a wszystko sie opiera na tej cholernej kasie i pierdo...niku w naszym kraju...
Opłaty 2012
Wędkarstwo – ogólnie
Marcist no to nie mam już pomysłu :( Jedynie ciąc koszty czyli jak sie uda to 90zl za pilicę i radomską wisłę a w Twoim przypadku jakaś opłata na nizinne lubelskie...pewnie pelna składka niestety...
zgodzę się z tobą kasa kasa i jeszcze raz kasa :zly:
opłacił bym pełne składki w Mazowieckim i Lubelskim i pozamiatane 👍
ale nie :zly: nie można ☝️
Coś w tym jest na pewno. Ale od przybytku... :)
Pozdrawiam.
Właśnie boli jak widać :dokuczacz: Zasilcie kasę BP, będą zarybiać śniętym okoniem i jaziem w ilościach pół wiaderka/15 ha, będą jeździć ryby z przerębli wybierać, robić imprezy za składki i... co dusza zapragnie 😄
Pozdrawiam
Salmo
hahahahaa no dlatego karty wracają :)
ja w mijającym sezonie mam opłatę podstawową i okręgową na mazowieckie i te same na skierniewickie 😏 i to daje możliwość korzystania z wód dla tych okręgów wraz z okręgami z ich porozumień.
Marcist, jak nie można ... 🤔
ja w mijającym sezonie mam opłatę podstawową i okręgową na mazowieckie i te same na skierniewickie 😏 i to daje możliwość korzystania z wód dla tych okręgów wraz z okręgami z ich porozumień.
no to co okręg to obyczaj :P
mi w tym roku w mazowieckim pani powiedziała że jeżeli główną składkę opłacę w Lubelskim a w Mazowieckim tylko opłacę podstawową na wody nizinne to i tak nie mogę korzystać z porozumień Mazowieckiego więc Ciechanów odpada i Siedlce jeszcze muszę 50% dopłacić
ja już sam nie wiem :bezradny:
jak by mazowieckie było mazowieckim to by też rozwiązało sytuację :P
Marcist, jak nie można ... 🤔
no to co okręg to obyczaj :P
mi w tym roku w mazowieckim pani powiedziała że jeżeli główną składkę opłacę w Lubelskim a w Mazowieckim tylko opłacę podstawową na wody nizinne to i tak nie mogę korzystać z porozumień Mazowieckiego więc Ciechanów odpada i Siedlce jeszcze muszę 50% dopłacić
ja już sam nie wiem :bezradny:
jak by mazowieckie było mazowieckim to by też rozwiązało sytuację :P
Witam
O przynależności do danego Okręgu decyduje składka członkowska wniesiona w kole, które jest jednostką terenową tegoż Okręgu. Porozumienia, które zawarł okręg dotyczą tylko członków tego okręgu.
PS. opłacajmy składki tam, gdzie możliwie największy ich udział wraca do wody pod postacią ochrony i adekwatnych do potrzeb zarybień.
szkoda nerwów...
Raczej się tym przejomował nie będę tak jak i działacze się nie przejmują ogółem wędkarzy i uprawiają swoje prywatne wojenki co skutkuje brakiem porozumień sąsiadujących ze sobą okręgów :zly:
Więc mimo, że opłaciłeś w dwóch okręgach składki to tak jakbyś nie opłacił wcale i jest za to Sąd Koleżenski😎
Powołajmy sąd na Shrapie i zróbmy rozprawę-niech za to odpowie 😜
3 sędziów,12 przysięgłych,prokurator,adwokat,stenotypistka i woźny sądowy będą potrzebni. Zgłoszenia do admina.
Więc mimo, że opłaciłeś w dwóch okręgach składki to tak jakbyś nie opłacił wcale i jest za to Sąd Koleżenski😎
Powołajmy sąd na Shrapie i zróbmy rozprawę-niech za to odpowie 😜
3 sędziów,12 przysięgłych,prokurator,adwokat,stenotypistka i woźny sądowy będą potrzebni. Zgłoszenia do admina.
Biorę fuchę woźnego, myślę że ma najwięcej czasu na ryby 😄😄😄😄 😜😜😜😜
Ja jestem leniwy, nie lubię i nie muszę daleko jeździć i wierzę, że jak się trzymam 1-2 łowisk na stałe to je lepiej znam i mogę łowić skuteczniej. Jak czytam co opisujecie, to naprawdę nie zazdroszczę wędkarzom lubiącym łowić w różnych rejonach :(
Domin a Ty wiesz, że ze statutu PZW, który obowiązuje wszystkie okręgi i nasz wszystkich i dla wszystkich jest taki sam w rozdziale III § 14 w punkcie 6 jest napisane, że możesz tylko do jednego koła należeć? 😜 Więc mimo, że opłaciłeś w dwóch okręgach składki to tak jakbyś nie opłacił wcale i jest za to Sąd Koleżenski😎
O ja, ale Ci pojechał :dokuczacz:, teraz będzie że żeś kłusownik i cholera wie co jeszcze, że o sumie znów temat wróci to już nie będę wspominał 😂.
Gadam właśnie z "oblatanym" w temacie i potwierdza że chyba tak faktycznie jest choć i w 100% potwierdzić nie może, lecz jest regulamin.
a swoją drogą teraz mnie zastanowilo to...jak ten z radomskiego pzw mógł powiedzieć,że żeby lowić na pilicy i radomskiej wisle to musze pelną składkę zapłacić 150zł... skoro nie można należeć do 2 okręgów to powinienem tylko składkę okręgową zapłacić bez członkowskiej czyli ok 90zł :) nastepna kwestia do rozwiązania.
to samo w lubelskim jak płaciłem pełną składkę górską. powinienem tylko składkę okręgową górską zapłacić bez członkowskiej:P
i zamiast zasilać jego kasy, zrobię dokładnie tak jak to napisał WOZIK - :papa: okręg mazowiecki i witaj Radku w okręgu ciechanowskim 🎉
a nad Bzurę jak będę chciał pojechać to się wykupi jednodniowe zezwolenie ;P
bo o Pilicy to już mogę zapomnieć :bezradny:
i ja już decyzję podjąłem :D- tylko szkoda że tak późno :zalamka:
😄 😄 😄
No ale Ci co nie próbują to tej radochy nie doświadczą 😜😜😜
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.