Pięć dyszek pękło? :)
Muchowe łowy 2020
Wędkarstwo Muchowe
Nawigacja
Październik też dobry na klenie. Udało się złowić około 15 kleni.11 z nich przekroczyło 40cm, były 3 szt po 47cm.
Teraz to żeś dowalił do pieca... :brawo: Chyba jutro wyskoczę z ultralajtem u siebie :)
Po długiej przerwie udało się wreszcie pojechać na ryby i zakończyć sezon z przytupem.
Ta druga szczupaczyca niesamowita, ile miała? Strzelam 98 :) Ciekawe jak wyglądał branie i hol :) Gratulacje Dareczku, piękne rybska na zakończenie tego sezonu 👏 👏 👏
Ryby odpowiednio 90 i 98cm.Większa siadła miękko a mniejsza tak normalnie. Zdecydowane branie,zacięcie linką i odjazd :) Łowiłem wędką w 10 klasie więc mogłem sobie pozwolić na zdecydowany hol,chociaż jak pokazały się przy powierzchni to emocje były konkretne :) Była jeszcze jedna torpeda na wędce ale wygrała. Mniejszy szczupak miał w przełyku kotwicę od dozbrojki i wiszącą na stalce gumę około 25cm długości. Mimo tego zeżarł moją muchę. Szybko udało się pozbawić go kotwicy i odpłynął bez problemu.
Darek - komu jak komu , ale Tobie za to co robisz dla rodzimej Przyrody poprotu się należało - ogromne gratulacje bo jedna taka ryba to juz emocje, druga to już poza wyobraźnią, a jak piszesz i trzecia to już przedswiąteczny cud. Naprwade szczere gratulację!!!
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.