Drapieżnik 2010 im. Janusza Niczyporowicza

Forum Wędkarskie · Wędkarstwo – ogólnie

Wędkarstwo – ogólnie

bysior
@bysior Archiwum
28.04.2010 09:14
W wędkarsko-towarzyskim kalendarzu wielu moczykijów czerwiec kojarzy się z Drapieżnikiem, z Bulbą, ze spotkaniem po biczowaniu Sajna na wieczornym bankiecie. Cóż, Janusz łowi teraz w lepszych wodach.

[align=center][/align]

W gronie przyjaciół powstał pomysł by Jego wysiłek nie poszedł na marne, a wszyscy, którzy zjeżdżali się w czerwcowy weekend do Królowej Wody aby porywalizować , a przede wszystkim się spotkać, niekiedy raz w roku, mieli nadal tę możliwość. Ten Drapieżnik będzie jednak inny, bo bez ojca, Ojca Dyrektora. Ale rodzina to rodzina, powinna się trzymać razem tak, więc żeby nie ronić już więcej łez mam wielką przyjemność zakomunikować, że w dniach 4-6 czerwca 2010 roku spotykamy się na X MIĘDZYNARODOWYCH ZAWODACH SPINNINGOWYCH DRAPIEŻNIK 2010 im. Janusza Niczyporowicza "Bulby".

Organizatorem imprezy jest Stowarzyszenie DORZECZE, którego Janusz był współzałożycielem i wiceprezesem przy wydatnej pomocy przyjaciół wędkarzy. Cały dochód z imprezy postanowiliśmy przeznaczyć na nagrobek Janusza, mam więc nadzieję, że domki w ośrodku u miłej Pani Wioli w pierwszy weekend czerwca zapełnią się bracią wędkarską, bo Bulba duchem tam będzie na pewno, więc... do zobaczenia!

W ramach uzupełnienia główną nagrodą jest łódka wędkarska Texas 270. Pozostali szczęściarze wyjadą z markowym sprzętem wędkarskim, talonami zniżkowymi na zakup łódek w firmie Darek CO w Augustowie oraz okazjonalnymi pamiątkami. Po trudach łowienia będzie można obejrzeć w stołówce ośrodka Królowa Woda wystawę grafik Janusza, a Ci, których prace Bulby zachwycą mogą stać się ich właścicielami po ekscytującej licytacji.

Pozdrawiam i zapraszam
Wojtek Kirejczyk „kirej”

Zawody spinningowe DRAPIEŻNIK 2010 im Janusza Niczyporowicza

Zawody odbędą się na jeziorze Sajno k/Augustowa w województwie podlaskim w dniach 4-6 czerwca 2010. Impreza ma charakter otwarty.

Zakwaterowanie uczestników w ośrodku Królowa Woda, tuż nad brzegiem malowniczego jeziora Sajno.
Zawodnicy, którzy zgłoszą chęć uczestniczenia bez noclegów, wyżywienia i łodzi wpłacają wpisowe 160 zł.
Konto: Stowarzyszenie Dorzecze:
Bank Millenium S.A. Nr 03 1160 2202 0000 0001 0598 0719

Zawodnicy w ramach wpisowego mają zagwarantowaną, licencję, upominki, śniadanie przed oraz udział w bankiecie po zakończeniu zawodów. Organizatorzy stowarzyszenie Dorzecze jednocześnie informują iż Zawody Wędkarskie "Drapieżnik" im. Janusza Niczyporowicza jest imprezą non profit a cały dochód przeznaczony będzie na ufundowanie pamiątkowego nagrobka Janusza Niczyporowicza.

Kwestie zakwaterowania, wyżywienia i dzierżawy łodzi należy uzgadniać z gospodarzami ośrodka e-mail: krolowawoda@gmail.com oraz 507 652 012 / 087 644 54 85. Kontakt z organizatorem 606 21 77 70 Andrzej Fiedoruk lub a.fiedoruk@tlen.pl

Ceny wyżywienia zakwaterowania i wypożyczenia łódki kształtują się następująco:
- Nocleg – osobo –doba 26 zł, w domku z łazienką 35zł
- Wyżywienie : śniadanie-14 zł, obiad-16 zł
- Wypożyczenie łodzi 20 zł

Odprawa sędziowska, zapoznanie z regulaminem odbędzie się 4 –tego czerwca o godz.21.

Zawodnicy, którzy będą startować na własnej łodzi, winni to bezwzględnie zaznaczyć w zgłoszeniu – wpłacają po 160 PLN od osoby. Wędkarze dobierają się w pary dowolnie.

Termin zgłoszeń oraz wpłat mija 23 maja 2010 r. Ilość łodzi w ośrodku jest ograniczona! Zawodnicy, którzy zechcą wcześniej przyjechać szczegóły ustalają we własnym zakresie z kierownictwem ośrodka Królowa Woda.

[align=center][/align]

PROGRAM ZAWODÓW

Dojazd od strony W-wy i Białegostoku: Augustów, przy wjeździe na rondzie w prawo i prosto, kierować się na Lipsk w/g drogowskazów, przy szosie znajdują się tablice: Jez. Sajno i Ośrodek Królowa Woda

Piątek 4 czerwca – przyjazd zawodników i zakwaterowanie, kolacja
21. 00 - odprawa i losowanie łodzi

Sobota 5 czerwca
4.45 - pobudka
5 – 5.45 - śniadanie
6.00 - uroczysty apel i rozpoczęcie zawodów
12.00 – zakończenie I etapu, spłynięcie zawodników

Od 12.00 do 14.00 ważenie ryb, w tym czasie kuchnia wydaje obiady

14.00 – rozpoczęcie II etapu zawodów
19.00 – spłynięcie zawodników i zakończenie zawodów
19.15 – 20.00 - ważenie ryb złowionych w II etapie
Od 19.15 – małe co nieco nad jeziorem
20.30 - ogłoszenie wyników, wręczenie pucharów, dyplomów, medali i nagród, losowanie atrakcji
21.30 – nocny bankiet do ostatniego żywego wędkarza oraz aukcja grafik Janusza Niczyporowicza

REGULAMIN

1. Wolno łowić w dryfie lub z łodzi zakotwiczonej. Zabrania się połowów z brzegu i na trolling.
2. Dopuszcza się używanie echosondy i silnika elektrycznego. Używanie silnika spalinowego dopuszczalne jest wyłącznie w dniu zawodów.
3. Zawodnicy otrzymają numer startowy, które należy wpisać do karty zawodnika; będzie nim numer z listy alfabetycznej „Drapieżnika 2010”. Ułatwi to odnalezienie zawodnika na liście sędziowskiej.
4. Zawody trwają jedenaście godzin z przerwą na obiad, wliczając w to czas na dopłynięcie i spłynięcie. Wolno łowić: szczupaki, okonie, sandacze, wzdręgi. Wymiar ochronny szczupaka 45 cm, sandacza 45 cm, okonia 15 cm, wzdręgi 15 cm. Obowiązuje limit dzienny szczupaka i sandacza do 6 sztuk łącznie lub 3 sztuki jednego gatunku, pozostałe gatunki nie są objęte limitem. Zawodnik po złowieniu kompletu szczupaków lub sandaczy, ewentualnie kompletu łącznie składającego się z tych ryb, może łowić wyłącznie inne gatunki. Niedopuszczalne jest doławianie i podmienianie na większe złowionych szczupaków lub sandaczy.
5. Zawody rozgrywane są w kategorii otwartej. Najwyżej punktowane, kolejne miejsca, premiowane będą pucharami i medalami. Główną Nagrodą Zawodów Drapieżnik 2010 będzie łódź wędkarska Texas. Oprócz nagrodzonych zawodników, pozostali wezmą udział w losowaniu nagród ufundowanych przez sponsorów.
6. O zwycięstwie w każdej kategorii decyduje ogólny ciężar złowionych ryb.
7. Dozwolone jest łowienie wyłącznie na sztuczne przynęty.
8. Zawodnik zobowiązany jest dostarczyć do sędziego w miarę możliwości żywą lub świeżą rybę.
9. Do wagi przyjmowane są tylko ryby żywe, poza okresem ochronnym oraz wymiarowe według RAPR. Złowione ryby można przechowywać w siatce. Niedopuszczalne jest dostarczenie do sędziego ryb przechowywanych w reklamówkach lub bezpośrednio w łodzi, a także wykazujących oznaki złowienia w innym czasie niż zawody.
10. Jeśli złowiona niewymiarowa ryba nie rokuje szans przeżycia, należy okazać ją sędziemu, lecz nie będzie brana pod uwagę w tak zwanej ogólnej wadze.
11. Zawodnik może zostać zdyskwalifikowany za: dostarczenie do komisji sędziowskiej niewymiarowej ryby, ewidentnie śniętej tj. takiej, której stan wskazuje na jej pozyskanie przed zawodami, a więc o różowych, zaśluzowanych lub białych skrzelach, mętnych oczach, łowienie po czasie, doławianie ryb po złowieniu kompletu, podpływanie do innych łodzi bliżej niż 30 metrów bez zgody załogi, nieuzasadnione opuszczenie miejsca zawodów, wpływanie w szuwary, w kanały i w rzeki, łowienie na obszarze innym niż jezioro Sajno, to znaczy na jeziorze Sajenek i Staw Sajenek.
12. Każdy zawodnik ma prawo i obowiązek zgłosić sędziemu, także podczas trwania zawodów, wszelkie nieprawidłowości i wątpliwości, co do etycznego zachowania innych zawodników.
13. Numery alarmowe należy wpisać na odwrotnej stronie karty startowej: 606 381442 i 602 326968.

Organizatorzy
logo_internetowe1.jpg
plakatmaly1.jpg
26681 wyświetleń 24 odpowiedzi

Odpowiedzi

24 odpowiedzi · 26,681 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
K1
28.04.2010 09:35 · Odpowiedź #8374
Dzięki Tomku za szybkość
myślę, że możemy tu stworzyć listę chętnych, to mocno ułatwi nam robotę. Można tez pisać na kirej2@wp.pl
więc przyjaciele Drakersi do boju
pozdrawiam kirej
bysior
28.04.2010 09:37 · Odpowiedź #8375
Od siebie dodam, że informacje będą uaktualniane w tym wątku oraz w okolicach 15 maja na stronie zawodów Drapieżnik - adres zostanie podany w maju.
KN
28.04.2010 11:15 · Odpowiedź #8376
Aj em obecny, z Bożeńcią i z Koksem (psem oczywiście nie z traffffką!) Do zobaczyska nad Sajnem.
bysior
28.04.2010 11:23 · Odpowiedź #8377
Ja oczywiście również.
K1
28.04.2010 12:09 · Odpowiedź #8378
Aby zawody promowały styl rodzinny, osoby towarzyszące, które na brzegu będą oczekiwały na swych bohaterów wędkarzy (rki) i Koks bankiet gratis.
MO
28.04.2010 13:40 · Odpowiedź #8380
ja też postaram się być. :)
BI
28.04.2010 14:35 · Odpowiedź #8381
My oczywiście też się meldujemy.
TK
@turkućpodjadek (edytowany 16 lat temu)
28.04.2010 15:44 · Odpowiedź #8384
Ehh nad Sajno jeżdżę od ponad 15 lat. Co do Ośrodka Królowej Woda - oficjalna strona: http://www.krolowa-woda.augustow.pl/

Uwaga! tylko kilka domków ma wc i prysznic. Jest budynek z natryskami, umywalkami i wc ogólnodostępny.

IMG_0059.JPG
IMG_0068.JPG
IMG_0083.JPG
IMG_0087.JPG
IMG_0013.JPG
KZ
28.04.2010 18:40 · Odpowiedź #8387
Nawet wypadek mi nie przeszkodził w dotaciu na Drapieżnika(dotarłem wraz z Bodziem PKS-em).Ale tym razem dam odpowiedż jak już będę pewny przyjazdu.:luzik:
B7
01.05.2010 18:14 · Odpowiedź #8443

Nawet wypadek mi nie przeszkodził w dotaciu na Drapieżnika(dotarłem wraz z Bodziem PKS-em).Ale tym razem dam odpowiedż jak już będę pewny przyjazdu.:luzik:
Chętnie znowu Ci potowarzyszę ,jakby co 🤔 🥺
W7
28.04.2010 20:07 · Odpowiedź #8389
No ja w tym czasie będę się pakował już na mazurski/wędkarski urlop, który dni kilka później rozpocznę 🎉🎉🎉

Ale trzymam kciuki za tych Drakersów, którzy godnie reprezentować nas będą 👏
bysior
28.04.2010 20:32 · Odpowiedź #8391
Kaz musisz być. Bez dwóch zdań!! @Turkuć - jeśli jeździsz nad Sajno to przyjedź do nas! :) Jasiek zawsze się cieszył z nowym mordek... :)
TK
29.04.2010 18:14 · Odpowiedź #8421

Kaz musisz być. Bez dwóch zdań!! @Turkuć - jeśli jeździsz nad Sajno to przyjedź do nas! :) Jasiek zawsze się cieszył z nowym mordek... :)

Nie ma sprzętu do łowienia z łodzi i w tym roku nie planuję zakupu.
Miejsce bardzo ładne bez względu na rezultaty...

Pozdrawiam
BK
28.04.2010 20:36 · Odpowiedź #8392
Ja niestety odpadam inne zobowiązania w te dni
K1
28.04.2010 21:12 · Odpowiedź #8394
Ośrodek Królowa Woda przeszedł przed tym sezonem drobny lifting.
Przybyło więcej łazienek w domkach, stołówka po remoncie. Byłem tam na rekonesansie w połowie kwietnia. Tylko pomost czeka na naprawę, ale Wiola zapewniała mnie, że do czerwca zdąży. W roku ubiegłym była znakomita reprezentacja Drakersów i myślę, że warunki ich nie odstraszyły. Najważniejsza jest wszak atmosferka, a w tym roku i cel.
W tajemnicy powiem, że szykowane są niespodzianki dla uczestników, ale o tym ....później.
Kaziu, Kaziu, Kaziu.....musisz.
KN
29.04.2010 06:08 · Odpowiedź #8395
Ku pamięci poprzednich lat.

Drapieżnik 2003
http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2304

Drapieżnik 2004
http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2297

Drapieżnik 2005
http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=933

Drapieżnik 2005 cz.II
http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=934

Drapieżnik 2006 rekonesans
http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1533

Drapieżnik 2006
http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1553

Drapieżnik 2007
http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2207

Zawsze był radosny [640x480].jpg
bysior
29.04.2010 07:59 · Odpowiedź #8396
Brakujące relacje mam ja - z dwóch poprzednich lat - wszystkie zebrane do kupy zawisną na stronce w maju! I oczywiście zdjęcia. Kryskoniczku - fotka zrobiona 2007 rok nad Bugiem na Nocy Traperów! :P
SA
30.04.2010 10:07 · Odpowiedź #8434

Brakujące relacje mam ja - z dwóch poprzednich lat

Brałem udział w pierwszym albo drugim "Drapieżniku" w każdym razie na jeziorze Pomorze.W tym roku weekend bożocielny nad jeziorem Kośno
bo teściowi obiecałem wyjazd.W okresie "Nocy Traperów" pewnie będę wracał z fiordów albo tuż przed więc też nie pojadę.
Na razie jak mi się uda to mam w planie Bug graniczny i starorzecza a akurat co forum WŚ tam robi i może mi się uda wybrać.
MO
29.04.2010 08:20 · Odpowiedź #8397
eh te spojrzenie:D:D:D
KN
29.04.2010 11:31 · Odpowiedź #8408
Bysiorku! To nie chodziło o miejsce ino o uwiecznienie tych przesympatycznych mordek! Już to się nie wróci, pozostaną tylko wspomnienia.

Schowek01.. [640x480].jpg
KN
17.05.2010 16:31 · Odpowiedź #8675
Bodzio! Chętnie to ja Was znów uściskam!
TK
06.08.2010 15:21 · Odpowiedź #9686
hmmm...
doczekam się relacji czy nikt nie był? 🤔
TK
18.03.2011 19:02 · Odpowiedź #15070
Nie wiem czy to ten wątek, ale łazienka już jest w większości domków :)

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.