Ekspedycja: Zimowa Troć 2010
Wędkarstwo – ogólnie
Dołóż do tego jeszcze kilka woblerków i będziesz w pełni gotowy do ataku:)
zakupiłeś wahadełka Stefana Przychoćki, znanego Kołobrzeskiego trociarza. Cieszą się dużą popularnością również nad Drwęcą. Obyś potwierdził ich skuteczność... tego Ci życzę.
@Wozik77 zrobione.
"§9. 1. Wprowadza się następujące wysokości opłat i zasady dokonywania opłat:
Okres korzystania
1-dniowa
3-dniowa
7-dniowa
14-dniowa
30-dniowa
roczna
opłata zwykła
10 zł
25 zł
35 zł
50 zł
90 zł
200 zł
opłata ulgowa
5 zł
12 zł
18 zł
25 zł
45 zł
100 zł
opłata specjalna
25 zł
70 zł
120 zł
160 zł
300 zł
500 zł
2. W obwodach wymienionych w § 1 pkt 1-12 nie przewiduje się sprzedaży zezwoleń 30 – dniowych i na cały sezon.
3. Opłaty za amatorski połów ryb w obwodach rybackich nieposiadających użytkowników dokonuje się na druku przelewu w banku bądź na poczcie na podany niżej adres i nr konta:
Regionalny Zarząd Gospodarki Wodnej w Gdańsku
ul Fr. Rogaczewskiego 9/19
80-804 Gdańsk
nr konta: 42 1010 1140 0068 2622 3100 0000 (NBP O/O Gdańsk)
z określeniem w tytule przelewu, jakiego obwodu rybackiego dotyczy amatorski połów oraz z określeniem okresu korzystania z zezwolenia.
Jako identyfikacja obwodu rybackiego może zostać użyta jego pełna nazwa lub numer czy pozycja z Rozporządzenia nr 5/2004 Dyrektora Regionalnego Zarządu Gospodarki Wodnej w Gdańsku z dnia 15 kwietnia 2004 r. w sprawie zmiany rozporządzenia nr 1/2003 Dyrektora Regionalnego Zarządu Gospodarki Wodnej w Gdańsku z dnia 5 listopada 2003 r. w sprawie ustanowienia obwodów rybackich.
4. Jeśli przelew jest wykonywany drogą elektroniczną na potwierdzeniu dokonania przelewu – duplikacie dokonania przelewu – konieczny jest czytelny podpis dokonującego przelew wraz z adnotacją „potwierdzam dokonanie przelewu”. Potwierdzenie elektroniczne winno posiadać dane je identyfikujące, w tym numer konta nadawcy i odbiorcy, datę dokonania przelewu oraz numer referencyjny wykonanego przelewu."
Cyt. Zarządzenie nr 44/2009 Dyrektora RZGW w Gdańsku z dnia 7 sierpnia 2009 r.
Jak bardzo zaczepowy jest odcinek na ktorym przyjdzie nam lowic? Jakiej grubosci zylki/plecionki stosujesz i ile przynet tracisz w ciagu dnia?
Wodery, spodniobuty, neopreny czy kalosze? Wiem ze to zalezy min. od pogody ale jakie obuwie najlepiej sie sprawdza nad Drweca?
Ja, jeśli nie ma mrozu stosuję plecionkę o mocy 20LBS, a jeśli jest poniżej zera C, żyłkę 0,30mm, ale spokojnie można użyć 0,35mm jeśli boimy się o zbytnie uszczuplenie naszego arsenału wabików.
Co do obuwia, ja uważam, że przede wszystkim powinno być ciepłe i niezbyt ciężkie ze względu na to, że jednak będziemy łowić cały dzień stojąc oraz sporo przemieszczając się.
Osobiście na takie okazje zakładam piankowe kalosze firmy Lemigo( http://www.kalosze.com/p66,kalosze-ultra-lekkie-lemigo-meskie.html ), które są wyjątkowo ciepłe i lekkie, ale nad wodą często spotyka się ludzi w zwykłych gumofilcach(kaloszki z futerkiem;) )i też nie narzekają.
Widzialem kilka filmow z trociowania w polskich rzekach o i przy wysokim stanie wody na Pomorzu sporo gosci lowi w neoprenach bo rzeki potrafioa byc rozlane. Dobrze ze nad Drweca sa zbedne bio raz ze nie mam a dwa nakladanie/zdejmowanie neoprenow w warunkach zimowych to jednak jest mordega.
Mam podobne Lemigo i tez uwazam je za najwygodniejsze obuwie. Sa bardzo cieple i lekkie.
Dzieki za rady
Obyśmy chociaż jedną tą trotkę złowili ;P
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.