pawello👏 fajna fota na tej zalanej główce. Ja nie mam farta do takich miejsc duże bolki które mi się udało złowić stały zawsze przy jakimś drzewie zatopionym albo przy głębokiej burcie jakaś rynna coś w tym stylu.Z warkocza nigdy nie udało mi się wyjąć bolka większego jak 65cm tym bardziej gratuluje 70cm to już fajny boleń.[/align]
Wieści znad Wisły 2013
Sezon wędkarski 2013
Nawigacja
pawello👏 fajna fota na tej zalanej główce. Ja nie mam farta do takich miejsc duże bolki które mi się udało złowić stały zawsze przy jakimś drzewie zatopionym albo przy głębokiej burcie jakaś rynna coś w tym stylu.Z warkocza nigdy nie udało mi się wyjąć bolka większego jak 65cm tym bardziej gratuluje 70cm to już fajny boleń.[/align]
To chyba zależy od miejsca, ja z warkoczów za przelanymi główkami mam już kilka siedemdziesiątaków, a ze szczytu następnej w kolejności główki pochodzi mój PB 81 cm z zeszłego roku. Ale to już inna historia, czekam na wrzesień bo wtedy biorą te największe.
Taki mały żarcik na jednej ze stron z mapami.
Wisłę wcięło :beczy: gdzie ja będę pływał w sobotę i niedziele ? :beczy: :beczy: :beczy:
Wodowskaz na Wiśle pokazuje prawie niżówkę, więc trzeba korzystać z okazji.
W sobotę wodowanie i atak na moją ulubioną przykosę a potem w nocy opaska będzie grana.
Wisłę wcięło :beczy: gdzie ja będę pływał w sobotę i niedziele ? :beczy: :beczy: :beczy:
W sobotę wodowanie i atak na moją ulubioną przykosę a potem w nocy opaska będzie grana.
Taki mały żarcik na jednej ze stron z mapami.
Woda ostatnio sporo spadła, ale chyba nikt nie myślał że aż tak bardzo. 😄 O kolejnych bolkach siedemdziesiątakach można zapomnieć😄
@pawello ten Twój kijek to chyba z pracowni :) i to chyba Batsonik :) chyba mam ten sam sprzęcik :) I.M. idealnie wstrzelił się w moje oczekiwania, już 2 lata nim łowię i nie zamienię na żaden inny :)
Ryby piękne - Gratulacje...!!!!
@pawello ten Twój kijek to chyba z pracowni :) i to chyba Batsonik :) chyba mam ten sam sprzęcik :) I.M. idealnie wstrzelił się w moje oczekiwania, już 2 lata nim łowię i nie zamienię na żaden inny :)
Tak to RX8 z FC, świetna wędka tylko czasami przydałoby się na wisełce dodatkowe 10 cm. Wtedy byłaby idealna.
@Krystek - czekam na relację okraszoną fotami bolesławów +70 i jakiegoś wąsa +100 :) Jak zabierasz Huberta to oczywiście zdajesz sobie z tego sprawę kto połowi a kto nie 😜
KF
31.07.2013 17:38 · Odpowiedź #48125
Widzisz Pawello ,można złowić jak się chce ,tylko trzeba czasem pokombinować.
Spławiający się bolek (bijący na powierzchni),to nie jest wyznacznik żerowania boleni,tym bardziej tych konkretnych.Jeżeli zna się miejsce to trzeba je obławiać sukcesywnie ,wiara w to co się robi jest najważniejsza.Jak ta woda na Wiśle jeszcze spadnie to ja zacznę łowić,w końcu.Tylko będzie problem z wyjściem łajbą z portu.Pozdrowienia dla wszystkich co łowią i się nie poddają-najlepszego.
Spławiający się bolek (bijący na powierzchni),to nie jest wyznacznik żerowania boleni,tym bardziej tych konkretnych.Jeżeli zna się miejsce to trzeba je obławiać sukcesywnie ,wiara w to co się robi jest najważniejsza.Jak ta woda na Wiśle jeszcze spadnie to ja zacznę łowić,w końcu.Tylko będzie problem z wyjściem łajbą z portu.Pozdrowienia dla wszystkich co łowią i się nie poddają-najlepszego.
Jak ta woda na Wiśle jeszcze spadnie to ja zacznę łowić, w końcu.Tylko będzie problem z wyjściem łajbą z portu.Pozdrowienia dla wszystkich co łowią i się nie poddają-najlepszego.
Ja mam w okolicy Grochal (14km) slip na Wiśle z betonowy i jest dobry jak wodowskaz wskazuje 160cm poniżej tego progu już piach się pokazuje. W sobotę woduje się na Grochalach i na pewno będę musiał przejść woda około 50metrów żeby odpłynąć. Ale wolę ten dziki slip niż płacić jak za zboże i ciągać ponton pod wysoki slip w Nowym Dworze który jest nierówny.
Kurcze, już dawno nie byłem na rybkach na Wiśle, nadrobię to przez całą sobotę i niedziele 😏
Ja nie wytrzymałem w domu do soboty,i wyskoczyłem wczoraj nad wodę z wieczora. Trafiłem sumka 168 cm 🎉 na spinning.
Urasenty, wymiatasz! 👏
Gratulacje za rybę i jeszcze większe za wypuszczenie!
Gratulacje za rybę i jeszcze większe za wypuszczenie!
Ładna rybka, fajne zdjęcia na pamiątkę. Dzięki za wypuszczenie ! Jak podrośnie będzie szansa się z bim spotkać. Gratuluję!
Fajny wąs. Gratulacje.
p.s. Jakiś poraniony był na grzbiecie czy mi się wydaje?
p.s. Jakiś poraniony był na grzbiecie czy mi się wydaje?
@kaczy - wszystko zależy z od punktu widzenia :) Mój największy miał 70cm ale złowiony na bolonkę z przyponem 0.12 😄
@Kaczy -Gratuluje wąsika. Jeśli można wiedzieć na co się skusił????🤐
@Grisha no to pewnie emocje były.
U mnie na zestawie sumowym nie poszalał zbytnio, choć chwila nerwów była, jak przelazł za główkę. Plecionka szła po betonie, a nie bardzo było jak ją przełożyć. Chwila konsternacji, otwieram kabłąk i przebiegam na drugą stronę główki odczepić linkę. Na szczęście zacięty był w "nożyczki" i nie miał szans się wypiąć.
@Urasenty - Salmo Boxer SR.
U mnie na zestawie sumowym nie poszalał zbytnio, choć chwila nerwów była, jak przelazł za główkę. Plecionka szła po betonie, a nie bardzo było jak ją przełożyć. Chwila konsternacji, otwieram kabłąk i przebiegam na drugą stronę główki odczepić linkę. Na szczęście zacięty był w "nożyczki" i nie miał szans się wypiąć.
@Urasenty - Salmo Boxer SR.
@Urasenty
Gratuluję kolejnego wąsatego.Widać,że w dobrej formie👏
@Kaczy
Jeszcze raz gratuluję👏
Gratuluję kolejnego wąsatego.Widać,że w dobrej formie👏
@Kaczy
Jeszcze raz gratuluję👏
Z kolei mi wczoraj ok 23.00 na stinga 6cm skusił się hmm... leszczyk ;) Całe szczęście, że miałem przypon... :D
Gratulacje Panowie, piękne rybki :).
Gratulacje Panowie, piękne rybki :).
PO
01.08.2013 19:52 · Odpowiedź #48170
Pięknie połowione widzę 👏👏
U mnie dzisiaj 65 cm niespodzianka..
U mnie dzisiaj 65 cm niespodzianka..
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.