PIĘKNA TA MOJA NAREW !!! 😄😄😄
PIĘKNA TA MOJA NAREW !!! 😄😄😄
Sezon wędkarski 2012
Piękne zdjęcia,ja ze znajomym zawsze zaczynamy nasze wyprawy od mostu w strone Borsuk,znajdę fotki to wstawie z przed kilku laty😄
Piękne zdjęcia,ja ze znajomym zawsze zaczynamy nasze wyprawy od mostu w strone Borsuk,znajdę fotki to wstawie z przed kilku laty😄
Dobre miejsca które co prawda leżą blisko miasta ale są z brzegu ciężko dostępne żeby nie napisać dostępne ale tylko z łódki bo tu gdzie można dojść pieszo to nie każdemu się chce a i sporo miejsc do rzeki odciętych jest starorzeczami.
A okolice przepompowni nazwę moim rajem okonkowym 😎.
Otóż to! A w tym roku zima niestety sprzyja kłusolom. Brak lodu, niska woda, niska temperatura, pusto nad wodą ... :(
OT: Wiadomo, że PSR czy SSR wszystkiego nie wyłapią z prostego powodu braku ludzi czasami, ale nawet na forum mamy teraz klarowny podział do pisania o takich typu rzeczach, np:
http://shrap-drakers.pl/forum/forum-85.html
I nie chodzi o pisania dla pisania, ale np. PSR w Pułtusku ma namiar na to - w wolnym czasie Komendant czy Strażnik może zajrzeć - na przykład gdzie jest zauważona duża częstotliwość łamania przepisów - więc piszmy o tym! Może częściej Romany ze Starachowic będą prezentować się dumnie w mediach!
Nie wiem czy dobrze rozpoznaję bo z brzegu mnie tam jeszcze nie było ale to chyba nie daleko Gnojna?
Jane foty...Bug niesie dużo więcej kry na chwilę obecną tak więc kłusowanie jest nie możliwe lub bardzo utrudnione.
Z ciekawości zadzwonię do Piotrka i się zapytam czy przepływali... bo aż mi się wierzyć trochę nie chce...
Dajcie mi linka, gdzie jest napisane o tym, że z łodek nie wolno łowić bo przyznam się szczerze, że oficjalnie nic nie czytałem tylko wiem to z forum - wtedy zobaczy i zinterpretujemy ten przepis...:)
ł) całkowity zakaz połowu ryb ze środków pływających na wszystkich wodach Okręgu Maz. od 2 stycznia
do 30 kwietnia. JeŜeli pierwszy lub ostatni dzień zakazu przypada w dzień ustawowo wolny od pracy,
okres obowiązywania zakazu ulega skróceniu o ten dzień,
ł) całkowity zakaz połowu ryb ze środków pływających na wszystkich wodach Okręgu Maz. od 2 stycznia
do 30 kwietnia. JeŜeli pierwszy lub ostatni dzień zakazu przypada w dzień ustawowo wolny od pracy,
czyli jasno i wyraźnie niezaleźnie czy z silnikiem czy bez:) Pomimo tego, że ktoś łowi z łodki zakotwiczony to i tak ze środka pływającego bo chyba wszsytko co pływa i jest zarejestrowane jest środkiem pływającym, tak? A jak nie zarejestrowane to dodatkowy pargraf dochodzi, czy się mylę??:P I jeszcze jak zakotwiczony na szlaku wędrownym to kolejny paragraf:P Trzeba się pilnować:P
Sorry, Blacha mnie zagadał... Piotrek był w Wyszkowie dzisiaj i nie pływał, wczoraj miał wolne, Waldek Ciok dzwonił, że ktoś tam łapał... I przy zasobach pieniężnych i terenie, który jest teraz trzech ludzi (!) nikt nie będzie jechał z Wyszkowa do Pułtuska 100 km żeby dać 100 złotych mandatów dziadkowi, który łowi krąpie tam od 50 lat. Bo potem nie będzie kasy na wachę kiedy trzeba będzie jechać na zgłoszenie o kłusownikach. Plotkom nie zawsze trzeba wierzyć, a ciekawe z drugiej strony czy ktoś może to potwierdzić zdjęciem np... czy jest to kolejna wiadomość o 2 metrowym sandaczu....
Dobra bo mi się ciśnienie podniosło... a do TN to niegłupi pomysł, żeby napisać czy zimowisko jest możliwe w przyszłym roku!
[quote='Marcin' pid='44155' dateline='1327006031']
czyli jasno i wyraźnie niezaleźnie czy z silnikiem czy bez:) Pomimo tego, że ktoś łowi z łodki zakotwiczony to i tak ze środka pływającego bo chyba wszsytko co pływa i jest zarejestrowane jest środkiem pływającym, tak? A jak nie zarejestrowane to dodatkowy pargraf dochodzi, czy się mylę??:P I jeszcze jak zakotwiczony na szlaku wędrownym to kolejny paragraf:P Trzeba się pilnować:P
Sorry, Blacha mnie zagadał... Piotrek był w Wyszkowie dzisiaj i nie pływał, wczoraj miał wolne, Waldek Ciok dzwonił, że ktoś tam łapał... I przy zasobach pieniężnych i terenie, który jest teraz trzech ludzi (!) nikt nie będzie jechał z Wyszkowa do Pułtuska 100 km żeby dać 100 złotych mandatów dziadkowi, który łowi krąpie tam od 50 lat. Bo potem nie będzie kasy na wachę kiedy trzeba będzie jechać na zgłoszenie o kłusownikach. Plotkom nie zawsze trzeba wierzyć, a ciekawe z drugiej strony czy ktoś może to potwierdzić zdjęciem np... czy jest to kolejna wiadomość o 2 metrowym sandaczu....
Dobra bo mi się ciśnienie podniosło... a do TN to niegłupi pomysł, żeby napisać czy zimowisko jest możliwe w przyszłym roku!
Dobra napiszę coś innego, każda osoba, która jest świadkiem wykroczenia, bo akurat w tym przypadku to są wykroczenia może wystąpić z wnioskiem do najbliższej jednostki Policji jako zawiadamiająca i świadek popełnienia wykroczenia i złożyc stosowne zawiadomienie oraz ubiegać się o ukaranie w/w osób. Więc Panie i Panowie nie ma co biadolić tylko trzeba działać:P bo gdybać to sobie można do końca świata i o jeden dzień dłużej :P
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.