 (chyba dobrze to napisałem:)), chodzi jak po sznurku, nie stawia oporu podczas szybkiego prowadzenia i błyska bokami:)
Paweł miło było poznać i pogadać pewnie jeszcze sie spotakamy w tamtych okolicach jakaś czystsza ta wisłeka po twojej stronie 😄
Mogłeś wziąć na wigilijną wieczerzę 😜
Pozdrowienia z nad Bugu :luzik:
Czy podczas holu godnie imitował suma bo pewnie trochę zabawy było😄🎉?
Gratki 👏👏
Wybierając się nad wodę miałem w planach łowić na 10lb linkę. I tak pewnie by było, gdybym się zwyczajnie zorientował wcześniej, że mam na kołowrotku 20lb. Oczywiście kapnąłem się dopiero o tym po jakiś 10min jak zacząłem pompowanie z odjazdu 50 - metrowego. Nie widziałem szczerze żadnych szans na wyjęcie, a tu jednak się udało. Prosiak niesamowity. Branie było typowym przygięciem kija i jednostajny odjazd w dół Wisły. W pierwszym momencie wiadome - sum jak nic. Niespodzianka była przy brzegu.
@malczu
Wobek to Slim Homegeona(jest na J.pl) 6cm.Paweł odkupił ode mnie jakis czas temu.Bardzo się ciesze,że się sprawdzaja👍
Nowy PB - równe 50 centów, skusił się na czarną pokrywkę prowadzoną przez środek rafki:ostr:
Zdjęcia niestety z telefonu, dzisiaj wyjątkowo nie zabrałem aparatu😂
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.