Krzysiek, Sting 6 czy 9?
Sandacz 2009
Ryby
Nawigacja
KF
@Krzysztof
(edytowany 16 lat temu)
15.07.2009 22:18 · Odpowiedź #3470
Wszystkie brania w nocy mam w tym roku na 9 cm Stinga jeszcze ze starej serii, tej w której nie ma grzechotki, wobler jest w wersji neutralnej (suspending) a kolor GT. Mam też nowe Stingi ale na nie brań nie mam.
Nowe Stingi są czasem bardzo skuteczne, ale zazwyczaj bardziej płoszą niż wabią. Taka przynęta na specjalne okazje :)
Dzisiaj od razu po pracy wybieram się na sandacze na Narew w okolicach Pułtuska, wypad wyczekiwany przez cały pracujący tydzień. Mam w planie obłowić trzy miejscówki. Jedna to typowa kamienista rynna, głęboka na 5 metrów, jako przyłów może się trafić duży sum lub szczupak. Druga to znane na Narwi miejsce, słynące niegdyś z pięknych okazów, teraz co prawda te okazy trafiają się bardziej okazjonalnie - może ta okazja będzie dziś wieczorem 🤔 Trzecia miejscówka to niezbyt głębokie okolice filarów
mostu,
w poprzednim tygodniu trafiłem tam po zmroku jednego króciaka,
potem wygoniła z wody burza. A dziś już z niecierpliwością czekam na tą piękną sandaczową porę...
mostu,
w poprzednim tygodniu trafiłem tam po zmroku jednego króciaka,
potem wygoniła z wody burza. A dziś już z niecierpliwością czekam na tą piękną sandaczową porę...
Dla mnie sezon sandaczowy się właśnie kończy - zmiana pracy ... :(
Pochwalę się więc jak do tej pory rybką sezonu. Była większa na kiju, ale się zmyła ...
Pochwalę się więc jak do tej pory rybką sezonu. Była większa na kiju, ale się zmyła ...
Piękny sandałek. Daniel,praca często wszystko psuje. U mnie też tak jest. Nie ma czasu na rybki tak jak zawsze. Cóż- takie życie.
Oj Bysiorku. Wprost tryskasz chęcią na dzisiejsze połowy i spotkanie z pięknym sandałem. Juz za same chęci należy Ci się choć piękna "trójka" ! Połamania zyczę i trzymam kciuki!
Tylko nie połamania ja mu tak życzyłem i po xeni już jest:bezradny:
Dobrze, dobrze niech jedzie, przestanie nam ryby wyławiać :P :P :P
Moje rybki cały czas w Wisełce pływają, więc szanse cały czas macie. Pozatym kto Ci życiówkę sandacza wystawił? :foch:
SK
31.07.2009 19:28 · Odpowiedź #3748
Bysior super zdjęcia mostu i zachodu słońca musisz koniecznie zrobić te tapety na stronie no i nie połamania kija jak to rapa wspomniał 😄
KF
26.08.2009 23:19 · Odpowiedź #4141
Nocny sandacz z powierzchni 74 cm i jak zwykle nie miał kto mi zrobić zdjęcia.
I sprawdziłem wreszcie nowego Dragona na jakieś konkretniejszej rybce. Jak na razie największy w tym roku, miałem już w tym miejscu baaaardzo dużego sandacza ale wypiął się z woblera.
Początkowo nie za bardzo chciał odpłynąć, ale jak już go miałem zabrać i zacząłem go podnosić to zostałem ochlapany...
Nie wiem co go tak bardzo zmęczyło bo hol był bardzo krótki poniżej minuty, a i na brzegu był krótko, chyba panujące upały powodują, że ryby gorzej znoszą pobyt nawet krótki na brzegu.
I sprawdziłem wreszcie nowego Dragona na jakieś konkretniejszej rybce. Jak na razie największy w tym roku, miałem już w tym miejscu baaaardzo dużego sandacza ale wypiął się z woblera.
Początkowo nie za bardzo chciał odpłynąć, ale jak już go miałem zabrać i zacząłem go podnosić to zostałem ochlapany...
Nie wiem co go tak bardzo zmęczyło bo hol był bardzo krótki poniżej minuty, a i na brzegu był krótko, chyba panujące upały powodują, że ryby gorzej znoszą pobyt nawet krótki na brzegu.
Krzysztofie, śliczny sandacz!👏
Jak widać po tym, że Cię ochlapał, to chyba taki zmęczony nie był.
Udawał?:bezradny:
Tylko martwię się teraz o Bysiora.
Jak On z rana zobaczy takiego sandała to ciśnienie może mu skoczyć niebezpiecznie!😄😄😄
Na szczęście wybiera się dziś na rybki, tylko czy dotrwa do wieczora?
Bysior, trzymaj się!!!👋
Jak widać po tym, że Cię ochlapał, to chyba taki zmęczony nie był.
Udawał?:bezradny:
Tylko martwię się teraz o Bysiora.
Jak On z rana zobaczy takiego sandała to ciśnienie może mu skoczyć niebezpiecznie!😄😄😄
Na szczęście wybiera się dziś na rybki, tylko czy dotrwa do wieczora?
Bysior, trzymaj się!!!👋
Ładny sandałek.
A od czego jest samowyzwalacz w aparacie Panie Krzysztofie??
Poza tym jak się sprawuje rezonansik? jest sens?
A od czego jest samowyzwalacz w aparacie Panie Krzysztofie??
Poza tym jak się sprawuje rezonansik? jest sens?
BI
27.08.2009 16:26 · Odpowiedź #4150
Ładny sandacz, gratulacje.
KF
27.08.2009 16:37 · Odpowiedź #4152
Bawiłem się ostatnio samowyzwalaczem, ale szkoda mi męczyć ryby zbyt długim przetrzymywaniem na brzegu... fotka nie jest w sumie w tym wszystkim najważniejsza, ale o jakimś małym worku karpiowym muszę jednak pomyśleć...
Rezonans to nie jest taki głupi wynalazek, ryby nie zawsze walą tak że wędka wypada z ręki, wg mnie jednak warto, rezonans przydaje się nie tylko przy braniach.
Rezonans to nie jest taki głupi wynalazek, ryby nie zawsze walą tak że wędka wypada z ręki, wg mnie jednak warto, rezonans przydaje się nie tylko przy braniach.
Bawiłem się ostatnio samowyzwalaczem, ale szkoda mi męczyć ryby zbyt długim przetrzymywaniem na brzegu... fotka nie jest w sumie w tym wszystkim najważniejsza, ale o jakimś małym worku karpiowym muszę jednak pomyśleć...
Krzysztof, gratuluję zanderka :) Jeśli chodzi o rezonans...ja w jego MOC nie wierzę - sprawdziłem osobiście na dwóch identycznych kijach - jeden z rezonansem a drugi bez i różnic nie ma wcale Argument ku temu mam bardzo mocny i dużo by tu pisać ale się streszczę - jestem niesłyszący. Osoby niesłyszące rekompensują sobie brak słuchu innymi zmysłami - w tym przypadku m.inn czucia (zmysł jest wyostrzony i jest to proces zupelnie naturalny, np. osoby niewidome mają wyostrzony m.inn dotyk - wiedzę czerpią za pomocą pisma Braille'a i aby móc takie pismo odczytać, trzeba mieć czuły dotyk - ja np. sprawdziłem i miałem trudności w odgadnięciu ile jest kropek (jako przykład)) - np. niesłyszący podczas tańca wchodzą w rytm muzyki właśnie dzięki czuciu wibracji itp To samo jest np. z przejeżdżającym samochodem - nie słyszę ale czuję Przykłady można mnożyć... Jak montowałem swoje kije to również zastanawiałem się nad rezonansem Miałem okazję to sprawdziłem i od razu się zawiodłem
Jak dla mnie jest to niepotrzebne wyrzucanie kasy w błoto :) Nie krytykuję tu nikogo, nie zniechęcam do rezonansu tylko po prostu przedstawiam tu swoje doświadczenia z tym wynalazkiem
KF
29.08.2009 23:32 · Odpowiedź #4181
Masz czułą rękę, ja jestem z tych co łowią na plecionki od kiedy się tylko pojawiły i pamiętam pierwszy raz to był szok, teraz po tylu latach ręka się przyzwyczaiła, zresztą dopłacać to faktycznie może i nie warto, ale jeśli kij jest w tej samej cenie co bez rezonansu to warto, a nowe Dragony z rezonansem są w tej samej cenie co stare...
A jaki masz Krzysiu model Dragona Guide? Wygląda bardzo nowatorsko. Ciekawe jak w ręce leży.
KF
@Krzysztof
(edytowany 16 lat temu)
30.08.2009 23:05 · Odpowiedź #4203
Fanatic 275 cm do 25 gram, ale to baaardzo mooocne 25 gram, spokojnie zastąpi jakieś 30 kila...
kiepsko wyważony leci na "pysk", ale z Daiwą 4000 tego nie czuć...
kiepsko wyważony leci na "pysk", ale z Daiwą 4000 tego nie czuć...
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.