SUM 2009

SUM 2009

Forum Wędkarskie · Ryby

SUM 2009

Ryby

Strona 4 z 4
Następna →

Odpowiedzi

71 odpowiedzi · 12,527 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
KY
@kaczy (edytowany 15 lat temu)
04.08.2010 07:42 · Odpowiedź #9668
@maselinho u mnei narazie słabawo, w sumie 2 kontakty: 1 na Zegrzu 50cm przypon i jeszcze 20cm plecionki w szarym śluzie i w poprzedni czwartek na Wiśle branie na woblera, lecz po 2 potężnych targnięciach ryba spadła. Niestety przygotowania do ślubu nie pozwalają być nad wodą tak często i długo jak bym tego chciał.
Co do mięsiarzy to niestety standard i pomimo tego, że każdego napotkanego nad wodą próbuję przekonać, że to bez sensu, a z Wisły ryby to w ogóle są trujące;) to chyba nie mam nadziei, że szybko coś się zmieni w tej materii.
Nadzieją jest jedynie, że większość młodych wędkarzy
KK
04.08.2010 21:14 · Odpowiedź #9677
Proszę mi nie pokazywać takich filmów o sumach :)
bo wyprzedaż zrobie mojego sprzętu i kupię kije na sumy :)

Rewelka, jaki to piękny moment przy zacinaniu suma na gumę.
Te ryby mają siłą, ten moment przy zacinaniu. Trzeba się dobrze zaprzeć.

Salmo super filmy :)

pozdrawiam
KF
04.08.2010 22:44 · Odpowiedź #9678
niestety jętka "dokonuje" już kolejny sezon rzezi sumów na Narwi, do przyjezdnych którzy najpierw wyrąbali z sumów Bug, doszli miejscowi, którzy "pozazdrościli" mięsa... niestety
z ostatnich informacji 2 x 15 kg, 10kg - wszystkie zostały zarżnięte... o takich połowach jak na filmie z Francji to możemy sobie u nas pomarzyć, albo jechać do Francji, niestety u nas jest za dużo amatorów sumiego mięsa, kiedyś te rybki miały większe szanse, bo nie było tak specjalistycznego i dobrego sprzętu i większe najczęściej wygrywały, teraz nie maja szans na 100 funtowych postronkach...

"wiślacy" nie mają się z czego też cieszyć... po Bugu, Narwi przyjdzie kolej na Wisłę, jest w zasięgu działania jętkarzy...

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.

Strona 4 z 4
Następna →