Od Drwęckich trociarzy podchwyciłem natomiast patent dodawania jeszcze jednego kółka łącznikowego przy zbrojeniu błystek wahadłowych. Dwa kółka w połączeniu kotwicy z błystką minimalizują powstanie dźwigni, która wyrywa rybie kotwicę z pyska ,jeżeli po braniu zacznie kręcić młynki.Mniej ryb spada w czasie holu.
Ekspedycja: Zimowa Troć 2010
Wędkarstwo – ogólnie
Od Drwęckich trociarzy podchwyciłem natomiast patent dodawania jeszcze jednego kółka łącznikowego przy zbrojeniu błystek wahadłowych. Dwa kółka w połączeniu kotwicy z błystką minimalizują powstanie dźwigni, która wyrywa rybie kotwicę z pyska ,jeżeli po braniu zacznie kręcić młynki.Mniej ryb spada w czasie holu.
@rapa tak na szybko kilak sprawdzonych przynęt. Stare zdjęcie do artykułu o Drwęcy z tego roku.
Inna sprawa że przy moim szczęściu to takie same szanse na złowienie troci mam w Wiśle w Warszawie więc jechać w tłumy?W Warszawie na Wiśle wtedy nikogo nie będzie.
Będzie konto wpłacam kaskę.
Prośba o wpłacanie kasy, chciałbym w tym tygodniu przelać zaliczkę.
Poproszę o miejsce noclegowe przy oknie😏
Najlepiej dla niepalących😄
I jeszcze pytanko: licencje to już na miejscu zdobędziemy?
Co do licencji, to pewnie każdy we własnym zakresie strzeli przelew na konto zarządcy wody. Z tym, że narazie musimy się wstrzymać z tym, gdyż nie jest jeszcze jasna sprawa gospodarza i opłat obowiązujących za wędkowanie od stycznia na Drwęcy.
Jak pisałem wcześniej, obecnie Drwęca została zabrana dotychczasowemu zarządcy czyli PZW Toruń i obecnie należy do RZGZW Gdańsk.
W związku z tym rozważam opcje :
1) Tylko sobota i po ognisku wracam
2) Nocuję i wracam rano
3) Negocjuję i zabieram żonę ( proponując jej niedzielne zwiedzanie Toruńskiej starówki, planetarium i takich tam, ewentualnie zamku w Golubiu- Dobrzyniu.)
do środy dam znać Kaczy jak to rozegram
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.