gratki 👏 robisz super fotki sandaczy-pokazane są w całej swej krasie 👍
Sandacz 2009
Ryby
Nawigacja
A mi dzisiaj pierwszy okolowymiarowy sandacz w tym sezonie siadl. przy okoniowaniu. na warminskim akwenie
MO
24.09.2009 05:37 · Odpowiedź #4609
Piękny gratuluję.
Brawo Szalona! 👏 Nie mogę powiedzieć, że Ci nie zadroszczę! Widać już powoli zaczynają żerować i w ciągu dnia... To Zegrze? Widzę dość ciężką główkę więc wnioskuję dość agresywne prowadzenie, twister - więc nie trzeba im machać jeszcze mocno kopytami.... ale ten przypon? No wiesz co, wstydziłabyś się z przeponami na sandacze ;p
Cacy, Monika, cacy! Fajny sandacz, do tego w pełnym słońcu!
A Bysiora to widzę aż z zazdrości skręca, że to nie On złowił pierwszego jesiennego sandacza!:dokuczacz:
Musiał się doczepić do czegoś to doczepił się przyponu!:klotnia:
Wstydź się Bysiorku, wstydź!!!😄😄😄
A Bysiora to widzę aż z zazdrości skręca, że to nie On złowił pierwszego jesiennego sandacza!:dokuczacz:
Musiał się doczepić do czegoś to doczepił się przyponu!:klotnia:
Wstydź się Bysiorku, wstydź!!!😄😄😄
Bysior - tego dnia, do godziny 7:00 też sądziłam,że na sandała nie potrzebuję przyponu... Póżniej usiadł mi nieznanej wielkości szczupak i przeciał grubą plecionkę - chyba do 12 kg, jak żyłeczkę przyponową. Wtedy to zastosowałam o wiele cienszą plecionke z przyponem. Ta główka (15) była najlżejsza tego dnia. Okropnie wiało, fala była wysoka i aby mieć kontakt z przynętą i dnem - przeważnie łowiłam na 20 gram - baaardzo agresywnie:) Oczywiście to ZZ. Pozdrawiam
Czyli trochę błędna ocena wynikająca może ze zbyt małego zdjęcia ;p Fakt, że czasami przyłowem może być szczupaczek.... ale ja na przykład nie lubię zakładać przyponu - według mnie nie potrzebne węzły, krętliki, agrafki... I wydaję mi się, że jednak sandacz lubi bardziej przynęty wiązane bezpośrednio do linki... Ale może to zboczenie moje tylko ;)
Czyli jednak na lekko? :)
Czyli jednak na lekko? :)
Dla mnie 15 i 20 gram to już bardzo cięzko. Wyżej nie łowię. Na szczupaka stosuję główki do 12 g - przeważnie zamykam się w 7,5-10g. Także takie blisko 10-cio godzinne łowienie, to dla mnie i mojej ręki spory wysiłek:)
KF
24.09.2009 08:30 · Odpowiedź #4615
Sandaczowi jest wszystko jedno do czego przywiążesz przynętę, kleniowi i innym rybom zresztą też.
Bolenia bardziej płoszy ślad plecionki na wodzie niż jej grubość czy wolfram.
Sandaczowi jest wszystko jedno do czego przywiążesz przynętę, kleniowi i innym rybom zresztą też.
Z przyponami jest tylko taki myk, że lekka przynęta może gorzej pracować niż na samej żyłce ,czy plecionce. Jednak przy 20 gramach - przynęta pracuje jak chce i tak czy siak wszystko jest bardziej czytelne.
BI
24.09.2009 12:56 · Odpowiedź #4617
Bardzo ładny sandacz , gratulacje.
Moniko bardzo fajny sandaczyk👏.Takie jaśniutkie są najładniejsze, nie wiem dlaczego ale mnie takie srebrzyste kojarzą się ze zdrowiem i dobrą kondycją.Ja wiem że ubarwienie zależy od od dna czy roślinności w jakiej przebywa ryba😎.
Piękna sztuka Moniko brawo!!!👏.Wieści z Domaniowa -też zaczeły brać wampirki!.
BI
24.09.2009 19:13 · Odpowiedź #4625
Kaziu z kim rozmawiałeś o tych sandaczach ??? jeśli można spytać.Bo jutro się wybieram.
Mój sanuś miał farta, bo kolega z łódki miał smaka na mętnookiego:) Tego dnia z ręki drugiego kolegi do wody wróciło 5 dorodnych okoni i sum 115-120cm - chyba mam dobry wpływ na kolegów i przy okazji na stan ichtiofauny;) Pozdrawiam
Szalona graty za rybkę.
A Ty się Bysior nie czepiaj i koniec. :oczko:
A Ty się Bysior nie czepiaj i koniec. :oczko:
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.