Opłaty za 2014 (zbiórka)

Opłaty za 2014 (zbiórka)

Forum Wędkarskie · Sezon wędkarski 2013

Opłaty za 2014 (zbiórka)

Sezon wędkarski 2013

← Poprzednia
Strona 1 z 2
HE
@hlehle Archiwum Zamknięty
26.11.2013 14:57
Wiem, że to niewłaściwy dział, ale ten czyta większość ;)
Wiem, że @Bysior nie będzie miał nic przeciwko, a wręcz przeciwnie.

W 2014 roku OM będzie miał porozumienie tylko z Okręgiem Ciechanowskim. Pomysł jest taki żeby opłacić tam gdzie ludzie starają się robić coś sensownego, a nie tylko przejadają nasze pieniądze - czyli w OC.
Wiem, że wiele osób chciałoby opłacić w Okręgu Ciechanowskim, ale jest problem logistyczny.
Można go rozwiązać na 3 sposoby:
1. Każdy zrobi przelew na konto ciechanowskiego i umówi się indywidualnie na wysyłkę.
2. Zrobimy zrzutę, sporządzimy listę i wpłacimy kasę jednorazowo. Znaczki zostaną wysłane zbiorczo i je rozdzielimy.
3. Ustalimy datę, czas i miejsce spotkania z wysłannikiem koła z Ciechanowa, który przyjedzie ze znaczkami i zbierze opłaty.

Co Wy na to?
57397 wyświetleń 65 odpowiedzi

Odpowiedzi

65 odpowiedzi · 57,397 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
NU
26.11.2013 15:23 · Odpowiedź #51165
Dla tych, którzy często łowią na Wkrze (lub innych wodach OC), jest to dobre rozwiązanie, bo przełoży się na poprawienie stanu wody, na której łowią.

Ale dla tych, którzy łowią np. na Wiśle w W-wie nie za bardzo widzę sens - równie dobrze mógłbym opłacić składkę, dajmy na to, w Szczecinie, bo tamten okręg działa prężnie (nie wiem jak działa - chodziło mi tylko o lokalizację). To, że opłacę składki np. w Szczecinie, nic nie da "mojej" wodzie.
Jeśli opłacę składki w OM, nawet jeśli część zostanie zmarnowana, druga część posłuży np. na zarybienia.

Czy może gdzieś gubię się w toku rozumowania?
HE
26.11.2013 15:50 · Odpowiedź #51167

Dla tych, którzy często łowią na Wkrze (lub innych wodach OC), jest to dobre rozwiązanie, bo przełoży się na poprawienie stanu wody, na której łowią.

Ale dla tych, którzy łowią np. na Wiśle w W-wie nie za bardzo widzę sens - równie dobrze mógłbym opłacić składkę, dajmy na to, w Szczecinie, bo tamten okręg działa prężnie (nie wiem jak działa - chodziło mi tylko o lokalizację). To, że opłacę składki np. w Szczecinie, nic nie da "mojej" wodzie.
Jeśli opłacę składki w OM, nawet jeśli część zostanie zmarnowana, druga część posłuży np. na zarybienia.

Czy może gdzieś gubię się w toku rozumowania?

@niszczu gubisz się.
Zarybienia są zadeklarowane w operatach i nie zmienią się bez względu na to ile zapłacisz.
Płacąc tam, gdzie pieniądze są marnowane popierasz tę nieudolną gospodarkę.
BK
26.11.2013 15:28 · Odpowiedź #51166
Ja się piszę na takie rozwiązanie 👍
bysior
26.11.2013 15:52 · Odpowiedź #51168

Wiem, że to niewłaściwy dział, ale ten czyta większość ;)
Wiem, że @Bysior nie będzie miał nic przeciwko, a wręcz przeciwnie.

W 2014 roku OM będzie miał porozumienie tylko z Okręgiem Ciechanowskim. Pomysł jest taki żeby opłacić tam gdzie ludzie starają się robić coś sensownego, a nie tylko przejadają nasze pieniądze - czyli w OC.
Wiem, że wiele osób chciałoby opłacić w Okręgu Ciechanowskim, ale jest problem logistyczny.
Można go rozwiązać na 3 sposoby:
1. Każdy zrobi przelew na konto ciechanowskiego i umówi się indywidualnie na wysyłkę.
2. Zrobimy zrzutę, sporządzimy listę i wpłacimy kasę jednorazowo. Znaczki zostaną wysłane zbiorczo i je rozdzielimy.
3. Ustalimy datę, czas i miejsce spotkania z wysłannikiem koła z Ciechanowa, który przyjedzie ze znaczkami i zbierze opłaty.

Co Wy na to?

Jeśli wpiszecie się do naszego koła to będziecie mogli łowić i w OM i w OC, a to również Narew prawie pod Różan. A tak jak mówiłem, Adam wymiata, i jest sens płacić tam kasę. A jeśli nasze koło Wam nie pasuje to zapiszcie się do innnego, aby w OC :)
SA
26.11.2013 18:50 · Odpowiedź #51173

Jeśli wpiszecie się do naszego koła to będziecie mogli łowić i w OM i w OC, a to również Narew prawie pod Różan. A tak jak mówiłem, Adam wymiata, i jest sens płacić tam kasę. A jeśli nasze koło Wam nie pasuje to zapiszcie się do innnego, aby w OC :)

A dlaczego tylko pod Różan? a co jest dalej?inny okręg? Z tego co pamiętam to do ujścia Szkwy czyli aż za Ostrołękę jest OM. A później woda GRŁomża.
No ta ja jestem w "zimnej dupie" :bezradny:do OC nie pójdę bo ani na Wkrze ani na Narwi nie łowię.
Łowię w weekendy na Bugu białopodlaskim a należę do okręgu siedleckiego. Wygląda na to że porozumień nie będzie więc albo nie będę łowił w weekendy na Bugu ale będę mógł łowić w tygodniu w W-wie albo na odwrót. Oj, zwiększy się ilość łowiących bez zezwoleń,oj zwiększy 🤪

SG
27.11.2013 07:17 · Odpowiedź #51190

A dlaczego tylko pod Różan? a co jest dalej?inny okręg? Z tego co pamiętam to do ujścia Szkwy czyli aż za Ostrołękę jest OM. A później woda GRŁomża.
No ta ja jestem w "zimnej dupie" :bezradny:do OC nie pójdę bo ani na Wkrze ani na Narwi nie łowię.
Łowię w weekendy na Bugu białopodlaskim a należę do okręgu siedleckiego. Wygląda na to że porozumień nie będzie więc albo nie będę łowił w weekendy na Bugu ale będę mógł łowić w tygodniu w W-wie albo na odwrót. Oj, zwiększy się ilość łowiących bez zezwoleń,oj zwiększy 🤪

No dobra podpytam Was, bo przyznam szczerze, że się nie interesowałem dotychczas tematem i nie mam w nim orientacji. Jeśli dopłacę w OC wody górskie to na górskich OM też będę mógł łowić? Bo na nizinnych będę mógł łowić na podstawie porozumienia i to jest dla mnie jasne. Jeśli tak, to też się przeniosę do OC a Pułtusk jest mi po drodze :)
MK
26.11.2013 16:00 · Odpowiedź #51169
Popieram w pełni Daniela.
Pomysł jest naprawdę dobry.
Jeśli zaglądacie nad wody OC, to naprawdę poważnie przemyślcie to co zaproponował hlehle. OM od tego nie zbiednieje, bo jest wielkim okręgiem, a w OC każda złotówka jest wydawana z głową i wiadomo, że pójdzie w wodę czy to w ramach kasy na ochronę, czy to w ramach kasy na zarybienie. Ja w tym widzę SENS.
HP
26.11.2013 17:17 · Odpowiedź #51170
Czi za rok Pzw skończy definitywnie z porozumieniami. I zrobi jeden okręg.... całą Polskę. I skończą sę wymiary górne w Ciechanowskim. PZW Mazowsze nie zbankrutuje.
bysior
26.11.2013 17:32 · Odpowiedź #51171

Czi za rok Pzw skończy definitywnie z porozumieniami. I zrobi jeden okręg.... całą Polskę. I skończą sę wymiary górne w Ciechanowskim. PZW Mazowsze nie zbankrutuje.

To zupełnie inna kwestia... Na razie przed nami 2014...
DP
26.11.2013 19:15 · Odpowiedź #51174
Popieram pomysł Daniela 👍
Warto by coś zrobić... 😜
NU
26.11.2013 19:20 · Odpowiedź #51175
Z całym szacunkiem dla Adama i świetnej roborty, którą robi w OC, dalej nie rozumiem co mój warszawski odcinek Wisły będzie miał z tego, że opłacę składki w OC.

A co z inicjatywą, żeby zbierać się w grupy i uderzać na zgromadzenia do kół starając się forsować jakieś wnioski? Na początku roku było o tym trochę na forum, ale dla mojego koła było już "po zawodach". Teraz jest jeszcze trochę czasu ...
SA
26.11.2013 19:38 · Odpowiedź #51177

Z całym szacunkiem dla Adama i świetnej roborty, którą robi w OC, dalej nie rozumiem co mój warszawski odcinek Wisły będzie miał z tego, że opłacę składki w OC.

Nic, bo i nie o to tutaj chodzi. Twoje pieniądze w OC będą zdecydowanie lepiej wykorzystane niż Twoje pieniądze wpłacone w OM. OC tak czy siak musi zapłacić OM za porozumienie i jak fama głosi w 2014 będzie to jeszcze kwota do przełknięcia ale w 2015 będzie to już kwota dużo wyższa. OM zaszantażował OC i tyle.
żaden ościenny okręg z OM porozumienia nie podpisze bo OM dąży do przejęcia tych okręgów tak jak zrobił z Ostrołeką i Pł-Włocławskim. Jeszcze bym rozumiał gdyby byli dobrym gospodarzem na swoich wodach ale wszyscy wiedzą jak jest i że okręgi właśnie takie jak Ciechanów, Siedlce czy Radom radzą sobie zdecydowanie lepiej. Wychodzi na to że w moim przypadku NIE będę mógł łowić w W-wie na Wiśle do której mam 400 czy 500m :bezradny:, no chyba że pogodzę się z płaceniem mandatów za łowienie bez skłądki okręgowej :bezradny: no, to chyba nie jest taki zły pomysł 🎉 przynajmniej pieniądze z mandatów nie trafią do działaczy z OM 😜

MK
@morouk (edytowany 12 lat temu)
27.11.2013 15:25 · Odpowiedź #51212

Nic, bo i nie o to tutaj chodzi. Twoje pieniądze w OC będą zdecydowanie lepiej wykorzystane niż Twoje pieniądze wpłacone w OM. OC tak czy siak musi zapłacić OM za porozumienie i jak fama głosi w 2014 będzie to jeszcze kwota do przełknięcia ale w 2015 będzie to już kwota dużo wyższa. OM zaszantażował OC i tyle.
żaden ościenny okręg z OM porozumienia nie podpisze bo OM dąży do przejęcia tych okręgów tak jak zrobił z Ostrołeką i Pł-Włocławskim. Jeszcze bym rozumiał gdyby byli dobrym gospodarzem na swoich wodach ale wszyscy wiedzą jak jest i że okręgi właśnie takie jak Ciechanów, Siedlce czy Radom radzą sobie zdecydowanie lepiej. Wychodzi na to że w moim przypadku NIE będę mógł łowić w W-wie na Wiśle do której mam 400 czy 500m :bezradny:, no chyba że pogodzę się z płaceniem mandatów za łowienie bez skłądki okręgowej :bezradny: no, to chyba nie jest taki zły pomysł 🎉 przynajmniej pieniądze z mandatów nie trafią do działaczy z OM 😜

I to jest kolejny, CHOLERNIE WAŻNY argument przemawiający za inicjatywą hlehle. Dla mnie to byłby dramat, gdyby doszło do przejęcia OC przez OM, biorąc pod uwagę jakość działania każdego z tych okręgów. Dlatego nie można na to pozwolić, przede wszystkim ze względu na dobro wód i ich mieszkańców (mowa o OC). Nie można również pozwolić, by tak pozytywne inicjatywy i zmiany jakie zachodzą w OC (nie będzie określeniem na wyrost nazwanie ich postępowymi) mogły być zniweczone celowym działaniem OM (kto zna temat szerzej, wie o czym mowa i jaki jest mechanizm przejmowania przez OM innych okręgów). Gdyby do tego doszło to kurde ... wypisuje się z PZW, zakładam swoje towarzystwo wędkarskie, albo wyprowadzam się stąd tam, gdzie normalnie czyli do Skandynawi.
Bądźmy świadomymi wędkarzami, również wówczas, gdy podejmujemy decyzje o opłaceniu składki.
Kiedyś będzie normalnie, dobijemy do Europy, ale dziś musimy się jeszcze szarpać z reliktem przeszłości jakim jest ZG PZW i jego (bliźniacze pod każdym względem) dziecię - OM.
DP
27.11.2013 23:34 · Odpowiedź #51217

Bysior to w 2015 cała Polska ruszy mordować to co Ciechanów wywalczył. Ja nie jestem przeciwny tej akcji ale pokazuję co może wtedy zrobić ZCpzw. Ja za Danielem po raz kolejny napiszę . Bierzcie udział w zebraniach. I zakładajcie koła.
Zaraz ktoś naplisze że był........raz i dupa. Każdy woli iść na ryby niż na zebranie. Więc najłatwiej tam gdzie już po nas posprzątają a smaczne kęski będą leżały na stole . OM wykarmi się bez was. Będzie miał jedynie mniej roboty.

[quote='niszczu' pid='71665' dateline='1385493647']

I to jest kolejny, CHOLERNIE WAŻNY argument przemawiający za inicjatywą hlehle. Dla mnie to byłby dramat, gdyby doszło do przejęcia OC przez OM, biorąc pod uwagę jakość działania każdego z tych okręgów. Dlatego nie można na to pozwolić, przede wszystkim ze względu na dobro wód i ich mieszkańców (mowa o OC). Nie można również pozwolić, by tak pozytywne inicjatywy i zmiany jakie zachodzą w OC (nie będzie określeniem na wyrost nazwanie ich postępowymi) mogły być zniweczone celowym działaniem OM (kto zna temat szerzej, wie o czym mowa i jaki jest mechanizm przejmowania przez OM innych okręgów). Gdyby do tego doszło to kurde ... wypisuje się z PZW, zakładam swoje towarzystwo wędkarskie, albo wyprowadzam się stąd tam, gdzie normalnie czyli do Skandynawi.
Bądźmy świadomymi wędkarzami, również wówczas, gdy podejmujemy decyzje o opłaceniu składki.
Kiedyś będzie normalnie, dobijemy do Europy, ale dziś musimy się jeszcze szarpać z reliktem przeszłości jakim jest ZG PZW i jego (bliźniacze pod każdym względem) dziecię - OM.
[/quote]
Michał!Nie musisz zakładać towarzystwa!Będziesz mógł się zapisać do tego,które ja założę ;P Byłem pierwszy ;P 😂

Coś dużo czarnowidztwa w tym pożytecznym wątku.Myślę,że do najgorszego nie dojdzie.

W7
26.11.2013 19:50 · Odpowiedź #51178
Rok temu własnie owa logistyka ( i trochę lenistwo) mnie od zmiany koła odwiodła (niestety). Tym razem jednak koniec - tylko dlatego że jest mi wygodniej, nie mam zamiaru płacić dalej do OM i pobożnie liczyć na to, że może kiedyś wymiary górne, że może kiedyś jakieś odcinki No KILL... Może, może, może...

Wolę zapłacić nawet ciut więcej ale widzieć pro-wędkarskie a nie pro-rybackie podejście do tematu.

Tak więc - jeśli jest taka możliwość logistyczna - wchodzę w to! 👏 W innym razie będę się musiał bujnąć do Ciechanowskiego, co i tak niniejszym z radością uczynię 👍
DP
26.11.2013 19:57 · Odpowiedź #51179

Rok temu własnie owa logistyka ( i trochę lenistwo) mnie od zmiany koła odwiodła (niestety). Tym razem jednak koniec - tylko dlatego że jest mi wygodniej, nie mam zamiaru płacić dalej do OM i pobożnie liczyć na to, że może kiedyś wymiary górne, że może kiedyś jakieś odcinki No KILL... Może, może, może...

Wolę zapłacić nawet ciut więcej ale widzieć pro-wędkarskie a nie pro-rybackie podejście do tematu.

Tak więc - jeśli jest taka możliwość logistyczna - wchodzę w to! 👏 W innym razie będę się musiał bujnąć do Ciechanowskiego, co i tak niniejszym z radością uczynię 👍

Elegancko Piotrek 👍
Co do logistyki to możesz na mnie liczyć 😂

RG
26.11.2013 20:01 · Odpowiedź #51180
gdyby nie działalność w SSR pewnie już w tym kończącym się roku bym opłacił w OC
niestety chcąc dalej działać, muszę :dobani: opłacić w betonowym okręgu :krzyk: :wnerw:
MN
26.11.2013 21:19 · Odpowiedź #51185
Popieram Akcję 👍.

Opłacam w OC bo wiem że pieniądze będą wydane tak jak powinny.
SA
27.11.2013 10:10 · Odpowiedź #51197
Opłacam w OC bo wiem że pieniądze będą wydane tak jak powinny.

Jakaś ich część zapewne tak. Znaczna część trafi do OM w ramach zapłaty za porozumienie :bezradny:
takie jest prawo dżungli :dokuczacz: silniejszy zwycięża.
Liczyłem na to że może OC będzie miało porozumienie z OS ale jako że "silniejszy zwycięża" :bezradny: to chyba OC dostał w ramach porozumienia z OM szlaban na porozumienia z innymi okręgami. K.... mać :nerwus:

HP
26.11.2013 22:39 · Odpowiedź #51189
Bysior to w 2015 cała Polska ruszy mordować to co Ciechanów wywalczył. Ja nie jestem przeciwny tej akcji ale pokazuję co może wtedy zrobić ZCpzw. Ja za Danielem po raz kolejny napiszę . Bierzcie udział w zebraniach. I zakładajcie koła.
Zaraz ktoś naplisze że był........raz i dupa. Każdy woli iść na ryby niż na zebranie. Więc najłatwiej tam gdzie już po nas posprzątają a smaczne kęski będą leżały na stole . OM wykarmi się bez was. Będzie miał jedynie mniej roboty.
BK
27.11.2013 07:27 · Odpowiedź #51191
No niestety ale za wody gorskie trzeba płacic w każdym okregu tak jak za troling
SG
27.11.2013 07:56 · Odpowiedź #51192

No niestety ale za wody gorskie trzeba płacic w każdym okregu tak jak za troling

Dziękuję za odpowiedź.

HE
27.11.2013 09:28 · Odpowiedź #51194

@Bizonik nie wprowadzaj w blad :)

Porozumienia na wody gorskie to oddzielny temat i do tej pory oplacajac gorskie w OC mozna bylo lowic na gorskich w OM.
Czy tak bedzie w 2014? Nie wiem, bo ta kwestia chyba nie jest jeszcze ustalona.
bysior
27.11.2013 10:03 · Odpowiedź #51196
Szczerze mówiąc nie wiem jak to się ma z wodami górskimi - trzeba się zapytać. Jak będę wiedział dam znaka :)
HE
@hlehle (edytowany 12 lat temu)
27.11.2013 10:40 · Odpowiedź #51204

Szczerze mówiąc nie wiem jak to się ma z wodami górskimi - trzeba się zapytać. Jak będę wiedział dam znaka :)

Na razie nie wiadomo jak to będzie wyglądać w 2014. Cały czas nie ma oficjalnych ogłoszeń.

bysior
27.11.2013 10:42 · Odpowiedź #51205

Na razie nie wiadomo jak to będzie wyglądać w 2014. Cały czas nie ma oficjalnych ogłoszeń.

Ale być może można się czegoś dowiedzieć u źródeł ;)

SG
@spining (edytowany 12 lat temu)
27.11.2013 12:27 · Odpowiedź #51208

Panowie. Jakby co, czekam na info. Nie ja jeden pewnie...
Zresztą, będę śledził temat w necie na odpowiedniej stronie ;)

PM
27.11.2013 12:36 · Odpowiedź #51209
Jeśli faktycznie OM ma mieć w 2014 roku porozumienie tylko z OC to i ja się wypisuje z tego interesu. Czekam tylko na mapkę porozumień OC, żeby tylko nie było tak jak pisze Sacha z tym "szlabanem"...
HE
27.11.2013 13:12 · Odpowiedź #51210

Jeśli faktycznie OM ma mieć w 2014 roku porozumienie tylko z OC to i ja się wypisuje z tego interesu. Czekam tylko na mapkę porozumień OC, żeby tylko nie było tak jak pisze Sacha z tym "szlabanem"...

Tak niestety będzie - tylko OC + OM.

PM
28.11.2013 09:51 · Odpowiedź #51218

Tak niestety będzie - tylko OC + OM.

Zaajebiście :)
No nie mogę, robią nas w balona jak chcą.
A ty płać frajerze za te wydeptane kilosy nad wodą i jedną złowiona rybę na kilka wypadów...
No ale racjonalna gospodarka rybacka przecież potrzebuje rybaków i ogólnie wszystko wg PZW jest git 👍
GX
28.11.2013 14:50 · Odpowiedź #51219
No to mam nieciekawie. Wisłę będę grał na 100%, ale w sezonie sporo czasu spędzam także na Siedleckim terenie. A taki ładny odcinek Bugu miałem dostępny na tegorocznym porozumieniu... Nóż się w kieszeni otwiera :zly:
WR
28.11.2013 17:22 · Odpowiedź #51223
Hehe Ja mam działkę z 50 m od Liwca... Masakra jakaś!
SA
28.11.2013 19:47 · Odpowiedź #51224

No to dwie pełne opłaty okręgowe do zapłacenia i możesz łowić😜 Mnie bardzie wq...a to że OM narzucił OC szlaban na porozumienia z innymi okręgami :nerwus: bo nie przypuszczam żeby OC z własnej nieprzymuszonej woli nie chciał porozumienia z Siedlcami czy Białymstokiem.

RK
29.11.2013 08:56 · Odpowiedź #51238

No to dwie pełne opłaty okręgowe do zapłacenia i możesz łowić😜 Mnie bardzie wq...a to że OM narzucił OC szlaban na porozumienia z innymi okręgami :nerwus: bo nie przypuszczam żeby OC z własnej nieprzymuszonej woli nie chciał porozumienia z Siedlcami czy Białymstokiem.

Tak to prawda, OM bał się odpływu członków do OC w przypadku zawarcia przez OC innych porozumień więc wprowadził do umowy „stosowną” klauzulę.
WR
28.11.2013 21:30 · Odpowiedź #51233
Mnie zastanawia co ma OC z porozumienia z OM. Bo póki co czytam tu że same minusy. Nie dość że musi płacić OM za porozumienie to jeszcze ma zakaz odnośnie porozumień z innymi okręgami.
Więc co z tego ma, że jednak takie porozumienie zostało podpisane?
SA
28.11.2013 21:36 · Odpowiedź #51234

A np. to że wędkarze z Pułtuska, Różana, Makowa Maz.,Ciechanowa i wszystkich miast i wsi leżących nad Narwią będą mogli łowić w Narwi OM. Bez porozumienia mogliby tylko na Narew popatrzeć :dokuczacz:

RK
29.11.2013 08:49 · Odpowiedź #51237

A np. to że wędkarze z Pułtuska, Różana, Makowa Maz.,Ciechanowa i wszystkich miast i wsi leżących nad Narwią będą mogli łowić w Narwi OM. Bez porozumienia mogliby tylko na Narew popatrzeć :dokuczacz:

Chciałbym w tym miejscu od razu sprostować, koła z Różana i Makowa nie są kołami OC tylko OM. Jeśli chodzi o porozumienie z OM to zostało ono podpisane głównie ze względu na wędkarzy z Pułtuska, którzy są lojalni w stosunku do OC i w tym przypadku ZO Ciechanowskiego zachowuje się tak samo. Przedstawicielom OC zależy na zabezpieczeniu wędkowania dla swoich członków, w miarę możliwości bez ponoszenia przez nich dodatkowych kosztów. Z tego względu OC pomimo olbrzymiej kwoty za porozumienie zdecydował się na zawarcie umowy. Trzeba pamiętać, OM też ma koła nad wodą OC, choćby koło Pomiechówek nad Wkrą.
DP
@DarekP (edytowany 12 lat temu)
28.11.2013 21:37 · Odpowiedź #51235

Mnie zastanawia co ma OC z porozumienia z OM. Bo póki co czytam tu że same minusy. Nie dość że musi płacić OM za porozumienie to jeszcze ma zakaz odnośnie porozumień z innymi okręgami.

Koło Pułtusk w OC jest nad Narwią a ta od kilku lat "należy" do OM :beczy::bezradny:
Gdyby nie to nieszczęsne porozumienie kilkuset wędkarzy nie miało by prawa łowić na swojej wodzie!

WR
29.11.2013 09:20 · Odpowiedź #51239
Przynajmniej OC pokazuje że dba o swoich członków oraz o swą wodę.
Szkoda że OM nie idzie w tym kierunku.

Szkoda że nie ma w OM i OC porozumień gdzie tylko połowę składki w innym okręgu można opłacić.
A w obecnej chwili było by to dobre rozwiązanie dla osób, które teraz muszą wykupić zezwolenia w większej ilości okręgów.
HE
12.12.2013 08:52 · Odpowiedź #51756
Będzie możliwość opłacenia składek w OC już w najbliższą sobotę 14 grudnia podczas spotkania w restauracji Pikanteria.
Więcej informacji tutaj.
W7
12.12.2013 10:00 · Odpowiedź #51757

Będzie możliwość opłacenia składek w OC już w najbliższą sobotę 14 grudnia podczas spotkania w restauracji Pikanteria.
Więcej informacji tutaj.

Daniel - mega super extra wiadomośc jak dla Mnie 🎉🎉🎉🎉 W takim razie biore gotówke i papiery 🎉🎉

DZIĘKI CI DOBRY CZŁOWIEKU ZA ZAJĘCIE SIĘ TYM TEMATEM :kwiatek::kwiatek:
HE
12.12.2013 10:21 · Odpowiedź #51758

Więcej informacji tutaj.

Daniel - mega super extra wiadomośc jak dla Mnie 🎉🎉🎉🎉 W takim razie biore gotówke i papiery 🎉🎉

DZIĘKI CI DOBRY CZŁOWIEKU ZA ZAJĘCIE SIĘ TYM TEMATEM :kwiatek::kwiatek:

Podziekuj @DarekP , bo to on przybedzie ze znaczkami :)
BK
12.12.2013 11:17 · Odpowiedź #51759
To ile kaski potrzeba na opłatę ? Bo mam tydzień urwania d..y w pracy i nie ogarniam :bezradny:
W7
12.12.2013 11:28 · Odpowiedź #51761
W takim razie Tobie Daniel dzieki za inicjatywę :kwiatek: a Darkowi podziękuje osobiscie :kwiatek: za przybycie ze znaczkami 😎

tak sie tylko zastanawiam - jesli zmieniam koło to czy nie powinienem dostac jakiejś nowej legitymacji członkowskiej z nowym kołem itp ? gdzie byłyby wklejane znaczki 🤔🤔 No bo tak to wkleję znaczki w legitymacje koła OM ? 🤔🤔
HE
12.12.2013 11:34 · Odpowiedź #51762

W takim razie Tobie Daniel dzieki za inicjatywę :kwiatek: a Darkowi podziękuje osobiscie :kwiatek: za przybycie ze znaczkami 😎

tak sie tylko zastanawiam - jesli zmieniam koło to czy nie powinienem dostac jakiejś nowej legitymacji członkowskiej z nowym kołem itp ? gdzie byłyby wklejane znaczki 🤔🤔 No bo tak to wkleję znaczki w legitymacje koła OM ? 🤔🤔

Nie zmieniałem nigdy legitymacji, a koło kilka razy.
Nowe wpisy i stempelki otrzymywałem.
W7
12.12.2013 11:47 · Odpowiedź #51765

Nie zmieniałem nigdy legitymacji, a koło kilka razy.
Nowe wpisy i stempelki otrzymywałem.

Oki. Ja raz zmieniałem barwy na nowe koło i dostałem nową leg ale to się chyba wiązało wtedy z brakiem miejsca już na znaczki 🤔
W takim razie ok- rozwiałes moje watpliwości 😎
DP
12.12.2013 12:39 · Odpowiedź #51770

To ile kaski potrzeba na opłatę ? Bo mam tydzień urwania d..y w pracy i nie ogarniam :bezradny:

Tu masz wszystko Marcin:
http://www.pzw.org.pl/18/wiadomosci/87321/63/skladki_okregowe_na_rok_2014
http://www.pzw.org.pl/18/wiadomosci/87322/63/skladki_czlonkowskie_na_2014_rok
http://www.pzw.org.pl/18/wiadomosci/87380/63/skladki_na_lowisko_ochronne_na_zalewie_nowomiejskim_w_2014_roku
http://www.pzw.org.pl/18/wiadomosci/87323/63/skladki_na_jeziorowe_lowiska_ochronne_w_2014_roku

Jeżeli chcesz tylko wody nizinne to płacisz 68(członkowska)+124(okręgowa) = 192

BK
12.12.2013 12:46 · Odpowiedź #51772

Tu masz wszystko Marcin:
http://www.pzw.org.pl/18/wiadomosci/87321/63/skladki_okregowe_na_rok_2014
http://www.pzw.org.pl/18/wiadomosci/87322/63/skladki_czlonkowskie_na_2014_rok
http://www.pzw.org.pl/18/wiadomosci/87380/63/skladki_na_lowisko_ochronne_na_zalewie_nowomiejskim_w_2014_roku
http://www.pzw.org.pl/18/wiadomosci/87323/63/skladki_na_jeziorowe_lowiska_ochronne_w_2014_roku

Jeżeli chcesz tylko wody nizinne to płacisz 68(członkowska)+124(okręgowa) = 192

Dzięki Darku 👍

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.

← Poprzednia
Strona 1 z 2