Witam się :) .

Forum Wędkarskie · Shrapowa Społeczność

Shrapowa Społeczność

Odpowiedzi

2,800 odpowiedzi · 184,536 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
BK
28.02.2014 08:47 · Odpowiedź #54225
Witam nie witanych 👋
bysior
04.03.2014 20:58 · Odpowiedź #54392
Akurat dzisiaj piłem kawę w Twoim mieście :) Witamy na pokładzie SD :)

PS. Polecam przyłączyć się do TEAM UĆ :D :D :D
W0
08.03.2014 01:33 · Odpowiedź #54466
Jestem z Wami już jakiś czas:)
Za atmosferę.
No i ta niesamowita Wkra.
Wypada się wreszcie przywitać.
bysior
08.03.2014 06:24 · Odpowiedź #54470
Witamy na SD Witaszek :) Byłeś na jakiś zawodach na Domaniowie?
W0
08.03.2014 10:08 · Odpowiedź #54474
Domaniów to moje rodzinne strony. Od dzieciaka łowiłem na kanale (przedwojenna zdaje się konstrukcja wraz ze zbiornikiem wyrównawczym tzw byczym dołem i śluzą do piętrzenia wody zasilającej stawy) i Radomce ładne liny, karpie, miętkie, kleniska. Było to moje wędkarskie eldorado dużo przed tym nim tzw Rogowa stała się sławna :). Teraz jest tam zalew. Po latach zastoju wykupiłem wody radomskie na jeden sezon i byłem na kilku zasiadkach. Jest tam rewelacyjne miejsce ( wody położonego wyżej kanału przerwały wał już w trakcie budowy zbiornika i wyżłobiły głębokie koryto w kierunku położonej znacznie niżej rzeki )- wiecznie okupowane :) - jak się w nie wstrzeliło to były ciekawe efekty. W tym roku ponownie wniosłem opłaty na okręg radomski to się powędkuje. Może się zapiszę też na jakieś zawody. Z tego co widziałem tyczka nie jest obowiązkowa :)
Są zgłoszenia medalowych miętusów z Domaniowa (te najładniejsze łowiłem kiedyś właśnie w Radomce na obecnie zalanych odcinkach w okolicach odrestaurowanego aktualnie dworu - tzw "pałac domaniowski"). To jest mój cel wiosenny nr.1
Za tydzień jedziemy. Tyle, że pełnia, księżyc do 5 rano i czyste niebo prognozują. W rzece to nie wróżyło dobrze. No chyba, że woda była dobrze mętna i brzeg wysoki łysego zasłaniał. No i zawsze sama pora zmierzchu pozostaje a to godzina nadziei.
Powodzenia na Orzycu czy gdzie tam jedziecie.
Się rozpisałem a to powitalnia :)
bysior
09.03.2014 01:31 · Odpowiedź #54488
A to ciekawostka z tymi miętusami... Pierwsze słyszę, Shrapowi specjaliści od Domaniowa, czyli Kaz, Blanek, Wróbel, i Mashelino co wytargał suma nic nie mówili nigdy o miętusach :)

Tutaj masz relacje z naszych zawodów na Domaniowie :)

http://shrap-drakers.pl/artykul/domaniow-2012/
http://shrap-drakers.pl/artykul/wyniki-zawodow-powitanie-jesieni-2010/

Jak pogrzebiesz na stronie to znajdziesz więcej ;)

Domaniów to moje rodzinne strony. Od dzieciaka łowiłem na kanale (przedwojenna zdaje się konstrukcja wraz ze zbiornikiem wyrównawczym tzw byczym dołem i śluzą do piętrzenia wody zasilającej stawy) i Radomce ładne liny, karpie, miętkie, kleniska. Było to moje wędkarskie eldorado dużo przed tym nim tzw Rogowa stała się sławna :). Teraz jest tam zalew. Po latach zastoju wykupiłem wody radomskie na jeden sezon i byłem na kilku zasiadkach. Jest tam rewelacyjne miejsce ( wody położonego wyżej kanału przerwały wał już w trakcie budowy zbiornika i wyżłobiły głębokie koryto w kierunku położonej znacznie niżej rzeki )- wiecznie okupowane :) - jak się w nie wstrzeliło to były ciekawe efekty. W tym roku ponownie wniosłem opłaty na okręg radomski to się powędkuje. Może się zapiszę też na jakieś zawody. Z tego co widziałem tyczka nie jest obowiązkowa :)
Są zgłoszenia medalowych miętusów z Domaniowa (te najładniejsze łowiłem kiedyś właśnie w Radomce na obecnie zalanych odcinkach w okolicach odrestaurowanego aktualnie dworu - tzw "pałac domaniowski"). To jest mój cel wiosenny nr.1
Za tydzień jedziemy. Tyle, że pełnia, księżyc do 5 rano i czyste niebo prognozują. W rzece to nie wróżyło dobrze. No chyba, że woda była dobrze mętna i brzeg wysoki łysego zasłaniał. No i zawsze sama pora zmierzchu pozostaje a to godzina nadziei.
Powodzenia na Orzycu czy gdzie tam jedziecie.
Się rozpisałem a to powitalnia :)

W0
10.03.2014 09:27 · Odpowiedź #54520
Dzięki za info.
Co do miętków to źródło wydaje się wiarygodne:
http://www.ww.media.pl/?page=PArticleViewer&nid=5291
PK
16.03.2014 00:12 · Odpowiedź #54663
Witam wszystkich :)
Od lat łowię na spławik i grunt. Lekko znudzony w/w metodami postanowiłem trochę poruszać się nad wodą a myślę że do tego będzie idealny spinning :). Są to moje pierwsze kroki a właściwie to dopiero kompletuję sprzęt. Pierwsze kroki ze spinem nad wodą dopiero przede mną :stres:
bysior
16.03.2014 08:42 · Odpowiedź #54667
Witamy na SD Peterek :)
MN
16.03.2014 10:20 · Odpowiedź #54672
Siemka Peterek :)
KZ
16.03.2014 10:57 · Odpowiedź #54674
Witaj Peterek i baw się dobrze jak i na naszym portalu tak i nad wodą 👋
PL
19.03.2014 20:39 · Odpowiedź #54783
Cześć, trochę po czasie, ale witam się z Wami Koleżanki i Koledzy. Mam na imię Piotrek, łowię głównie na Narwi, ostatnio zapuszczam się też nad Bug. Fun związany z wędkarstwem to dla mnie przede wszystkim produkcja własnych przynęt. Wędkowanie na wabie oferowane w sklepach sprawia mi co sezon coraz mniej przyjemności i chyba dobrze bo zmusza to do kombinowania nad własnymi wyrobami :) Przynęty cykam z żywicy i piany, jeżeli ktoś Was będzie miał w tym temacie pytania to chętnie pomogę. I na koniec- "prażmol" nie "prazmol" 👍
bysior
19.03.2014 20:44 · Odpowiedź #54784
Witam na Shrapie starego kolegę :D Razem z Piotrkiem strzelaliśmy dziewczynom ze staników w szkole i piliśmy herbatki nad Narwią i na pułtuskiej rybitwi :P Teraz będziemy strzelać z woblerów :)
M2
20.03.2014 05:21 · Odpowiedź #54786

Razem z Piotrkiem strzelaliśmy dziewczynom ze staników w szkole i piliśmy herbatki nad Narwią i na pułtuskiej rybitwi :P

Jakie to romantyczne.😛

PR
@Peter (edytowany 12 lat temu)
20.03.2014 11:27 · Odpowiedź #54794

Razem z Piotrkiem strzelaliśmy dziewczynom ze staników w szkole i piliśmy herbatki nad Narwią i na pułtuskiej rybitwi :P

Jakie to romantyczne.😛

A po maturze chodziliśmy na kremówki...
(Sory chłopaki - nie mogłem sie powstrzymać :) )

PL
20.03.2014 13:43 · Odpowiedź #54799

[quote='bysior' pid='75484' dateline='1395261866']

Jakie to romantyczne.😛

A po maturze chodziliśmy na kremówki...
(Sory chłopaki - nie mogłem sie powstrzymać :) )

[/quote]

No problem poproszę Tomka o kasację i bana 😛 (sory ja też nie mogłem hehehe- bez obrazy)
MZ
20.03.2014 10:49 · Odpowiedź #54792
Witaj Prażmol - wstaw w odpowiedni wątek jakieś swoje wyroby😏

Bysior to Ty nicpoń byłeś:dokuczacz:

pozdrawiam,
malcz
PL
20.03.2014 13:39 · Odpowiedź #54798
Romantiko romantiko, niech będzie. Jeszcze jak dodam nazwę wątku to już wogóle wesoło ;p "Love-Bait moje przynęty". Innej nie będzie, musicie się przyzwyczaić. Postaram się wstawić kilka dłuższych postów w formie skromnych artykułów, mam nadzieję, że koledzy z jerka nie poczytają mi za złe autoplagiatu- w końcu w jedynie słusznym celu :)
A0
@artur80 (edytowany 12 lat temu)
26.03.2014 12:51 · Odpowiedź #54942
witam wszystkich mam na imię Artur , wędkuje od 25 lat na rzece Narew okolice zapory Dębe
bysior
26.03.2014 14:57 · Odpowiedź #54944
Witamy na SD Artur 👋
S2
27.03.2014 14:50 · Odpowiedź #54977
Witam. Mam na imię Szymek.
Interesuje się motocyklami, oczywiście wędkarstwem i strugam też wobki.
Łowię w 90 % na rzece Bug.
Oczywiście spinning 4 Ever :) Póki co zgłębiam wiedzę w połowie boleni.
Witam Was serdecznie !
bysior
27.03.2014 18:14 · Odpowiedź #54983
Siema na SD :) Właśnie przejrzałem Twoją produkcję 👍 fajne wobki :)
BK
27.03.2014 20:20 · Odpowiedź #54994
Witam nowych na SD 👋
T9
27.03.2014 20:36 · Odpowiedź #54995
Przepraszam, że dopiero teraz się witam :)
No więc tak

Witam się i pozdrawiam wszystkich :D

Mam na imię Tomek(jak można wywnioskować z nicku :P). Jestem początkującym wędkarzem. Wędkuje od około 3lat :) głownie na Narwi w okolicach Pułtuska :)
bysior
27.03.2014 20:44 · Odpowiedź #54996

No więc tak

Mam na imię Tomek(jak można wywnioskować z nicku :P). Jestem początkującym wędkarzem. Wędkuje od około 3lat :) głownie na Narwi w okolicach Pułtuska :)

Witamy na SD :) A jak w okolicach Pułtuska łowisz to wal do nas jak w dym! I zapraszamy na zlot :)
MN
27.03.2014 22:40 · Odpowiedź #55007

No więc tak

Witamy na SD :) A jak w okolicach Pułtuska łowisz to wal do nas jak w dym! I zapraszamy na zlot :)

Bysior weź no się ogarnij, przecież on już z nami na jednym zlocie był 😜, i pisze się też na Wkrę.
bysior
28.03.2014 08:00 · Odpowiedź #55015

[quote='tomek89' pid='75713' dateline='1395952560']
No więc tak

Bysior weź no się ogarnij, przecież on już z nami na jednym zlocie był 😜, i pisze się też na Wkrę.
[/quote]

No i o to chodzi :D :D :D :P

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.